Διυλιστήριο: Μητσοτάκης για την Ίμβρο : ''Παράδειγμα για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών''

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Μητσοτάκης για την Ίμβρο : ''Παράδειγμα για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών''



Χαρακτήρισε το νησί «παράδειγμα για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών»

Με μια, τουλάχιστον, ατυχή δήλωση, που δεν αντιστοιχεί στα ακριβή ιστορικά και πραγματικά δεδομένα, ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Ιμβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, δηλώνοντας ότι «η Ιμβρος παραμένει ένα παράδειγμα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο λαών μας».

Ωστόσο, νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε προβεί σε πιο προσεκτικές διατυπώσεις, τονίζοντας ότι η καλή συνεργασία των τουρκικών Αρχών εκεί με τους ελληνικούς συλλόγους μπορεί να συμβάλει «ώστε η Ιμβρος πραγματικά να γίνει αυτό το οποίο όλοι θέλουμε: Ενα παράδειγμα προς μίμηση ειρηνικής συνύπαρξης και συμβίωσης μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κοινότητας». 

Απλά να θυμήσουμε ότι στην Ίμβρο το 1910 κατοικούσαν 8.000 Έλληνες. Το 1926, ο νέος Αστικός Κώδικας της Τουρκίας ανακάλεσε όλα τα δικαιώματα των μειονοτήτων, μεταξύ αυτών και των κατοίκων της Ίμβρου, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης. Ο Νόμος 1151 του 1927 απαγόρευσε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία. Η πρόβλεψη για ύπαρξη τοπικής αστυνομίας, ελεγχόμενης από την ελληνική μειονότητα στο νησί δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Η Ίμβρος ονομάστηκε Gökçeada και έλαβε χώρα εκτεταμένος εποικισμός από την ενδοχώρα της Τουρκίας, με σκοπό την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης. Ιδιοκτησίες Ελλήνων απαλλοτριώθηκαν με την επίκληση λόγων ασφαλείας σε εξευτελιστικές τιμές.απότέλεσμα της δολοφονίας και του κατατρεγμού των Έλληνων ήταν να μείνουν μόλις 135.
 
Νωρίτερα 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος κατάφερε να… ξεχάσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ενώ πήγαινε ταξίδι στην Τουρκία, χρέωσε την ευθύνη γι’ αυτό στη σύζυγο του και ανέβασε και σχετική φωτογραφία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης λες κι έκανε κάτι για το οποίο πρέπει να αισθάνεται περήφανος, βίωσε νωρίτερα, ενώ βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη, ακόμα μια περιπέτεια όταν… του λύθηκαν τα κορδόνια!

Σιγά το γεγονός… θα σκεφτείτε και έχετε δίκιο! Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο… απλά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να δέσει τα κορδόνια του μπροστά από ένα στρατιωτικό άγημα το οποίο στεκόταν προσοχή, ακουμπώντας το πόδι του πάνω σε έναν πάσσαλο κι όλα αυτά μπροστά σε φωτογράφους για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα κυκλοφορήσει η φωτογραφία.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus