Διυλιστήριο: Η IL Manifesto αναγνωρίζει το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και τις εγκληματικές ευθύνες του Γεωργίου στο ξεπούλημα της Ελλάδας

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Η IL Manifesto αναγνωρίζει το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και τις εγκληματικές ευθύνες του Γεωργίου στο ξεπούλημα της Ελλάδας


Και ιταλικό «manifesto» κατά Γεωργίου

Η εφημερίδα γράφει για την καταδίκη και την αλλοίωση του ελλείμματος

Τις βαρύτατες ευθύνες του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια και την πολυετή αυστηρή εποπτεία, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα «Il Manifesto».

Σε εκτενές άρθρο της η εφημερίδα αναφέρεται στην «υπόθεση Γεωργίου και την αρχή της ελληνικής κρίσης», ενώ αναφερόμενη στην καταδικαστική απόφαση σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., επισημαίνει με έμφαση ότι «την τελευταία λέξη σχετικά με οριστικές καταδίκες ή αθωωτικές αποφάσεις μπορεί να την πει, όπως σε κάθε δημοκρατική χώρα, μόνον ο Αρειος Πάγος».

Αφορμή για τη συγκεκριμένη αναφορά της εφημερίδας στάθηκε η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έπειτα από τοποθετήσεις μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επέκριναν την ελληνική Δικαιοσύνη για την απόφασή της. Η μεγάλης κυκλοφορίας ιταλική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή από το Εφετείο, διότι απέστειλε στη Eurostat τα σχετικά με το έλλειμμα του 2009 στοιχεία χωρίς να ενημερώσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ανεξάρτητης Αρχής.

«Μέσα στο διοικητικό συμβούλιο θα μπορούσε να υπάρξει αναλυτική συζήτηση, από τη στιγμή που, σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει, πολλά μέλη του είχαν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με το πώς είχε υπολογιστεί η συνολική σχέση ελλείμματος – ΑΕΠ για τη συγκεκριμένη χρονιά» αναφέρει το άρθρο, καταδεικνύοντας τις ευθύνες του κ. Γεωργίου ο οποίος ενήργησε «εν κρυπτώ».

Επιπλέον, η «Manifesto» αναφέρει ότι τα στοιχεία που έδωσε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. συνέβαλαν στην επιβολή των προγραμμάτων διεθνούς οικονομικής υποστήριξης της χώρας και την εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας.

Τέλος, η «Manifesto» υπενθυμίζει ότι ο πρώην υπουργός και καθηγητής Οικονομικών Μανώλης Δρεττάκης έχει παραθέσει σειρά στοιχείων, εκφράζοντας τις σοβαρές επιφυλάξεις του για το πώς υπολογίστηκε η σχέση ελλείμματος – ΑΕΠ για το 2009, με αναφορά σε δαπάνες που δεν είχαν υπολογιστεί ποτέ στο παρελθόν.

Το εκτενές άρθρο της ιταλικής εφημερίδας έρχεται μια εβδομάδα μετά την προκλητική συνέντευξη του κ. Γεωργίου στους «Financial Times», μέσω της οποίας εκτόξευε απειλές ότι αν καταδικαστεί για παραποίηση στοιχείων, κινδυνεύουν οι επικείμενες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus