Διυλιστήριο: 05/06/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Απορρίπτει το αίτημα των ΗΠΑ να μην μεταβεί στην Ρωσία ο Shinzo Abe – Σήμερα η συνάντηση με τον Putin

Η σπάνια συνάντηση θα λάβει χώρα στο θέρετρο Sochi της Μαύρης Θάλασσας

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (βασική σύμμαχος των ΗΠΑ) απέρριψε τελικά το αίτημα της Ουάσινγκτον να μην μεταβεί στην Ρωσία για να συναντήσει τον Vladimir Putin, καθώς σήμερα αναμένεται να υπάρξει διμερής επαφή των δύο ισχυρών αντρών.
Η σπάνια συνάντηση, η οποία θα λάβει χώρα στο θέρετρο Sochi της Μαύρης Θάλασσας, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα για την εξομάλυνση των τεταμένων σχέσεων (από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο) ανάμεσα στις δύο χώρες…
Θυμίζουμε πως το 2013, ο Abe ήταν ο πρώτος Ιάπωνας ηγέτης που επισκέφτηκε την Ρωσία, μετά από την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι δύο χώρες διεκδικούν αξιώσεις στα νησιά που βρίσκονται στις ανατολικές ακτές της Ρωσίας, απέναντι από την Ιαπωνία, ενώ το Τόκιο είχε εκφράσει και τις αντιδράσεις του για την εισβολή και προσάρτηση της Κριμαίας από τον Putin, το 2014.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στις 17 Μαίου εγκαινιάζεται η έναρξη κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στην Θεσσαλονίκη



Την έναρξη κατασκευής του αγωγού TAP θα εγκαινιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στις 17 Μαίου στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή θα είναι παρόντες οι αρχηγοί κρατών που εμπλέκονται στο έργο, (Αζερμπαϊτζάν, Τουρκίας, Αλβανίας και Ιταλίας) όπως επίσης και της Βουλγαρίας λόγω της συμμετοχής της στο διασυνδετήριο αγωγό IGB, ο οποίος και θα δώσει τη δυνατότητα μεταφοράς αζέρικου αερίου στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Το έργο ύψους 2 δισ. ευρώ είναι μια από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, και βάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα, με όρους κατασκευής και όχι απλώς... σχεδιασμού, στον χάρτη των αγωγών αναβαθμίζοντας την γεωπολιτική της θέση.

Ο αγωγός που ''έφαγε'' τον Καραμανλή (το άρθρο είναι από παλιότερη ανάρτηση εδώ)

"Εάν υπογράψεις, πέφτετε". Αυτό ήταν το μήνυμα προς την κυβέρνηση Καραμανλή τον Απρίλη του 2008.

Πολλά έχουν ακουστεί για την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και τα υπόγεια νήματα που κίνησαν ξένες δυνάμεις για να ανακόψουν την πολιτική των αγωγών.


Μία απόφαση Εθνικής σημασίας που θα καθιστούσε την Ελλάδα πανίσχυρο ενεργειακό κόμβο, με ότι αυτό συνεπάγεται στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι.

Μέχρι σήμερα, έχουν ακουστεί πολλά, με επίκεντρο τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη που όπως φημολογείται, επέσυρε δυσφορία και απειλές προς την Ελληνική κυβέρνηση με απόγειο το περιβόητο "σχέδιο Πυθία".

Σήμερα, θα σας αποκαλύψουμε για πρώτη φορά, τον κύριο λόγο, το σημείο εκκίνησης της πραξικοπηματικής πτώσης της τότε κυβέρνησης, την ευθεία απειλή στον αρμόδιο υπουργό από τον πρέσβη υπερδύναμης.

Η αποκάλυψη αυτή, αν και έχουν περάσει 5 χρόνια από το συμβάν, γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη από δύο παράγοντες:

Τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου που πλέον αποδεικνύεται πως έχει το υπέδαφος της Ελλάδας, αλλά και η υπόθεση πώλησης της ΔΕΠΑ που το έντονο Ρωσικό ενδιαφέρον αναζωπυρώνει τις εντάσεις παρά την λαίλαπα του παπανδρεϊκού καθεστώτος. Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ακόμα ελπίδα. Αυτή η αειφόρος Πατρίδα δεν άξιζε την ύβρη που της επιφυλάξαμε, την ντροπή που οφείλουμε σαν λαός να ξεπλύνουμε για να κοιτάξουμε με υπερηφάνεια τις επόμενες γενιές.

Το κεντρικό πρόσωπο δεν είναι άλλος από τον τότε αρμόδιο υπουργό ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια. Ο διάλογος που θα διαβάσετε είναι δια στόματος του ιδίου σε στενό κύκλο συνομιλητών. Η σημασία τους όμως δεν επιτρέπει την αποσιώπηση τους.

Ήταν Απρίλης του 2008, όταν ο Χρήστος Φώλιας υπέγραφε την συμφωνία για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Νοβοροσίνσκ - Βουλγαρίας. Η συμφωνία ήταν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος των γεγονότων που επακολούθησαν και όχι ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Το φυσικό αέριο ήταν το κλειδί. Αυτός ο αγωγός λοιπόν, είχε δύο παρακλάδια.

Το πρώτο θα στόχευε στην καρδιά της Ευρώπης, περνώντας από Ουγγαρία - Αυστρία.

Το δεύτερο και σημαντικότερο, θα περνούσε από Ελλάδα - Ιταλία.

15 ημέρες πριν την υπογραφή, τον Μάρτη του 2008 δηλαδή, ο υπουργός ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, δέχεται πρόσκληση και συναντά τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Για να ακούσει έκπληκτος την ευθεία απειλή:

"Εάν υπογράψετε την συγκεκριμένη σύμβαση (για τον αγωγό φυσικού αερίου επαναλαμβάνουμε), να θυμάστε ότι έρχεστε σε αντίθεση με ύψιστα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Κάτι το οποίο δεν θα επιτρέψουμε να περάσει έτσι"...


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κοινοί λωποδύτες..

     Η κυβέρνηση ΤΣΙΡΙΖΑ-ΑΝΘΕΛ δεν κινούνται πλέον σαν απλοί απατεώνες.
Κινούνται σαν σεσημασμένοι λωποδύτες.

Προκειμένου να προσφέρουν στον ''θεσμό Eurogroup'' της Δευτέρας γην και ύδωρ για να τους αφήσουν στις καρέκλες τους,
..φέρνουν εκτάκτως κι αιφνιδιαστικά για ψήφιση στην Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο, το κατοχικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό πρόγραμμα.

Το ότι έχει γίνει πιά γνωστό και κατανοητό σε όλη την
παγκόσμια κοινότητα πως,
..οι Ευρωπαίοι ''Έταίροι'' προκειμένου να σώσουν τις ιδιωτικές τους τράπεζες, σκοπίμως δολοφονούν την χώρα, χρησιμοποιώντας σαν πληρωμένους δολοφόνους όλες τις δωσιλογικές κυβερνήσεις απ' το 2010 μέχρι σήμερα,
..δεν τους απασχολεί καθόλου.
Ότι ο ελληνικός λαός φορτώθηκε πάνω από 220 δις μνημονιακά δάνεια (χρέος αβάσταχτο και αβίωτο) επωφελούμενος μόνο κατά 9,7 δις τα οποία έφτασαν στην ντόπια οικονομία, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν για εξυπηρέτηση παλαιών χρεών (ιδιωτικών, μεταξύ τραπεζών κρατικών και μη), για εξόφληση τόκων και για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,
..και πως αυτό πιά είναι κοινή παραδοχή δανειστών και μη, τοκογλύφων και μη,
..δεν τους νοιάζει καθόλου.

Θα προσπαθήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια ισχυριζόμενοι πως όλα γίνονται για να μπορέσει να αρχίσει τάχα η συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους και της πιθανής περικοπής του,
..πράγμα που και τα αγέννητα ακόμη γνωρίζουν πως δεν θα γίνει ποτέ,
..ή, κι αν κάποια στιγμή ''πέσει'' στο τραπέζι,
..θα γίνει για το ξεκάρφωμα, για να κωλυσιεργηθεί και να παραταθεί τόσο πολύ, χρόνια ολόκληρα,
..ώστε η καταστροφή και το ξεπούλημα να έχει πιά ολοκληρωθεί, και να μην έχει κανένα νόημα η ονομαστική ελάφρυνση του χρέους ή όχι.

Οι λωποδύτες που μας κυβερνούν γνωρίζουν πως η θέση τους στην Ιστορία περνάει μόνον μέσα από τα ειδικά δικαστήρια,
..και αν ήταν άλλες εποχές,
..από το ικρίωμα της αγχόνης.
Το ξέρουν και θα κάνουν τα πάντα, τα αφάνταστα, προκειμένου να διασώσουν τους εαυτούς τους,
..και τα λίγα θλιβερά τσιράκια τους που βγαίνουν και τσιρίζουν στις τηλεοράσεις και στα ραδιοφωνικά κανάλια.

Ο λαός θα μπορούσε με τις καθολικές και αποφασισμένες για όλα κινητοποιήσεις του να πιέσει, ώστε αυτά τα κατοχικά νομοσχέδια να μην ψηφιστούν.
Αυτό θα ήταν και η αρχή του τέλους τους.

Αυτοί θα μεταχειριστούν κάθε τρόπο: εκφοβισμό, προβοκάτσιες, βία και παρακράτος εναντίον του κινητοποιημένου λαού.
Δεν μπορεί κανείς να περιμένει κάτι καλύτερο από
..απατεώνες, λωποδύτες, εγκληματίες!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη Βουλή η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα



Υπογράφηκε και προωθείται άμεσα στη Βουλή, η ρύθμιση βάσει της οποίας δίνεται η δυνατότητα άρσης της ακινησίας επιβατικών οχημάτων ή μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με βάση τη νέα ρύθμιση:

• για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,

• για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,

• για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31-12-2016, συν δύο δωδέκατα ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση, δίνεται κίνητρο στους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους (αδυνατώντας να καταβάλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας) να προβούν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή των αναλογούντων τελών, για μία μόνο φορά μέσα στο 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συρία: Συναυλία στην Παλμύρα από συμφωνική ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης


Ο διάσημος ρώσος αρχιμουσικός, Βαλέρι Γκέργκιεφ, θα διευθύνει σήμερα μια συμφωνική ορχήστρα μέσα στο αμφιθέατρο της αρχαίας Παλμύρας, της πόλης που ανακατέλαβε ο συριακός στρατός από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η συναυλία με θέμα «Προσευχή για την Παλμύρα - Η μουσική ξαναδίνει ζωή στα αρχαία τείχη» θα δοθεί από τη συμφωνική ορχήστρα του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης και θα αρχίσει στην Παλμύρα στις 17.00 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του θεάτρου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η πόλη αυτή, ηλικίας 2.000 ετών, τα ερείπια της οποίας έχει περιλάβει η UNESCO στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, είχε καταληφθεί από τους τζιχαντιστές του ΙΚ τον Μάιο του 2015 και ανακαταλήφθηκε στις 27 Μαρτίου από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού που είχαν την στήριξη της ρωσικής αεροπορίας.

Αυτή η νίκη επέτρεψε στη Ρωσία, σύμμαχο του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, να επιβεβαιώσει τον βαρύνοντα ρόλο της στη συριακή σύγκρουση.

Στα τέλη Απριλίου, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την αποναρκοθέτηση του αρχαίου χώρου της Παλμύρας στον οποίο οι μαχητές του ΙΚ είχαν τοποθετήσει παντού νάρκες και εκρηκτικά.

Η συναυλία στην Παλμύρα δείχνει «την αλληλεγγύη προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού προς αυτούς που πολεμούν τους τρομοκράτες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ.

Ο 63χρονος μαέστρος, που διευθύνει το θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, έχει ήδη οργανώσει συναυλίες σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο ή για θύματα φυσικών καταστροφών.

Η ορχήστρα του είχε παίξει το 2008 μπροστά από τα ερείπια των κυβερνητικών κτιρίων στο Τσχινβάλι, την πρωτεύουσα της αποσχισθείσας από τη Γεωργία φιλορωσικής δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας λίγο μετά τον πόλεμο αστραπή μεταξύ της Γεωργίας και της Ρωσίας για τον έλεγχο του εδάφους αυτού.

Το 2012 ο «τσάρος του πόντιουμ» είχε διευθύνει συναυλία στο Τόκιο, στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφής του 2011 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Ο Γκέργκιεφ οργάνωσε επίσης πολλές συναυλίες σε όλο τον κόσμο για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα της ομηρείας σε ένα σχολείο στο Μπεσλάν, στο ρωσικό Καύκασο, η οποία κατέληξε στο θάνατο περισσοτέρων από 330 ανθρώπων, ανάμεσά τους 186 παιδιά.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....