Διυλιστήριο: East Capital Fund: Ένα ρωσικό ταμείο που επένδυσε στην Alpha Bank και την Eurobank

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

East Capital Fund: Ένα ρωσικό ταμείο που επένδυσε στην Alpha Bank και την Eurobank

Ένα ρωσικό επενδυτικό ταμείο, το East Capital Eastern Europe Fund, απέκτησε πέρυσι πακέτο μετοχών της Alpha Bank και της Eurobank, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Πήραμε θέσεις το 2016, επειδή, μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις στη βάση αυστηρών stress tests, οι ισολογισμοί τους φαίνονται πιο ισχυροί, ενώ θεωρούμε τις αποτιμήσεις τους πολύ χαμηλές», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ταμείου, Τιμ Ούμπεργκερ.

«Εάν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και αν (η Ελλάδα) περιληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, τότε τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά στοιχεία ενεργητικού θα έχουν πολύ, πολύ ισχυρές επιδόσεις», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το ρωσικό ταμείο διαχειρίζεται κεφάλαια 230 εκατ. ευρώ και είχε απόδοση 36% το 2016 που ήταν υψηλότερη από το 90% των ανταγωνιστών του.

Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr





Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus