Διυλιστήριο: 08/23/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ο ΠτΔ συνεχάρη την Εθνική νεανίδων χάντμπολ για την στάση τους απέναντι στην ομάδα των Σκοπίων




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την Εθνική χάντμπολ των Νεανίδων για την απόφαση να αποχωρήσουν από τον αγώνα με τα Σκόπια στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν την Τρίτη (22/8) Εθνική ομάδα νεανίδων χάντμπολ και διοίκηση της ΟΧΕ.

Η αποστολή της «γαλανόλευκης» αλλά και τα μέλη της Ομοσπονδίας δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του Προκόπη Παυλόπουλου για την απόφασή τους να μην αγωνιστούν απέναντι στα Σκόπια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διοργάνωσε η γειτονική χώρα, καθώς στα μπλουζάκια των οικοδεσποτών αλλά και στο γήπεδο αναγραφόταν η λέξη «Macedonia».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στη χώρα, σημειώνοντας πως με την τακτική της υπονομεύει την ευρωπαϊκή της πορεία.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ! Και θέλω δημόσια να εξηγήσω για ποιο λόγο έγινε αυτή η πρόσκληση. Να θυμάστε ότι η στάση σας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν μια στάση συνέπειας και ευθύνης. Όχι μόνο απέναντι στην πατρίδα μας, αλλά απέναντι στο αθλητικό ιδεώδες, απέναντι στο αθλητικό πνεύμα. Γιατί το ξέρετε, άλλωστε, δεν χρειάζεται να το εξηγήσω εγώ: Το γνήσιο αθλητικό πνεύμα, το γνήσιο αθλητικό ιδεώδες δεν συμβιβάζεται, με χονδροειδείς παραχαράξεις της ιστορίας, οι οποίες μάλιστα εκδηλώνουν τάσεις αλυτρωτισμού, προσβάλλουν ακόμη και αυτό, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτό που κάνατε, λοιπόν σας τιμά γιατί υπερασπιστήκατε και την πατρίδα μας, αλλά και τον αθλητισμό.

Και μάλιστα από μια χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό ιδεώδες, το οποίο είναι σύμφυτο με την ιστορική αλήθεια και με την ειρήνη. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω προς τη γειτονική χώρα, την ΠΓΔΜ ότι όσο συνεχίζει αυτή την τακτική, που όπως είπα είναι αντίθετη με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, λόγω του αλυτρωτισμού που αποπνέει, η ίδια υπονομεύει την ευρωπαϊκή της πορεία. Και είναι υπεύθυνη και γι' αυτό στο λαό αυτής της χώρας. Συγχαρητήρια θερμά! Συνεχίστε έτσι! Και να θυμάστε ότι είχατε ελπίδες, σχεδόν βεβαιότατα, για ένα μετάλλιο, και για το χρυσό. Προτιμήσατε, όμως, να μείνετε συνεπείς. Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού, αυτό σας διακρίνει και γι' αυτό είστε ένα παράδειγμα για τη γενιά σας. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Καλή συνέχεια και για τα υπόλοιπα που πρέπει να κάνετε για τη ζωή σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώτος πολίτης της χώρας.

Πηγή www.a-sports.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπουργείο Οικονομικών εναντίον «Nammos» για τις ξαπλώστρες στην Ψαρού


Στενό μαρκάρισμα των οικονομικών υπηρεσιών στο διάσημο beach bar για παραβάσεις που αφορούν στον αιγιαλό αλλά και τυχόν φορολογικές ατασθαλίες

Προπαρασκευή για πολεμικές επιχειρήσεις θυμίζει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από τα beach-bars restaurants και το υπουργείο Οικονομικών που κάνει λόγο για «συμφέροντα που λυμαίνονται» τις παραλίες.

Ασφαλείς πληροφορίες που έχει το protothema.gr αναφέρουν ότι οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει στενό μαρκάρισμα στο κέντρο Nammos της Μυκόνου για παραβάσεις που αφορούν στον αιγιαλό αλλά και τυχόν φορολογικές ατασθαλίες.

«Γνωρίζουμε ότι ξεκινάμε πόλεμο με εγκαθιδρυμένα συμφέροντα που λυμαίνονται αυτόν τον ευαίσθητο χώρο και στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: Καμία παράβαση, καμία ολιγωρία, καμία αυθαιρεσία δεν θα μείνει στο απυρόβλητο» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας.


«Σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή της επίμαχης συναυλίας» συνεχίζει η ανακοίνωση "φωτογραφίζοντας" εκδήλωση στο beach-bar Nammos στην Ψαρού της Μυκόνου «σε συνεργασία και με τις λιμενικές αρχές που έχουν την αρμοδιότητα άμεσης παρέμβασης, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Εξετάζεται ακόμα και η ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης, εφόσον έχουν παραβιαστεί οι όροι της».

Πέρκα: Ενημερωθήκαμε για την συναυλία στο Nammos εκ των υστέρων - Θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι

Η Πέτη Πέρκα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας στο υπουργείο Οικονομικών, σε σημερινή τηλεοπτική της εμφάνιση στον Σκάι σχολίασε ότι για συναυλία του Αντώνη Ρέμου την 1η Σεπτεμβρίου στο Nammos, ενημερώθηκαν εκ των υστέρων, ενώ υπογράμμισε ότι γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, μετά τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν.

«Στη Ψαρρού έχουμε τέσσερις συμβάσεις και τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου για τρία χρόνια ανέρχονται σε 384.000 ευρώ», ανέφερε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας.
Η ίδια αναγνώρισε εμμέσως πως το τίμημα είναι χαμηλό, ωστόσο επεσήμανε την παντελή έλλειψη εργαλείων καθορισμού τιμών, αφού αυτές έως σήμερα διαμορφώνονται με βάση συγκριτικά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας.

Η ίδια είπε πως το μίσθωμα στην Ψαρρού ήταν στα 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο μέχρι το 2015 και αναπροσαρμόστηκε στα 80 ευρώ το τετραγωνικό παρά την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου το 2015 για την κατακόρυφη άνοδο του μισθώματος.

«Οι τιμές στη Μύκονο την τελευταία πενταετία ήταν έως 35 το τ.μ.. Τα 80 ευρώ θεωρήθηκε πως ήταν κατακόρυφη άνοδος», ανέφερε.

Η ίδια απαντώντας σε ερωτήσεις ξεκαθάρισε πως η τιμή στην Ψαρρού δεν μπορούσε να καθοριστεί βάσει ηλεκτρονικής δημοπρασίας, καθώς η χρήση γίνεται από επιχειρήσεις που είναι επάνω στις παραλίες. «Δεν γίνεται ηλεκτρονική δημοπρασία για το μίσθωμα όμορων επιχειρήσεων», ξεκαθάρισε.

Η ίδια υποστήριξε πως το 2018 θα γίνουν παντού ηλεκτρονικές δημοπρασίες και από τη βάση που θα δημιουργηθεί θα καταστεί ευκολότερη η μίσθωση στις σωστές τιμές.

Σχετικά με τις καταγγελίες για την καταστρατήγηση των όρων της σύμβασης που είχε συνομολογήσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης κοινόχρηστης έκτασης αιγιαλού και παραλίας με την εταιρεία «Nammos Restaurant by the Sea Ανώνυμη Τουριστική Ξενοδοχειακή Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εστιατορίων» η κ. Πέρκα αφού τόνισε πως «υπάρχει καθεστωτική κατάσταση» στις μεγάλες παραλίες της χώρας, αποσαφήνισε πως όταν οι όροι παραβιάζονται το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να λύσει τη σύμβαση.

«Θα πρέπει να προστατεύουμε την κοινοχρησία της παραλίας», είπε σχετικά και αποσαφήνισε πως για θέματα ηχορύπανσης ή παράνομων κατασκευών στην παραλία αρμόδιες αρχές είναι το Λιμενικό, η Αστυνομία και η ΑΑΔΕ.

«Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το έργο της Αστυνομίας και του Λιμενικού», είπε σχετικά, όταν ερωτήθηκε για το εάν θα επιτραπεί στο Nammos να οργανώσει συναυλία την 1η Σεπτεμβρίου στους χώρους του.

Δέκα χρόνια λειτουργούν χωρίς έλεγχο

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

Αυξήσαμε την τιμή της παραχώρησης για ομπρελοκαθίσματα (από 30 σε 80 ευρώ) , προσδιορίσαμε εφάπαξ αντίτιμο ύψους 2500 ευρώ για τις καντίνες και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (επιπλέον του τιμήματος για τον παραχωρούμενο χώρο) και διπλασιάσαμε τις ήδη αυξημένες τιμές σε ότι αφορά στην παραχώρηση για τραπεζοκαθίσματα. Και επειδή αυτό προφανώς δεν είναι αρκετό, προχωρήσαμε στη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα εξετάσει περαιτέρω όλα τα ζητήματα που αφορούν στον αιγιαλό.

Για πρώτη φορά συλλέγουμε και ψηφιοποιούμε στοιχεία και πληροφορίες και κυρίως για πρώτη φορά εφαρμόσαμε πιλοτικά ηλεκτρονικές δημοπρασίες με πολύ μεγάλη επιτυχία και σπουδαιότητα για τον προσδιορισμό της πραγματικής αξίας κάθε παραλίας.

Προς θλίψη λοιπόν των επιτήδειων μπαίνει τάξη και σε αυτόν τον τομέα της οικονομίας. Γνωρίζουμε ότι ξεκινάμε πόλεμο με εγκαθιδρυμένα συμφέροντα που λυμαίνονται αυτόν τον ευαίσθητο χώρο και στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: Καμία παράβαση, καμία ολιγωρία, καμία αυθαιρεσία δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή της επίμαχης συναυλίας, σε συνεργασία και με τις λιμενικές αρχές που έχουν την αρμοδιότητα άμεσης παρέμβασης, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Εξετάζεται ακόμα και η ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης, εφόσον έχουν παραβιαστεί οι όροι της. Δεν μας ενοχλούν τα δημοσιεύματα κι ας έχουν και αρκετές ανακρίβειες, θα έλεγα μάλιστα ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Εύχομαι μόνο να συνεχίσουν να είναι ηχηρά και σε κάθε θετικό βήμα και ενέργεια που θα ακολουθήσει.

Το επισημαίνουμε αυτό γιατί το δελτίο τύπου του υπουργείου μας, για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, που είχε σταλεί στις 30 Ιουνίου, δυστυχώς δεν είχε την ίδια απήχηση. Ας θυμηθούμε τι έγραφε: «Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικό όφελος για τα δημόσια έσοδα εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση χρήσης παραλιών.

Ενδεικτικά, στις πρώτες 41 δημοπρασίες που έγιναν παρουσιάστηκε συνολικό όφελος της τάξης του 35%, σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης. Πρόκειται για μία δράση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της οποίας συνεργάζονται η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (ΓΓΔΠ) και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Στόχο έχει τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια της διαδικασίας, την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου αλλά και την προβολή των αιγιαλών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η θετική ανταπόκριση και τα πρώτα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια, η οποία πλέον καθιερώνεται ως θεσμός.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν η σιωπή γίνεται εργαλείο χειραγώγησης και ελέγχου: Αλήθεια, με ποιανών τα χρήματα λειτουργούν οι ΜΚΟ;

Τραπεζίτες, πολυεκατομμυριούχοι, υπερεθνικοί -καθότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα- μια βρόμικη ελίτ που επιδιώκει μέχρι σήμερα με πείσμα να καταργήσει τη λαϊκή κυριαρχία των κρατών, να ισοπεδώσει την εθνική τους ταυτότητα με δήθεν πολυπολιτισμικές κοινωνίες, χειρότερες και από τον Πύργο της Βαβέλ, προκειμένου να μην καταλαβαίνει κανένας κανέναν 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΝΔΡΟΥΛΑ ΓΚΙΟΥΡΩΦ* 

O πρόσφατα αποθανών (σε ηλικία 101 χρόνων) πατριάρχης της θρυλικής οικογένειας των Ροκφέλερ και ένας από τα φερόμενα μέλη της αιμοσταγούς «παγκόσμιας κυβέρνησης», Ντέιβιντ Ροκφέλερ, αποκάλυπτε το 1991 τα σχέδιά του για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη και την Υπερκυβέρνηση των ελίτ και των τραπεζιτών όπως την οραματιζόταν. Σ’ ένα βίντεο που αφέθηκε να διαρρεύσει, φέρεται να δηλώνει: 

«Είμαστε ευγνώμονες στην Washington Post, τους New York Times, το περιοδικό Time και άλλους μεγάλους εκδοτικούς οίκους, των οποίων οι διευθυντές έχουν παρακολουθήσει τις συναντήσεις μας και σεβάστηκαν τις υποσχέσεις τους για διακριτικότητα για σχεδόν σαράντα χρόνια…» (!) Και παρακάτω εξηγεί τους λόγους: «Θα ήταν αδύνατο για μας να αναπτύξουμε το σχέδιό μας για τον κόσμο, αν είχαμε υποστεί τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Όμως, ο κόσμος είναι πιο ώριμος τώρα και έτοιμος να βαδίσει προς μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και των τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμότερη από την εθνική παραδοσιακή διακυβέρνηση που ασκείται εδώ και αιώνες». 

Τραπεζίτες, πολυεκατομμυριούχοι, υπερεθνικοί -καθότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα- μια βρόμικη ελίτ που επιδιώκει μέχρι σήμερα με πείσμα να καταργήσει τη λαϊκή κυριαρχία των κρατών, να ισοπεδώσει την εθνική τους ταυτότητα με δήθεν πολυπολιτισμικές κοινωνίες, χειρότερες και από τον Πύργο της Βαβέλ, προκειμένου να μην καταλαβαίνει κανένας κανέναν. Και όταν το χάος πρυτανεύσει, θα έρχεται ως μεσσίας η «παγκόσμια κυβέρνηση» για να καθαρίζει και να αποταμιεύει το λαβείν και τα αργύρια από τις σπονδές αίματος των λαών. 

H σιωπή, λοιπόν, ήταν, είναι και παραμένει το κοινό μυστικό του κάθε συνωμότη και κατεργάρη. Του κάθε δολοπλόκου. Αυτάδελφες της σιωπής, η ανοχή, η συνενοχή και η αισχύνη. Toόνειδος για κάθε ανθρώπινο ον. Να γνωρίζει, αλλά να σιωπά υπέρ των συμφερόντων μιας δράκας γερακιών που θέλουν να καθορίζουν τις τύχες των λαών, να κινούν τις μαριονέτες και τους αχυρανθρώπους τους, όπως θέλουν και όποτε θέλουν. Να ισοπεδώνουν πόλεις, να διαλύουν έθνη, να επιβάλλουν πραξικοπήματα, να δολοφονούν στο όνομα της δημοκρατίας.Tα εγκλήματα πολέμου, όπως η βίαιη δημογραφική αλλοίωση αυτόχθονων πληθυσμών, βαφτίζονται ως «σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και οι κουβαλητοί έποικοι ως ισότιμοι πολίτες, έστω και αν κατακρατούν με τη δύναμη των όπλων τα σπίτια και τις περιουσίες των νόμιμων ιδιοκτητών. 

Ξανά στο κρεβάτι του Προκρούστη… 

H Kύπρος, το μικρό αυτό μαργαριτάρι της Ανατολικής Μεσογείου, κινδυνεύει εκ νέου να βρεθεί κάτω από τις μυλόπετρες των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων. Θα βρεθεί ξανά στο κρεβάτι του Προκρούστη, καθότι δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται στους σχεδιασμούς των κορυφαίων αυτών λησταρχών. 

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο Ντ. Ροκφέλερ, του οποίου η ανάμειξη ως τραπεζίτη με το international banking τον έφερε στο κατώφλι παγκόσμιων ηγετών, ίδρυσε το 1973 ένα κλαμπ κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματιών από τη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά), την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τριών αυτών πόλων. Τα 350 περίπου μέλη της Trilateral Commissionσυναντώνται κάθε φθινόπωρο και στα τραπέζια της τίθενται όλα τα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια οικονομία και την πολιτική, με τις αποφάσεις που παίρνονται να καθορίζουν τις κατευθύνσεις της διεθνούς πολιτικοοικονομικής σκηνής. 

Οι άλλες δύο οικουμενικές λέσχες στις οποίες συναντώνται οι μεγάλοι της πολιτικής και της οικονομίας είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και η Λέσχη Mπίλντερμπεργκ. Στην Κύπρο προφανώς κάποιοι να θεωρούν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως μιαν αθώα οργάνωση, η οποία ασχολείται μόνο με τρέχοντα οικονομικά ζητήματα. Οικονομία και πολιτική είναι σφικτοδεμένες εδώ και αιώνες και η πρώτη καθορίζει τη δράση της δεύτερης. Να υπενθυμίσουμε πως ο απερχόμενος ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Έιντε, είναι ένα από τα εξέχοντα στελέχη του Φόρουμ. Ήταν αυτός που διοργάνωσε τη μετάβαση Αναστασιάδη-Ακιντζί στην τελευταία σύναξη της συνόδου στο Νταβός της Ελβετίας τον περασμένο Γενάρη, με τον κατοχικό ηγέτη να αναβαθμίζεται ως ισότιμος ηγέτης και όχι ως ο εγκάθετος της Τουρκίας στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη. 

Οι αμαρτωλές Μ.Κ.Ο και η δράση τους 

Πίσω από μυστικές οργανώσεις, κλειστές λέσχες και μυστικά κονδύλια, τα οποία καμιά κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση να ερευνήσει, ακολουθεί ένα τσούρμο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (οι λεγόμενες και NGO). Δεκάδες χιλιάδες ανά την υφήλιο καλούνται να κάνουν τη βρόμικη δουλειά και να προετοιμάσουν το έδαφος σύμφωνα με την πολιτική της ελίτ των πολυεκατομμυριούχων, όπως την περιέγραψε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, πως «οι λαοί δεν πρέπει να έχουν εθνικές κυβερνήσεις, αλλά να ελέγχονται από μια παγκόσμια κυβέρνηση». 

Στην Κύπρο είδαμε πώς λειτούργησαν κάποιες Μ.Κ.Ο. την περίοδο 2001-2004, όταν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι Τούρκοι, σε συνεργασία με την τότε κυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά και πολιτικούς στη Λευκωσία συνέγραψαν και προωθούσαν λυσσαλέα το ρατσιστικό και φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. 

Ήταν την εποχή εκείνη που Κύπριοι πολιτικοί ή φερόμενοι ως παράγοντες της κυπριακής κοινωνίας έτρεχαν σαν τις μύγες στο μέλι για να συμμετάσχουν σε αμερικανόπνευστα σεμινάρια, προκειμένου να δασκαλευτούν και να πεισθούν πως για τη μη λύση του Κυπριακού ευθύνεται η ε/κ πλευρά. Για να εμπεδώσουν την πολιτική παράνοια πως από ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής, το Κυπριακό μεταλλάχθηκε σε ψυχολογικό ζήτημα ή ακόμα και ως «κατάλοιπο σοβινισμού και εθνικισμού» των Ε/κ. 

Ήταν τότε που η USAID, μέσω της αμαρτωλής UNOPS, άνοιγε τον πακτωλό εκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει ΜΚΟ που, σαν έτοιμες από καιρό, διαφήμιζαν το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν. Και αντί να δουν οι επαΐοντες ποιοι και γιατί επώαζαν το αυγό του φιδιού, κατηγορούσαν τους γνήσιους πατριώτες Ε/κ ως τους «εχθρούς της λύσης». 

Μέχρι και οργάνωση για την ευημερία των γαϊδουριών είδαμε να εκκολάπτεται και να σέρνει τον χορό υπέρ του σχεδίου. 

Ο εκκωφαντικός ήχος των αργυρίων, η πλύση εγκεφάλου στα αμερικανόπνευστα σεμινάρια, τα σούρτα φέρτα σε ξένες πρεσβείες, προφανώς θα έκρυβαν από το οπτικό τους πεδίο, τους κινδύνους που περνούσε τότε η μικρή και ανυπεράσπιστη Κύπρος. Λυσσαλέα η προπαγάνδα τους. 

Αδυσώπητος το μίσος εναντίον όσων δεν υπέκυπταν στο ιμπεριαλιστικό φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. Και σαν αφιονισμένες Ηρωδιάδες έσπευδαν να στηλιτεύσουν, να κτυπήσουν τους διαφωνούντες. Από την άλλη κόρδωναν με τον τίτλο που τους έδωσαν οι Αμερικανοβρετανοί ως οι opinion leaders( διαμορφωτές της κοινής γνώμης), που θα έπειθαν τον κάθε «ξεροκέφαλο» Ε/κ να αποδεχθεί την τελεσίδικη ποινή της πατρίδας του. 

Τα WIKILEAKS τούς κατέγραψαν … 

Χάρη στον ιστότοπο WIKILEAKS (του οποίου ο δημιουργός διώκεται ακόμη από τους διεθνείς συνωμότες, παρά την πρόσφατη δικαίωσή του από δικαστήριο της Σουηδίας), διαβάσαμε ποιοι εν Κύπρω πολιτικοί κλωθογύριζαν σε ξένες πρεσβείες και έπαιρναν οδηγίες. Και υπάρχουν καταγεγραμμένα έγγραφα και τεκμήρια πώς δρούσαν υπογείως και σε διατεταγμένη για να περάσει το αντικυπριακό σχέδιο Ανάν. 

Ευτυχώς o λαός διαισθάνθηκε τους κινδύνους. Απ’ όλα τα κομματικά, πολιτικά σχήματα, φούντωσε και συμπαρέσυρε όσους επιβουλεύονταν το μέλλον του. Σήμερα αυτό το ποτάμι αφουγκράζεται και αναμένει. Ετοιμάζει την ορμητική πορεία του να γκρεμίσει τα «κάστρα» και τις εφήμερες «καρέκλες» όσων νομίζουν πως με τεμενάδες υπέρ των Αμερικανοβρετανών, των κάθε Έιντε, Ντάουνερ και ντε Σόττο, των κάθε Ερντογάν, Τσαβούσογλου και της κάθε μαδημένης αλεπούς στη Γηραιά Αλβιώνα, μπορούν να τον ξεγελάσουν με σχέδια που θα δένουν πεισθάγκωνα την Κύπρο στο άρμα της Τουρκίας και του κάθε ιμπεριαλιστή. 

Πού να βρίσκεται, άραγε, σήμερα ο Κόφι Ανάν, ο οποίος ήθελε να ακυρώσει τα ψηφίσματα 541 και 550, στα οποία η παρανόμως ανακηρυχθείσα «ΤΔΒΚ» κατεγράφετο ως υποτελές μόρφωμα της Τουρκίας; Γυροφέρνει στις Ην. Πολιτείες αργόσχολος και ξεχασμένος απ’ όλους.Kαι ποιος εμποδίζει σήμερα την Κυπριακή Δημοκρατία και τον νόμιμα εκλελεγμένο Πρόεδρό της, να υπενθυμίζει αυτά τα ψηφίσματα στους επιτελείς των Ην. Εθνών; 

Από ποιους χρηματοδοτούνται οι ΜΚΟ και πώς ελέγχονται; 

Όταν ο Βλ. Πούτιν κατέθετε το 2012 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Ρωσική Δούμα νομοσχέδιο για τις ΜΚΟ, τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε από τις κλειστές λέσχες, τους κάθε Ροκφέλερ και Τζορτζ Σόρος έσπευδαν να τον κατηγορήσουν πως θέλει να θέσει υπό τον έλεγχό του «ανεξάρτητες οργανώσεις» και ότι κατηγορεί συλλήβδην ως «ξένους πράκτορες» τα μέλη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα. 

Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ τόνιζε με έμφαση πως «η οικονομική στήριξη των ΗΠΑ προς ρωσικές ΜΚΟ είναι αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον. Σημείωνε ακόμα πως: «Οι δραστηριότητες αυτές πήραν μια τέτοια έκταση που καθίστανται πρόβλημα για τις σχέσεις μας. Ανησυχούμε πραγματικά για το γεγονός ότι από την πλευρά της Ουάσινγκτον χρηματοδοτούνται ορισμένες οργανώσεις και κινήματα στη Ρωσία». 

Οι οργανώσεις «υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» καταδίκασαν αυτόν τον νόμο, ο οποίος χαρακτηρίσθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία “τελευταίο κεφάλαιο στην άνευ προηγουμένου καταστολή των μη κυβερνητικών οργανώσεων”. Tο περιβόητο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), επίσης μη κυβερνητική οργάνωση, ισχυριζόταν ότι: “Στόχος του νέου νόμου είναι στην πραγματικότητα οι ρωσικές οργανώσεις”, καθώς τις “αποκόπτει από τους διεθνείς εταίρους τους”. 

O Βλ. Πούτιν, παρά τις επικρίσεις των ξένων και ελεγχόμενων οργανώσεων, ενέκρινε τον νόμο, ενώ τον Απρίλη του 2014 ζήτησε από τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB να διασφαλίσει ότι η Ρωσία δεν θα ακολουθήσει το «παράδειγμα» της Ουκρανίας, επιτρέποντας στη Δύση να χρησιμοποιήσει Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη χώρα για «καταστροφικούς» σκοπούς. 

«Πρέπει να κάνουμε σαφώς τον διαχωρισμό μεταξύ της νόμιμης δραστηριότητας της αντιπολίτευσης, όπως συμβαίνει σε κάθε δημοκρατική χώρα, και στον εξτρεμισμό, ο οποίος οικοδομείται στηριζόμενος στο μίσος, υποκινώντας τον εθνικό και τον διεθνή διχασμό και αψηφώντας τον νόμο και το Σύνταγμα», σημείωνε ο Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της FSB. «Πρέπει να μπορούμε να διακρίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στους πολιτισμένους αντιτιθέμενους στις Αρχές και στην εξυπηρέτηση ξένων εθνικών συμφερόντων που βλάπτουν τη χώρα μας» τόνιζε, παραπέμποντας στις μεγάλες διαδηλώσεις τον χειμώνα του 2012-2013, οι οποίες ήταν δημιούργημα οργανώσεων που χρηματοδοτούνταν από το εξωτερικό. 

Στην Κύπρο επιβάλλεται ο έλεγχός τους 

ΜΚΟ σε Κύπρο και Ελλάδα λυμαίνονται κονδύλια για τα οποία ουδείς γνωρίζει από πού προέρχονται. Εκατοντάδες ΜΚΟ στην Ελλάδα μπήκαν επικεφαλής της διακίνησης προσφύγων πνίγοντας κυριολεκτικά την Ελλάδα από πρόσφυγες που κατευθύνονταν από τα παράλια της Τουρκίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τον Νιόβη του 2015 το TRIBUNE αποκάλυπτε ότι στη Λέσβο δρούσε μια ισλαμιστική ανθρωπιστική οργάνωση, η One Nation, της οποίας τα μέλη είναι σκληροί ισλαμιστές. 

Στις 29 Νοεμβρίου στάληκε η πληροφορία μέσω Twitter ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε τις αποθήκες της One Nation στο χωριό Αλ Ντάνα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, περιοχή που ελέγχεται από την Αλ Κάιντα και τις τουρκόφιλες τζιχαντιστικές συμμορίες. Οι όπου γης χρηματοδοτούμενες και ελεγχόμενες Μ.Κ.Ο από κλειστές λέσχες έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία, αλλά όχι αυτούς που κρύβονταν πίσω από την «One Nation». 

Oι θεσμοί στην Κύπρο φαίνεται να αντιμετωπίζουν με μιαν απαράδεκτη ανοχή τη δράση ΜΚΟ και υπάρχει απροθυμία να ασχοληθούν με το «πόθεν έσχες» τους. Αλήθεια, με ποια χρήματα λειτουργούν αυτές οι ΜΚΟ και πόσο ανεξάρτητες είναι; Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών της πενταμερούς Διάσκεψης στο Κρανς Μοντανά ακούγονται, δυστυχώς, από Έλληνες Κυπρίους φωνές αποενοχοποίησης του Τσαβούσογλου και του εγκάθετου της Τουρκίας, Ακιντζί. Ποιοι, άραγε, υποκινούν αυτές τις αντιδράσεις και ποιοι, έναντι ποιου τιμήματος υποθάλπουν αυτές τις φωνές; 

Σίγουρα θα υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες για συνέχιση των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού με τον τρόπο που επιδιώκουν τα ιμπεριαλιστικά γεράκια προς εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών τους συμφερόντων. Διαφαινεται ποιοι θα τεθούν ξανά επικεφαλής της παραμόρφωσης και εξωραϊσμού των όποιων κακόβουλων σχεδίων. Όμως, είναι καλά να γνωρίζει, επιτέλους, ο κυπριακός λαός, οι διάφορες ΜΚΟ από ποιους χρηματοδούνται ή ποια αλλότρια συμφέροντα έχουν «τηρώντας τον νόμο της σιωπής» του Ροκφέλερ, για να περάσει ένα εθνοκτόνο σχέδιο σε βάρος της πατρίδας τους. Και να γνωρίζει ποια εργαλεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης θα χρησιμοποιήσουν ξανά οι «χρηματοδότες», όπως έγινε το 2004 και, όπως φαίνεται, επαναλαμβάνεται και τώρα.

Πηγή: mignatiou.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Χρήστος Παπουτσής μπλοκάρει δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ελλάδα για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας


Η κυβέρνηση ζητά την παραίτησή του αλλά δεν φεύγει

Ο διορισμένος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Παγκόσμια Τράπεζα Χρήστος Παπουτσής, φαίνεται πως μπλοκάρει τη χορήγηση ενός δανείου ύψους τριών δισ. ευρώ από τον διεθνή οργανισμό προς την Ελλάδα, που έχει σκοπό να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. 

Την αποκάλυψη κάνει με ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση μετά από τη στάση του πρώην υπουργού, έχει ζητήσει την παραίτησή του, ωστόσο ο ίδιος αρνείται να φύγει από τη θέση του.

Το ρεπορτάζ που υπογράφει ο δημοσιογράφος Κώστας Ζαφειρόπουλος, έχει ως εξής:

Την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από την Παγκόσμια Τράπεζα ζητά η κυβέρνηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εξαιτίας της αρνητικής στάσης του πρώην κορυφαίου υπουργού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας για χορήγηση δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ από τον διεθνή οργανισμό.

Ο ίδιος όμως αρνείται εδώ και έξι μήνες να αποχωρήσει από την υψηλόμισθη θέση του και φέρεται να υποστηρίζει πως η σύμβαση που έχει είναι με την Παγκόσμια Τράπεζα και μάλιστα αορίστου χρόνου.

Η κυβέρνηση μοιάζει να έχει δεμένα τα χέρια της, καθώς το 2013 ο Χρ. Παπουτσής είχε διοριστεί από τον Ευάγγ. Βενιζέλο με έναν όρο: να μην μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να τον ανακαλέσει.

Η είδηση για το αίτημα της χώρας μας για δάνειο είχε διαρρεύσει το βράδυ του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2017. Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να ζητήσει το συγκεκριμένο ποσό για τη χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου τριετούς αναπτυξιακού προγράμματος δημιουργίας 150.000 θέσεων εργασίας ετησίως.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις εξ αριστερών και εκ δεξιών του ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε γνωστό, φέρεται ότι έχει και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές η πρόταση ήρθε πριν λίγους μήνες από την ελληνική πλευρά.

Πλούσιο παρασκήνιο


Η υπόθεση της σιωπηλής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και Χρ. Παπουτσή έχει πλούσιο παρασκήνιο το οποίο ξεκινά τον περασμένο Νοέμβριο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τότε στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση στην έδρα της Παγκόσμιας Τράπεζας μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, και του εκπροσώπου της χώρας μας στον παγκόσμιο οργανισμό.

Ο κ. Παπαδημητρίου συναντά μεταξύ άλλων τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και έναν από τους ισχυρότερους παράγοντες διεθνώς, τον Τζιμ Κιμ, τον οποίο γνωρίζει χρόνια, και τον αντιπρόεδρο Σίριλ Μούλερ. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής παρευρίσκεται και ο Χρ. Παπουτσής.

Ο Ελληνας υπουργός θέτει για πρώτη φορά το θέμα ενός δανείου της Παγκόσμιας Τράπεζας προς την Ελλάδα για ένα στοχευμένο πρόγραμμα απασχόλησης, με συμμετοχή στη χρηματοδότηση και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Πριν από την πρώτη συνάντηση είχε υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία Παπαδημητρίου - Παπουτσή. Σε αυτήν ο Παπαδημητρίου είχε ενημερώσει τον Παπουτσή για τις προθέσεις του σχετικά με το αίτημα για ένα τέτοιο δάνειο. Ο Παπουτσής εμφανιζόταν τότε εντελώς αποθαρρυντικός. Ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό αυτό το αίτημα από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ομως όταν ο Παπαδημητρίου έθεσε το αίτημα προς τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως και σε άλλους παράγοντες, προς έκπληξή του διαπίστωσε ότι το κλίμα ήταν πολύ θετικό ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ακολούθησαν νέες συναντήσεις του Δ. Παπαδημητρίου στην Αθήνα με άλλους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας που εδρεύουν στις Βρυξέλλες, χωρίς καμία συνεισφορά του Χρ. Παπουτσή.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με την Παγκόσμια Τράπεζα προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα ενός δανείου προς την Ελλάδα», δήλωσε στις 3 Απριλίου η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

Οι πρώτες δυσκολίες
Η Ανίκα Μπράιτχαρτ επιβεβαίωσε επίσης τον σκοπό του δανείου. Λίγες μέρες αργότερα υπήρξαν φήμες, που δεν επιβεβαίωσε η ελληνική κυβέρνηση, πως το δάνειο θα αφορούσε κατάρτιση ανέργων και όχι θέσεις εργασίας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα διαμηνύει στα μέσα Απριλίου πως δεν μπορεί να μπει στην κουβέντα για το δάνειο πριν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος από τους δανειστές.

Οι διαπραγματεύσεις με την Παγκόσμια Τράπεζα συνεχίζονται μέχρι σήμερα και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς τη συνεισφορά του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση. Οι χρηματοδοτικοί όροι του δανείου, το οποίο αναμένεται να δοθεί από τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης IBRD, τον χρηματοδοτικό βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας, παραμένουν άγνωστοι ακόμα.

Ο διορισμός Παπουτσή είχε προκαλέσει πικρόχολα σχόλια από συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ και σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ και σε πολλά ΜΜΕ, λόγω κυρίως του υψηλού μισθού του (πάνω από 10.000 ευρώ).

Ο παλιός πρόεδρος της ΕΦΕΕ, πρώην υπουργός και επί δεκαετίες μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, θεωρείτο από τους επικριτές του ιδιαίτερα ευνοημένος, καθώς από το 1984 μέχρι και το 1999 απολάμβανε τα προνόμια του ευρωβουλευτή (1984-1995) και του επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (1995-1999).

Υστερα από την τοποθέτησή του στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο Χρήστος Παπουτσής δεν έχει ασχοληθεί με τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά.

*Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον Χρ.Παπουτσή, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Επισήμανε πάντως με νόημα ότι είναι σύμβουλος της τράπεζας και όχι εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία θέλουν έλεγχο των εξαγορών από ξένους



Η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενισχύσει το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο που επιτρέπει στα κράτη-μέλη της ΕΕ να μπλοκάρουν την εξαγορά ευρωπαϊκών εταιριών από ξένους επενδυτές, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα δύο ιταλικών εφημερίδων.

Το αίτημα επικαλείται τις λεγόμενες «χρυσές εξουσίες» για την απαγόρευση ή τον καθορισμό προϋποθέσεων για τους εν δυνάμει αγοραστές «που λειτουργούν με κανόνες που δεν ακολουθούν την αγορά και δεν σέβονται τους κανόνες της αμοιβαιότητας για εξαγορές», σύμφωνα με τις εφημερίδες Il Sole 24 Ore και La Stampa που επικαλούνται μια επιστολή που διέρρευσε.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν τον Ιούνιο να εξετάσουν την παρακολούθηση των επενδύσεων από κρατικές επιχειρήσεις της Κίνας και η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία έχουν στηρίξει την ιδέα του να επιτραπεί στην ΕΕ να μπλοκάρει τις κινεζικές επενδύσεις.

Η επιστολή απεστάλη στην Επιτροπή στις 28 Ιουλίου, ενώ παρόμοια επιστολή είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο. Αν και δεν κατονομάζει συγκεκριμένες χώρες ή εταιρίες, οι πρόσφατες εξαγορές του Πεκίνου στην Ευρώπη φαίνεται πως αποτέλεσαν το κίνητρο για την επιστολή.

Οι εξουσίες θα ενισχυθούν για όλες τις εταιρίες που αποτελούν στόχο εξαγοράς και θεωρούνται στρατηγικές και για περιπτώσεις εξαγορών που χρηματοδοτούνται από κρατικά ταμεία ή φορείς, σύμφωνα με το δεκασέλιδο έγγραφο που επικαλούνται οι εφημερίδες.

«Δεν πρόκειται για μια μορφή προστατευτισμού, αλλά μάλλον δίνει την ευκαιρία για παρακολούθηση των δραστηριοτήτων που είναι ασύμβατες με τους ευρωπαϊκούς κανόνες», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Βιομηχανίας Κάρλο Καλέντα στην La Stampa.

Οι τρεις χώρες πρότειναν ότι βάσει του νέου ρυθμιστικού πλαισίου, που δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει τους εθνικούς κανόνες, τα κράτη μέλη θα πρέπει να ενημερώνουν την Κομισιόν κάθε έξι μήνες για όλες τις εταιρικές επενδύσεις που προέρχονται από χώρες εκτός της Ένωσης, με εξαίρεση αυτές στον αμυντικό τομέα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....