Διυλιστήριο: Και νονοί της νύχτας στη «βιομηχανία» ντόπας, με 2.000.000 διεγερτικά χάπια! Δεκαέξι συλλήψεις

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Και νονοί της νύχτας στη «βιομηχανία» ντόπας, με 2.000.000 διεγερτικά χάπια! Δεκαέξι συλλήψεις



Ο 37χρονος αρχηγός δήλωνε άνεργος, ζούσε σε βίλα με πισίνα και ήταν κάθε βράδυ «πρώτο τραπέζι πίστα»

Πολυμελή σπείρα απατεώνων, που θα «πλημμύριζε» την Ελλάδα με άγνωστης σύστασης επικίνδυνα χάπια, εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για «μαϊμού» αναβολικά και χάπια σεξουαλικής διέγερσης, που το κύκλωμα πλάσαρε παράνομα.

Η σπείρα παρασκεύαζε τα χάπια σε υπερσύγχρονα εργαστήρια, υπό τις οδηγίες μιας Ρωσίδας με τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις. Μέλη της ήταν και 15 Ελληνες (συνελήφθησαν, όπως και η Ρωσίδα), μεταξύ των οποίων άνθρωποι της νύχτας και είχαν στρατολογηθεί από γυμναστήρια, ενώ είχαν και εμπειρία στη χρήση αναβολικών και διέθεταν έτοιμο «πελατολόγιο».

Κομβικό ρόλο έπαιζε ένας γνωστός bodybuilder με συμμετοχή σε δεκάδες αγώνες και πολλές διακρίσεις, ο οποίος είχε αναλάβει τη διακίνηση των σκευασμάτων σε γυμναστήρια.

Ανθρωπος της νύχτας είναι και ο 37χρονος φερόμενος αρχηγός της σπείρας, που έκανε πλούσια ζωή κατοικώντας σε πολυτελή βίλα με πισίνα στα νότια προάστια της Αττικής, οδηγούσε πανάκριβα αυτοκίνητα και ήταν κάθε βράδυ «πρώτο τραπέζι πίστα». Και όλα αυτά ενώ δήλωνε... άνεργος.

Η Αστυνομία εντόπισε στον Ρέντη δύο υπερσύγχρονα εργαστήρια και δύο αποθήκες με παράνομα σκευάσματα, ενώ στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε το τυπογραφείο όπου τα μέλη της συμμορίας τύπωναν τις ετικέτες για τα αναβολικά και τα διεγερτικά χάπια.

Στις αποθήκες του κυκλώματος και στα σπίτια των συλληφθέντων οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πάνω από 2.000.000 χάπια, μηχανολογικό εξοπλισμό και πρώτες ύλες για την παρασκευή τους, χειρόγραφες σημειώσεις με δοσολογίες, πλήθος εγγράφων και σφραγίδες, αλλά και δύο πιστόλια με τέσσερις γεμιστήρες, δύο πιστόλια κρότου - λάμψης, υπολογιστές και κινητά.

Τέλος, κατασχέθηκαν συνολικά 344.600 ευρώ, 101 χρυσές λίρες, 40 λίρες Αγγλίας και 153 λέι Ρουμανίας. Η συνολική αξία των χαπιών που βρέθηκαν αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις της συμμορίας θα απέφεραν στα μέλη της τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζονται σε άλλα 3.000.000 ευρώ. Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus