Διυλιστήριο: 01/13/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Απίστευτο στην δίκη Μαντέλη - Ζητά να αθωωθεί γιατί μπήκαν τα λεφτά της μίζας στην Ελβετία που τότε επιτρεπόταν



Ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα συνεχιστεί στις 17 Ιανουαρίου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Σημίτη, Τάσου Μαντέλη, που αφορά σκέλος του σκανδάλου της Siemens, και συγκεκριμένα μίζα 450.000 γερμανικών μάρκων, η οποία δόθηκε για το σύστημα ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Το αδίκημα που βαρύνει τον Τάσο Μαντέλη και τους συγκατηγορουμένους του (Ηλία Γεωργίου πρώην στέλεχος της Siemens και Αριστείδη Μαντά, συνεργάτη του πρώην υπουργού) είναι αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος») καθώς η πράξη της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

Πρωτοδίκως οι Τάσος Μαντέλης και Ηλίας Γεωργίου είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 12 ετών, αντίστοιχα (φυλάκιση 40 μηνών για απλή συνδρομή στο “ξέπλυμα” είχε επιβληθεί στον κ. Μαντά) και είχαν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Οι συνήγοροι του κ.κ. Χρήστος Μυλωνόπουλος και Γιάννης Ηρειώτης ξεκίνησαν τον… πόλεμο των ενστάσεων, ζητώντας κατ΄αρχήν την αποβολή του δημοσίου από την πολιτική αγωγή.

Επιπλέον, ο κ. Μυλωνόπουλος υπέβαλλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου και ζήτησε την απαλλαγή του πρώην υπουργού, ισχυριζόμενος ότι, στην Ελβετία, που κατατέθηκαν τα χρήματα στον κ. Μαντέλη και θεωρείται τόπος τέλεσης του αδικήματος, η δωροδοκία τότε δεν ήταν αδίκημα.

Το δευτεροβάθμια δικαστήριο διέκοψε για τις 17 Ιανουαρίου και επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί των ενστάσεων.

Πηγή www.epikairo.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λυμπερόπουλος: «Κοινωνική καταστροφή οι πολιτικές της ΝΔ – Τους φταίνε οι συνδικαλιστές όπως και το 1990-1993»



«Όταν θέλουν να περάσουν αντικοινωνικές ρυθμίσεις, πάντα τους φταίνε οι συνδικαλιστές, στη ΝΔ υπάρχει κοινωνική καταστροφή από απόψεως πολιτικών, όπως το 1990-1993 που ο Θανάσης Κανελλόπουλος δήλωνε ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν λόγω των συνδικαλιστών», είπε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος Στο Κόκκινο.

«Δεν εκπροσωπώ τη Νέα Δημοκρατία και ούτε μπορώ να ασχοληθώ πλέον … τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει εκεί μία κοινωνική καταστροφή από απόψεως πολιτικών», είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών ΤΑΞΙ.

«Το θέμα το συνδικαλιστικό είναι πολύ μεγάλο … υποκρύπτει πολλά περίεργα πράγματα … ο συνδικαλιστής είναι εκπρόσωπος μίας κοινωνικής ομάδας, πρέπει να υπηρετεί τα συμφέροντα αυτής της κοινωνικής ομάδας που τον εμπιστεύεται», όπως σημείωσε, αλλά «δυστυχώς, δεν λειτουργεί πάντα έτσι, κάτι που φαίνεται ειδικά στη ΝΔ τα τελευταία χρόνια με τη συμπεριφορά Μητσοτάκη».

Θύμισε μάλιστα ότι αντίστοιχο φαινόμενο «αντιμετώπισε ο συνδικαλισμός και το 1990-1993 με περίεργες δηλώσεις του Θανάση Κανελλόπουλου ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν λόγω του συνδικαλισμού».

«Αυτά τα έχουν οι πολιτικοί, όταν θέλουν να περάσουν αντικοινωνικές ρυθμίσεις, πάντα τους φταίνε οι συνδικαλιστές. Δυστυχώς, η ΝΔ όπως έχει καταντήσει εκπροσωπεί μόνο το εφοπλιστικό και πολυεθνικό κεφάλαιο, που θέλει τον άνθρωπο ρομπότ», συνέχισε ο κ. Λυμπερόπουλος.

«Μην πάτε μακριά, όταν σε εμάς, στα ταξί βγήκαν απέναντι από όλο τον κλάδο, να μας ονομάσουν μειοψηφία και να εκπροσωπήσουν επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν τα χρήματα που εισπράττουν από τις υπηρεσίες εδώ, αλλά στο εξωτερικό … δεν μπορείς να συζητήσεις σε αυτό το επίπεδο».

Εκτίμησε ότι «η ΝΔ έχει συμμαχήσει με όλο το μιντιακό διαπλεκόμενο σύστημα, βλέπετε τη στήριξη που υπάρχει … μετά το 2010, όλο το μιντιακό σύστημα που πολεμούσε τη ΝΔ, έχει μεταφερθεί πίσω της. Αυτονόητο το γιατί και για ποιο λόγο … τώρα είναι υποστηρικτές της … και την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, όπως στο Mega, δεν τους ενδιαφέρει όμως».

«Στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, με τον κ. Σπίρτζη, ξέρω πολύ καλά τι τράβηξε, τι πιέσεις και απειλές να σταματήσει η προηγούμενη αξιολόγηση ειδικά από το ΔΝΤ … τι αγώνα έδωσε σύσσωμη η κυβέρνηση … ήταν απέναντι όλο το πολιτικό κατεστημένο, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, θυμάστε τις ανακοινώσεις που έβγαλε ο Θεοδωράκης, ο Μητσοτάκης υπέρ επιχειρηματιών, η Γεννηματά, ο Μανιάτης», συνέχισε ο κ. Λυμπερόπουλος.

«Η φτωχοποίηση της χώρας από εκεί έχει προέλθει, όλοι οι μεγάλοι έμαθαν την κοινωνία τόσα χρόνια … ο ταξιτζής άντε να μην κόψει μία απόδειξη, στην κατανάλωση την έριχνε … αυτοί να παίρνουν τα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό.

Και οραματίζονται να πάρουν ξανά την κυβέρνηση για να μειώσουν την εφορία. Ποια εφορία, όταν τα χρήματα έβγαιναν στο εξωτερικό με δικές τους νομοθετικές διευκολύνσεις;», αναρωτήθηκε.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....