Διυλιστήριο: Τραμπ: Άρση των Κυρώσεων Κατά της Ρωσίας με Αντάλλαγμα τη Μείωση των Πυρηνικών

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τραμπ: Άρση των Κυρώσεων Κατά της Ρωσίας με Αντάλλαγμα τη Μείωση των Πυρηνικών



Τα σχέδιά του σχετικά με τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας αποκάλυψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Time» του Λονδίνου.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θα ζητήσει από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να υπογράψει συμφωνία για μείωση των πυρηνικών όπλων προκειμένου να αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην χώρα από τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Τραμπ, σύμφωνα με τους Times, είπε πως στόχος του είναι η μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων τόσο της Ρωσίας όσο και των ΗΠΑ.

«Έχουμε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Ας δούμε αν μπορούμε να συνάψουμε κάποιες καλές συμφωνίες με τη Ρωσία. Κατ’ αρχήν, θεωρώ ότι τα πυρηνικά όπλα θα πρέπει να είναι πολύ λιγότερα και να μειωθούν σε σημαντικό βαθμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ντ. Τραμπ.

Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός Πρόεδρος κατηγόρησε την Ρωσία για την εμπλοκή της στον εμφύλιο στην Ουκρανία, λέγοντας, πως οδήγησε σε «τρομερή ανθρωπιστική κατάσταση».

Ανάμεσα στα άλλα σχέδιά του, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα διορίσει τον γαμπρό του ως διαμεσολαβητή για συμφωνία ειρήνης στη Μέση Ανατολή, ενώ συμβούλεψε τη Βρετανία να μην επιτρέψει κάθε νέο ψήφισμα του ΟΗΕ που ασκεί κριτική στο Ισραήλ. Επανέλαβε, ακόμα, την κριτική ενάντια στον Ομπάμα για τη συμφωνία πυρηνικών με το Ιράν.

Για την Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Τραμπ μίλησε με τα καλύτερα λόγια, δηλώνοντας πρόθυμος να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα εργαστούμε πολύ σκληρά για να γίνει γρήγορα και να γίνει σωστά. Καλό και για τις δύο πλευρές. Θα συναντηθώ με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Μου έχει ζητήσει συνάντηση και θα συναντηθούμε αμέσως μόλις μπω στον Λευκό Οίκο, είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το Brexit θα καταλήξει να είναι θαυμάσιο γεγονός», ενώ χαιρέτισε την πτώση της λίρας ως ένα μέσο να γίνουν τα βρετανικά προϊόντα πιο ελκυστικά στις διεθνείς αγορές.

Πηγή www.energia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus