Διυλιστήριο: Κυριάκος Μητσοτάκης : '' Για να γίνει η χώρα ανταγωνιστική, θα πρέπει να κλείσουν τα ελαιοτριβεία''

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης : '' Για να γίνει η χώρα ανταγωνιστική, θα πρέπει να κλείσουν τα ελαιοτριβεία''



Το συνασπισμό των μικρών ελαιοτριβείων σε συνεταιριστικά σχήματα που θα διέπονται από αυστηρά επιχειρηματικά κριτήρια θεωρεί αναγκαίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να ανταπεξέλξθουν του ανταγωνισμού, να βελτιωθεί το αγροτικό προϊόν και να αυξηθεί το εισόδημα. Αυτό είπε στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο αναλυτικά είπε για τους αγρότες:

Δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί στον πρωτογενή τομέα αν δεν συνεργαστούμε, δεν μεγαλώσουμε, αν δεν τονώσουμε τα συνεταιριστικά σχήματα που θα διέπονται από αυστηρά επιχειρηματικά κριτήρια. Πρέπει να τα προωθήσουμε με κάθε τρόπο. Και φορολογικά.

Δεν γίνεται στην Κρήτη να έχουμε τριψήφιο αριθμό ελαιοτριβείων με μικρές μονάδες που θα ψαχνουν να βρουν τον ρόλο τους.

Είμαστε πολύ πίσω στην αξιοποίηση των πόρων της ΕΕ. Οι αγρότες μας δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχουμε πολλά να κάνουμε στον πρωτογενή τομέα, έχουμε πολλές επιτυχημένες ιστορίες. Είναι εξαιρέσεις. Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να γίνουν κανόνας. Σπαταλήσαμε 30 χρόνια . έχουμε τελευταία ευκαιρία να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Πρέπει και στους αγρότες να μιλήσουμε μια διαφορετική γλώσσα, να καταλάβουμε που είναι το πραγματικό πρόβλημα. Κι εκεί που μπορούμε να παρέμβουμε στο κόστος παραγωγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι αμερικάνικη πολυεθνική σκοπεύει να δημιουργήσει mega ελαιοτριβεία – εργοστάσια σε περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και στην Κρήτη, μία εξέλιξη που ουσιαστικά θα εξωθήσει στον αφανισμό πάνω από 2.750 ελαιοτριβεία που υπάρχουν στη χώρα.

Πηγή agonaskritis.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus