Διυλιστήριο: 04/02/18
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

VIDEO - Η Αρμενία τραγουδά στην Τουρκία: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά…»



Στο πλευρό της Ελλάδας η Αρμενία. Αφωνα έμειναν τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας όταν Αρμένιοι Ευέλπιδες τραγούδησαν στρατιωτικά εμβατήρια στα ελληνικά και ειδικά «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά (τραβά, τραβά) και ξανά προς τη δόξα τραβά».

Νωρίτερα η μπάντα του στρατού της Αρμενίας υποδέχτηκε την ελληνική αντιπροσωπεία με τον …Ζορμπά.

Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει τέτοια θερμή υποδοχή. Σε μια χρονική περίοδο που οι σχέσεις τόσο της Αρμενίας όσο και της Ελλάδας έχουν χτυπήσει βαρομετρικό χαμηλό με την Τουρκία, το Γερεβάν επέλεξε να στείλει και αυτό με τη σειρά του μήνυμα στον κοινό εχθρό.

Είναι λυπηρό, που οι διαχρονικές ηγεσίες της Ελλάδας απαξίωσαν και δεν ανέπτυξαν σχέσεις με τους μεγάλους εχθρούς της Τουρκίας.

Αλλωστε τι θα ήταν μια Τουρκία χωρίς Αεροπορία και Ναυτικό…;

Μόνοι τους παραδέχτηκαν σήμερα ότι αν η Ρωσία δεν είχε επιτρέψει την πτήση τουρκικών μαχητικών, το Αφρίν δεν θα είχε καταληφθεί ποτέ.

Ολοι περιμένουν ήττα της Τουρκίας σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση για να «σκυλέψουν» το πτώμα της…

Δείτε το Βίντεο:



Αμέριστη συμπαράσταση βρήκε η Ελλάδα από τους παλαιούς Φίλους» τους Αρμένιους οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εμάς με τους «Τούρκους», Αζέρους που εποφθαλμιούν τα εδάφη του Ναγκόρνο/Καραμπάχ και ευρίσκονται συνεχώς σε εμπόλεμη κατάσταση.

«Η Αρμενία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στο τουρκικό έδαφος λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στις 2 Μαρτίου και επιβαρύνονται εκτός όλων των άλλων και με την κατηγορία της κατασκοπείας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Βιγκεν Σαρτζσιάν σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο παρουσία του Έλληνα ΥΠΑΜ κ.Π.Καμένου.

«Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια επίδειξη καλής θέλησης και αμοιβαίου σεβασμού μαζί με την δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας ανάμεσα στις δύο πλευρές σε όλους τους τύπους σχέσεων. Υποστηρίζουμε την ελληνική πλευρά όμως σε αυτό το θέμα», αναφέρει στο ARMENPRESS ο Αρμένιος υπουργός.

Ο Vigen Sargsyan ενημέρωσε επίσης ότι συζήτησε με τoν Έλληνα ομόλογο του θέματα σχετικά με τις σχέσεις με την Τουρκία. «Αμφισβήτησαν αδιαμφισβήτητα την πολιτική της χώρας αυτής να μιλάει στη γλώσσα των προϋποθέσεων ή των απειλών. Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσα τον συνάδελφό μου κ.Καμένο για τους λόγους τερματισμού της διαδικασίας επικύρωσης των αρμενικοτουρκικών πρωτοκόλλων που υπογράφηκαν το 2009 », τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδος και της Αρμενίας έχουν υπογράψει συμφωνία που αφορά την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, κάτι που αποτελεί γενικώς πολύ καλό νέο ειδικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Η Ελλάδα όπως και η Αρμενία ανήκουν ταυτόχρονα θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, σε αυτό που ονομάζουμε «ορθόδοξο άξονα» ο οποίος τέμνει τα τουρκικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή .

Οι δύο χώρες διατηρούν σχέσεις με την ρωσική ομοσπονδία και με την Σερβία .

Η υλοποίηση αυτού του άξονα πάνω στον οποίο θα προστεθούν και άλλες χώρες , θα γίνει πραγματικότητα σε εύλογο χρονικό διάστημα , από τα ίδια τα γεγονότα τα οποία θα λάβουν χώρα.

Είναι σημαντικό στις δύσκολες «ώρες» που μας περιμένουν στο Αιγαίο, να έχουμε κοντά μας «φίλους» με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια θρησκεία , πολιτισμό και αξίες .

Ο νοών…νοείτω.

Στις φωτογραφίες ο ΥΕΘΑ, Π.Καμμένος,με Αρμένιους στρατιωτικούς που σπούδασαν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Τους προσκάλεσε στην Ελλάδα ενόψει των εορτασμών για τα 190 χρόνια από την ίδρυση της ΣΣΕ.

ΠΗΓΗ

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτοκτόνησε ο ιδρυτής της εταιρείας-συνώνυμο των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα


Τέλος στη ζωή του έβαλε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της SingularLogic, Μιχάλης Καριώτογλου, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

Το ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Singular A.E.» φαίνεται να αυτοπυροβολήθηκε με πιστόλι, μέσα στο σπίτι του στο Ψυχικό. Το άψυχο σώμα του βρήκε η οικιακή βοηθός του, σύμφωνα με πληροφορίες. Επίσης, δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα αυτοκτονίας.

Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Καριώτογλου υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Singular A.E.» από το 1984 και βασικό στέλεχος της εταιρείας διατελώντας Διευθυντής Τεχνικής Διεύθυνσης και Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης.

Ήταν κάτοχος πτυχίου B.Sc. Electronic Engineering του Chelsea College και πτυχίου M.Sc. Communications Engineering από το Imperial College of Science and Technology.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία SingularLogic αποτελεί το σταθερό συνεργάτη του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μηχανογραφική επεξεργασία των αποτελεσμάτων όλων ανεξαιρέτως των εκλογικών αναμετρήσεων από το 1981 και μετά (Εθνικές, Ευρωεκλογές, Περιφερειακές & Δημοτικές).


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εισαγγελέας ξεσκονίζει την Τράπεζα της Ελλάδος



Υπό εισαγγελική έρευνα βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) έπειτα από σοβαρότατες καταγγελίες εργαζομένων οι οποίες είχαν κοινοποιηθεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή.

Οι καταγγελίες, τις οποίες είχε δημοσιοποιήσει το Documento στις 21 Ιανουαρίου 2018, αφορούσαν προσπάθεια συγκάλυψης φοροδιαφυγής που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ στο Ιδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (ΙΕΤΑ), δηλαδή το Νομισματοκοπείο, καθώς και κατάχρηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα κυλικεία της τράπεζας. Είναι ίσως η πρώτη φορά που η ΤτΕ βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα, η οποία όμως επεκτείνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, στο σύνολο των φορολογικών στοιχείων της.

Ηταν αρχές Ιανουαρίου όταν στα γραφεία του Documento έφτασε ένας φάκελος δίχως όνομα αποστολέα. Σε αυτόν περιέχονταν διάφορα έγγραφα, όπως για παράδειγμα επιστολές που είχαν σταλεί κατά το παρελθόν προς τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, τον υποδιοικητή και διευθυντικά στελέχη της ΤτΕ, αλλά και μία επιστολή-καταγγελία. Η επιστολή έφερε ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2017 και παραλήπτη την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με κοινοποίηση στον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή. Ως συντάκτες της επιστολής εμφανιζόταν «μία ομάδα χαμηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας», οι οποίοι κατήγγειλαν φοροδιαφυγή άνω του 1 εκατ. ευρώ που φέρεται να είχε γίνει από το ΙΕΤΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η φοροδιαφυγή αφορούσε τη μη απόδοση ΦΠΑ στο υπουργείο Οικονομικών ο οποίος είχε εισπραχθεί από την πώληση διαφόρων προϊόντων που παράγει το ΙΕΤΑ. Την ύπαρξη ζητήματος αναφορικά με το ΙΕΤΑ είχε επιβεβαιώσει στην απάντησή της προς το Documento και η ΤτΕ. Οπως αναφερόταν σε αυτήν, «κατά τον τακτικό έλεγχο που είχε διεξαγάγει το α΄ εξάμηνο του 2017 η Διεύθυνση Εσωτερικής Επιθεώρησης της ΤτΕ στο ΙΕΤΑ είχε διαπιστώσει προβλήματα στο λογιστικό σύστημά του αναγόμενα στο 2009. Τον Ιούνιο του 2017 η Διεύθυνση ενημέρωσε τη Διοίκηση και λίγες μέρες μετά η Διοίκηση της ΤτΕ έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή ειδικής έρευνας η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη. Οι συντάκτες της επιστολής διατύπωναν επιφυλάξεις αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της έρευνας και κατήγγελλαν τον διευθυντή Εσωτερικής Επιθεώρησης ότι προσπαθούσε να συγκαλύψει το γεγονός. Ζητούσαν μάλιστα να γίνει έλεγχος από ανεξάρτητους ελεγκτές και όχι από αυτούς της ΤτΕ.

Η κατάχρηση στα κυλικεία και τα προνόμια στελεχών

Στην ίδια επιστολή γινόταν λόγος και για κατάχρηση που φέρεται να είχε γίνει κατά το παρελθόν στα κυλικεία της τράπεζας, η οποία ανήλθε σε 700.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το 2014 διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί η απώλεια χρημάτων από τα δύο κυλικεία. Οι ελεγκτές φέρονται να συνέταξαν ένα πόρισμα το οποίο παραδόθηκε στη διοίκηση. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, αντί να καταλογιστούν ευθύνες από το Συμβούλιο Διευθυντών, η διοίκηση προχώρησε σε απομακρύνσεις υπαλλήλων. Να σημειωθεί ότι η ΤτΕ στην απάντησή της προς το Documento έκανε λόγο για κατάχρηση ύψους 20.000 ευρώ, ενώ ανέφερε ότι είχαν επιβληθεί οι ενδεδειγμένες ποινές.

Στην ίδια καταγγελία γινόταν επίσης λόγος για «στελέχη» και «διευθυντές» της τράπεζας που φέρονται να απολαμβάνουν προνόμια σε σχέση με άλλα στελέχη και υπαλλήλους της ΤτΕ. Για παράδειγμα γινόταν λόγος για «κατ’ εξαίρεση πιστωτικής κάρτα που δεν προβλέπεται για ισόβαθμα στελέχη της τράπεζας», «ταξίδια στο εξωτερικό με διαφορετικά αεροπορικά εισιτήρια», «δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων και έξοδα» κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento η εισαγγελική έρευνα στρέφεται γύρω από τις καταγγελίες για φοροδιαφυγή στο ΙΕΤΑ και ήδη έχουν παραληφθεί τα πορίσματα που έχει συντάξει η Εσωτερική Επιθεώρηση της τράπεζας. Ο έλεγχος όμως δεν θα αρκεστεί στο ΙΕΤΑ αλλά θα περιλάβει το σύνολο των φορολογικών στοιχείων της ΤτΕ. Ηδη έχει ζητηθεί από την ΤτΕ η παροχή όλων των σχετικών στοιχείων, τα οποία έπρεπε να παραδοθούν στους ράμπο της ΑΑΔΕ που διενεργούν τον έλεγχο μέχρι και την 1η Απριλίου. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και δόθηκε παράταση στην ΤτΕ μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Η νέα επιστολή προς το Documento

Λίγο μετά το δημοσίευμα του Documento, έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας μία ακόμη επιστολή, η οποία φερόταν να έχει συνταχθεί από την ίδια ομάδα εργαζομένων. Η επιστολή, την οποία δημοσιεύει σήμερα το Documento, ουσιαστικά αποδομεί τις απαντήσεις της ΤτΕ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, η διαφορά στον ΦΠΑ «δεν βρέθηκε από τον τακτικό έλεγχο των επιθεωρητών» αλλά από «ιδιωτική εταιρεία που υποστηρίζει το πληροφοριακό σύστημα του ΙΕΤΑ κατά τον έλεγχο που έκανε με βάση τα λογιστικά στοιχεία στο λογιστικό σύστημα της ΤΕ (SAP), μετά από σχετικό αίτημα του διευθυντή του ΙΕΤΑ». Μάλιστα σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες ο τελευταίος δεν περίμενε να υπάρξει τέτοιο εύρημα.

Σε ό,τι αφορά τη διακράτηση στα κυλικεία, οι συντάκτες της επιστολής επιμένουν ότι «δεν ήταν 20.000 ευρώ» και ότι το ποσό αυτό προέκυψε έπειτα από «συγκάλυψη που έκανε ο διευθυντής της Εσωτερικής Επιθεώρησης», ενώ παραθέτουν συγκεκριμένα επιχειρήματα τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Στην ίδια επιστολή γίνεται επίσης λόγος για συγκεκριμένα πρόσωπα εντός της ΤτΕ τα οποία χαρακτηρίζουν «σκιώδη διοίκηση της τράπεζας», ενώ παράλληλα θέτουν ερωτήματα για τα «προνόμια» διευθυντικών στελεχών.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατασκευή νέων λεωφορείων στην ΕΛΒΟ

Συντάκτης:
efsyn.gr

Σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών χωρίς να χρειαστεί η αγορά νέων λεωφορείων απ' ευθείας από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, προανήγγειλε από το βήμα του 12ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, απέρριψε το ενδεχόμενο δανειοδότησης «για να αγοράσουμε από κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες νέα λεωφορεία και να πληρώνουμε στη συνέχεια επί δύο και επί τρεις φορές ακριβότερα τα ανταλλακτικά και να μην έχουμε για τα επόμενα χρόνια σοβαρές αστικές συγκοινωνίες».

Πρόσθεσε ότι ήδη το υπουργείο προετοιμάζει δύο ΣΔΙΤ (Σύπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού τομέα) για την κατασκευή νέων λεωφορείων σύγχρονης τεχνολογίας στην ΕΛΒΟ και ένα δεύτερο για ηλεκτρικά λεωφορεία που θα κατασκευάζονται στην Αθήνα και θα συντηρούνται εδώ.

«Οι προμήθειες και ανάγκες της χώρας πρέπει να είναι συνδεδεμένες με την παραγωγική δομή της χώρας», τόνισε ο υπουργός.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....