Διυλιστήριο: Ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τρανσέξουαλ!

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τρανσέξουαλ!

Η φωτογραφία δεν είναι από την συνάντηση  

Συνάντηση με τον σύνδεσμο διεμφυλικών (τρανσέξουαλ) θα είχε την Τρίτη (11/7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο, ανοίγοντας μια ατζέντα που θα προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις τόσο από τη συντηρητική βάση του κόμματος όσο και από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε την υποστήριξή του στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή και θα αφορά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Με βάση τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, τα διεμφυλικά άτομα (τρανς) θα μπορούν να προχωρούν σε διόρθωση του φύλου τους (σε ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.) μέσα σε λίγα λεπτά με μια απλή αίτηση, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου ή πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου, και μάλιστα από την ηλικία των 17 ετών. Με άλλα λόγια, με ένα απλό χαρτί και την υπογραφή σου καταχωρίζεσαι από άντρας γυναίκα και το αντίστροφο!

Θυμίζουμε ότι η Ν.Δ. είχε τριχοτομηθεί στο ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Την προπαραμονή των Χριστουγέννων του 2015 19 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του συμφώνου, 29 ψήφισαν κατά και 27 βουλευτές επέλεξαν την αποχή. Θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον η στάση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου στη Βουλή.

Την περασμένη Πέμπτη πάντως, με πρωτοβουλία του γραμματέα Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ. Γιώργου Σταμάτη, έγινε συνάντηση με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και τα κομματικά στελέχη Νίκος Σωτηρόπουλος και Νίκος Λαγαρίας. Το σωματείο εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση λέγοντας ότι «η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα» και επισημαίνοντας ότι «ήταν η πρώτη σε αυτό το επίπεδο με εκπροσώπους της Ν.Δ.».

Η συνάντηση αλλά και η θετική στάση της Ν.Δ. στο σχετικό νομοσχέδιο συγκέντρωσε πλήθος αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που προμηνύει το δύσκολο κλίμα που θα συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης, όταν θα υποστηρίξει την υπερψήφιση των διατάξεων αυτών.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 2Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

2 Comments

comments powered by Disqus