Διυλιστήριο: Φακελωμένοι 200.000.000 Αμερικανοί!

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Φακελωμένοι 200.000.000 Αμερικανοί!



Το αρχείο συνολικού όγκου 1,1 terabyte περιελάμβανε ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς τηλεφώνων, διευθύνσεις κατοικίας και πολιτικές απόψεις.

Από τη

Θεανώ Καρούτα

Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ η αποκάλυψη ότι οι πολιτικές απόψεις και τα προσωπικά δεδομένα τουλάχιστον 200.000.000 Αμερικανών πολιτών διέρρευσαν εξαιτίας λάθους μιας εταιρίας μάρκετινγκ που συνεργάζεται με την Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή! Το αρχείο συνολικού όγκου 1,1 terabyte περιλάμβανε ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς τηλεφώνων, διευθύνσεις κατοικίας και πολιτικές απόψεις περίπου του 62% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ!

Τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα σε έναν δημόσιο διακομιστή cloud της Amazon και αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία είναι ότι οποιοσδήποτε γνώριζε τον σχετικό σύνδεσμο μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτά. Σύμφωνα με το BBC, οι πληροφορίες που είχαν αποθηκευτεί σε υπολογιστικά φύλλα είχαν μεταφορτωθεί στον διακομιστή της εταιρίας Deep Root Analytics, απ' όπου και έγινε η απίστευτη διαρροή. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση της βάσης δεδομένων έγινε τον Ιανουάριο, μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, και παραμένει άγνωστο το διάστημα που τα στοιχεία έμειναν εκτεθειμένα στη σφαίρα του διαδικτύου.

«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για αυτή την κατάσταση» δήλωσε ο Αλεξ Λόντρι, ιδρυτής της εταιρίας. «Βάσει των πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, δεν πιστεύουμε ότι τα συστήματά μας έχουν παραβιαστεί» συνέχισε, προσθέτοντας ότι μόλις η εταιρία αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί, έσπευσε να... μαζέψει τη ζημιά για να αποφευχθεί η περαιτέρω πρόσβαση στα αφύλακτα δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών.

Εκτός των προσωπικών στοιχείων, τα δεδομένα περιείχαν ακόμη τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τις εθνικότητες και τον πολιτικό προσανατολισμό καθενός από αυτά τα άτομα, καθώς και στοιχεία για τις απόψεις τους σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, όπως ο έλεγχος των όπλων, οι αμβλώσεις και οι έρευνες για τα βλαστοκύτταρα. Η συλλογή των δεδομένων προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί από πολιτικές οργανώσεις που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τα «προφίλ» των ψηφοφόρων και, παρότι είναι γνωστό ότι τα πολιτικά κόμματα συγκεντρώνουν συστηματικά στοιχεία για τους ψηφοφόρους, αυτή η διαρροή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη παραβίαση στην ιστορία των ΗΠΑ και οι ειδικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την τεράστια κλίμακα των δεδομένων που είχαν συγκεντρωθεί.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus