Διυλιστήριο: Εισαγγελέας: Διεθνής εγκληματική οργάνωση πίσω από το «ναρκοπλοίο» Noor 1

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Εισαγγελέας: Διεθνής εγκληματική οργάνωση πίσω από το «ναρκοπλοίο» Noor 1

Η εισαγγελέας περιέγραψε τους τρόπους με τους οποίους τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης προσπάθησαν να προσδώσουν νομιμοφάνεια στο ταξίδι του Noor 1.

Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση στην πολύκροτη δίκη του Noor1, «δείχνοντας» ως αρχηγό τον Αιμίλιο Κοτσώνη και από δίπλα του τους Γιαννουσάκη, Μπουρδούβαλη, Καλαφάτη, Κουρούβανη και Φάρο!

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας Τρουπή για τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση του Noor1, μεταξύ αυτών και για το πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού, με τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελλάδα. Οπως τονίζεται ο Αιμίλιος Κοτσώνης βρισκόταν από το 2012 πίσω από κάθε επιχειρηματική κίνηση που σχετίζεται με το ναρκοπλοίο και μαζί με τους Γιαννουσάκη, Μπουρδούβαλη, Καλαφάτη, Κουρούβανη, Φάρο, αλλά και τον αποθανόντα Μπασκάλ είχαν συστήσει την εγκληματική οργάνωση που είχε έδρα τον Πειραιά.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως: «Εχουμε να κάνουμε με διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση. Με δομή ομάδας, με απόλυτη ιεραρχία, με διακριτούς ρόλους και συντονισμένη δράση που επιδίωξη τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων περι ναρκωτικών, άγνωστων τεράστιων ποσοτήτων, που ήταν τουλάχιστον 2,1 τόνοι ηρωίνης. Η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε στον Πειραιά κι εκεί μετείχαν: Κοτσώνης, Γιαννουσάκης, Μπουρδούβαλης, Καλαφάτης, Κουρούβανης, Φάρος, ο αποθανών Μπασκάλ κι άλλα άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα. Αυτοί σε κοινή δράση οργάνωσαν κι έθεσαν σε εφαρμογή το ταξίδι του Noor1, από το Αντμάν στην Ελλάδα κι από εκεί το φορτίο του θα πήγαινε σε Ολλανδία, Βέλγιο, Μ.Βρετανία κι αλλού.

Για την οργάνωση και την εκτέλεση του ταξιδιού έγινε προσεγμένη προετοιμασία που διήρκεσε μήνες κι ο καθένας βρισκόταν πάντα σε συνεννόηση με τους υπολοίπους. Ο Κοτσώνης από το Νοέμβριο του 2012 βρίσκεται πίσω από κάθε επιχειρηματική κίνηση που σχετίζεται με το Noor1 και είχε πάντα επαφή με το εν λόγω πλοίο. Τον Σεπτέμβριο του 2013 ίδρυσε την εταιρία Arab Waves, πάντα στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης, ώστε όταν η οργάνωση αποφάσιζε να ενεργοποιηθεί τραπεζικός λογαριασμός για να αγοραστεί το φορτίο, να το έκανε μέσω αυτής της εταιρίας, καθώς απαιτούνταν πολλά εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρία τελικά δεν λειτούργησε ποτέ, κάτι όμως που είναι λογικό, αφού πρώτα θα έφταναν με ασφάλεια τα ναρκωτικά και μετά θα έμπαιναν τα χρήματα, για το σκοπό αυτό μάλιστα είχε στείλει ο Κοτσώνης το διαβατήριο του στον Γιαννουσάκη, για να το στείλει αυτός στην πορεία στον πράκτορα στο Ντουμπάι.

Ολη αυτή η εγκληματική ομάδα, οι έξι, ο Μπασκάλ και οι άγνωστοι δράστες, πάντα στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης, δημιούργησαν με επιτυχία το σκηνικό μιας νομιμοφανούς ναύλωσης και υποναύλωσης του πλοίου, ώστε να φαίνεται ότι αυτό εκτελεί μία εμπορική δραστηριότητα. Δηλαδή δημιούργησαν συνειδητά ένα προκάλυμμα νομιμότητας για το ταξίδι του Noor1 από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα». 

Σημειώνεται πάντως πως η πρόταση της εισαγγελέως σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτική: οι δικαστές έχουν τη δυνατότητα να πάρουν απόφαση κατά τη δική τους κρίση, που μπορεί να είναι ακόμη και τελείως διαφορετική από αυτή της κ.Τρουπή.

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus