Διυλιστήριο: Το Ισπανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για πρόσφυγες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Το Ισπανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για πρόσφυγες

Το ισπανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε το σχέδιο συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας, όπως αναφέρει η ‘El Pais’ και άλλα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Από τους 350 βουλευτές ψήφισαν κατά οι 227.

Η συμφωνία αναφέρεται σε μαζικές απελάσεις μεταναστών από την ΕΕ και χαρακτηρίστηκε από τον επικεφαλής των σοσιαλιστών, Πέντρο Σάντζεζ, ως ‘ντροπή’, ‘παράνομη’ και ‘ανήθικη’.

Αλλά η θέση της Ισπανίας θα εκφρασθεί, κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, από τον σημερινό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, το κόμμα του οποίου είναι «Λαϊκό» υποστήριξε τη συμφωνία της ΕΕ στο κοινοβούλιο.

Η νέα ισπανική κυβέρνηση δεν έχει σχηματισθεί ακόμη, από τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, λόγω αδυναμίας επίτευξης συμβιβασμού μεταξύ των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων στο Εθνικό Κογκρέσο.

Ο Ραχόι και τα μέλη του κόμματος του, πιστεύουν ότι η κυβέρνησή του, εξακολουθεί να είναι νόμιμη και θα προστατεύσει τη θέση του στις Βρυξέλλες.

Τα άλλα κόμματα στο Κοινοβούλιο, που αποτελούν την πλειοψηφία, επιμένουν ότι αυτή η κυβέρνηση εκτελεί μόνο τα επίσημα καθήκοντα της και δεν έχει εξουσία να λάβει στρατηγικές αποφάσεις σε αντίθεση με τη βούληση του Κοινοβουλίου, όπως σημειώνει το Κρος.
--
http://www.echedoros-a.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus