Διυλιστήριο: Μαθητής ύψωσε την Ελληνική Σημαία στο σχολείο του αφού δεν υπήρχε και πήρε αποβολή

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Μαθητής ύψωσε την Ελληνική Σημαία στο σχολείο του αφού δεν υπήρχε και πήρε αποβολή


Ύψωσε την ελληνική σημαία σε στύλο της ΔΕΗ, πήρε αποβολή και τώρα κινδυνεύει η εκδρομή του σχολείου. Πρόκειται για αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο Λύκειο Γαζίου, έπειτα από την πράξη ενός μαθητή να υψώσει την ελληνική σημαία.

Μαθητής αποφάσισε να ανέβει σε στύλο της ΔΕΗ και να τοποθετήσει την ελληνική σημαία. Το περιστατικό έλαβε χώρα, ως απάντηση στην έλλειψη σημαίας στο χώρο του σχολείου. Ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή, προκαλώντας αντιδράσεις. Ενώ παράλληλα, οι μαθητές καταγγέλλουν πως πλέον «απειλείται» η πολυήμερη εκδρομή, καθώς οι καθηγητές αρνούνται να συνοδεύσουν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γεγονός που η ίδια η διευθύντρια το διαψεύδει. 

Σύμφωνα με την neakriti.gr, μαθήτρια του σχολείου κατήγγειλε το εξής: «αυτό που μας είπαν οι καθηγητές είναι ότι μετά την πράξη αυτή, δεν θέλουν να συνοδεύσουν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σήμερα λόγω της αποβολής που επιβλήθηκε στο μαθητή, οι μισοί μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις και άλλοι μισοί συνέχισαν μέχρι τέλους την αποχή. Σκεφτόμαστε όμως να προχωρήσουμε τη Δευτέρα και σε κατάληψη».

Καθηγητές : Οι καταγγελίες των μαθητών δεν ισχύουν 

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Λυκείου Γαζίου, κα Λεμονή, οι καταγγελίες των μαθητών, αναφορικά με την άρνηση των καθηγητών να συνοδεύσουν τους μαθητές στην πολυήμερη εκδρομή είναι ανυπόστατες. 

 Συγκεκριμένα έκανε την παρακάτω δήλωση: «δεν γνωρίζω αν κάποιος καθηγητής εξέφρασε την προσωπική του άποψη και αν κάποιος φοβάται να συνοδεύσει τα παιδιά στην εκδρομή καθώς μπορεί να αγχώθηκε μετά τις εξελίξεις και την πίεση που γενικότερα υπάρχει. Δεν υπάρχει όμως καμία επίσημη θέση του σχολείου ότι δεν θα γίνει εκδρομή. Δεν υπάρχει καν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εκδρομή και δεν έχει γίνει ανάρτησή της( αφού η διαδικασία είναι σε αρχικό στάδιο)».

Σύμφωνα με την ίδια, η ενέργεια του μαθητή, ανεξάρτητα από τους λόγους από τους οποίους προήλθε, αποτελεί μια επικίνδυνη πράξη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τιμωρήθηκε. Η αποβολή του μαθητή επιβλήθηκε για την απόφαση του να ανέβει στο στύλο.

Σύμφωνα με την neakriti.gr, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης θεωρεί ότι ορθώς έπραξε η διεύθυνση του σχολείου καθώς όπως τονίζει ο κ.Τερζάκης:«οι συνάδελφοι έδρασαν με βάση το υπηρεσιακό και το παιδαγωγικό τους καθήκον». 

Πηγή : neakriti.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus