Διυλιστήριο: Πρεμιέρα (με 3 επενδύσεις) του Ταμείου Συμμετοχών!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Πρεμιέρα (με 3 επενδύσεις) του Ταμείου Συμμετοχών!



Το EquiFund με «κουμπαρά» 300.000.000 € έχει στόχο την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Με τρεις επενδύσεις σε ισάριθμες ελληνικές επιχειρήσεις άνοιξε η αυλαία του EquiFund, ενός Ταμείου για τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Το EquiFund ξεκινά με «κουμπαρά» 300.000.000 ευρώ και χωρίζεται σε εννέα υποταμεία, που εστιάζουν σε τρεις πυλώνες, ανάλογα με το είδος, το μέγεθος και τον χαρακτήρα των επιχειρήσεων. Στόχος είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων σε όλα τα επενδυτικά στάδια της επιχειρηματικότητας, από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο μέχρι και τις ώριμες προς επέκταση επιχειρήσεις.

Την αρχή έκανε το Marathon VC επενδύοντας στην ελληνική νεοφυή καινοτόμο εταιρία επιχειρηματικού λογισμικού Cube Revenue Management. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η χρηματοδότηση ακόμα μίας επιχείρησης σε τεχνολογική εταιρία, που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Παράλληλα, στην τελική ευθεία βαδίζει και η πρώτη επένδυση εκ μέρους του Uni.Fund, του υποταμείου που εντάσσεται στην κατηγορία έρευνας και καινοτομίας. Με αρχικό κεφάλαιο περίπου 30.000.000 ευρώ, θα πραγματοποιεί επενδύσεις από 250.000 έως 1.500.000 ευρώ, κυρίως σε start-ups.

Προοπτικές

Οι πτυχές και οι προοπτικές του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών -ή εν συντομία EquiFund- παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Ιδρυμα Ωνάση. Το Ταμείο αποτελεί μία επενδυτική πλατφόρμα με πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν για την επιχειρηματικότητα, που συνδυάζει χρηματοδότηση και εμπειρία από σημαντικούς θεσμικούς φορείς και την απαραίτητη ευελιξία για τη δημιουργία επιτυχημένων επενδύσεων. Το EquiFund παρέχει τη δυνατότητα για ανεύρεση χρηματοδότησης μέσω συμμετοχών στα κεφάλαια των επιχειρήσεων, σε μια εποχή που ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η εξασφάλιση ρευστότητας και η ανεύρεση κεφαλαίων.

Η επενδυτική πλατφόρμα του EquiFund ξεκινά τη λειτουργία της με συνολικά κεφάλαια 300.000.000 ευρώ, που κατανέμονται ως εξής: Τα 200.000.000 ευρώ προέρχονται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, τα 60.000.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF) και τα 40.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ. Παράλληλα, ιδιώτες επενδυτές συνεισφέρουν με πρόσθετους ίδιους πόρους, ανεβάζοντας τα συνολικά κεφάλαια που είναι διαθέσιμα προς τις επιχειρήσεις στα 500.000.000 ευρώ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus