Διυλιστήριο: 12/18/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της VW

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είπαν «όχι» στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις ευθύνες της Κομισιόν και των κρατών για το σκάνδαλο της Volkswagen. Η Μαρία Σπυράκη απείχε, λέγοντας ότι το θέμα πρέπει πρώτα να εξεταστεί “επιστημονικά και τεχνικά” και εν συνεχεία το πόρισμα να κατατεθεί στην Ευρωβουλή.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη (17 Δεκεμβρίου) υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των εκπομπών της Volkswagen, με την εντολή να διερευνήσει τις αποτυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών να εφαρμόσουν τη νομοθεσία της ΕΕ.

Η αριστερή πτέρυγα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την τελευταία στιγμή κατάφερε να βάλει την ψηφοφορία στην ημερήσια διάταξη της ολομέλειας της Πέμπτης.

Περισσότεροι από 250 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέγραψαν ένα αίτημα για να ξεκινήσει μια εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο. Το αίτημα παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Κοινοβουλίου των προέδρων των πολιτικών ομάδων την Τετάρτη (16 Δεκεμβρίου).

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν με 354 ψήφους υπέρ και 229 κατά για τη σύσταση της επιτροπής, που θα έχει περιθώριο ενός έτους για να παρουσιάσει τα συμπεράσματά της. Η εξεταστική επιτροπή έχει την εξουσία να κλητεύσει μάρτυρες και να απαιτήσει απόρρητα ή εμπιστευτικά έγγραφα σχετικά με τις έρευνές της.

Από τις ελληνικές ομάδες της Ευρωβουλής μόνο η ΝΔ καταψήφισε την πρόταση. Συγκεκριμένα οι Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης ψήφισαν κατά της εκεταστικής επιτροπής ενώ Μαρία Σπυράκη και Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την EurActiv.gr μετά τη δημοσίευση αυτού του άρθρου, η Μαρία Σπυράκη επεσήμανε ότι απείχε από την ψηφοφορία διότι ναι μεν συμφωνεί με την συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής, ωστόσο πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία.

“Το θέμα πρέπει πρώτα να ελεγθεί με τεχνικά και επιστημονικά κριτήρια, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το Κοινοβούλιο, και μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος να κατατεθεί στην Ευρωβουλή”, υπογράμμισε.

Δείτε ΕΔΩ πώς ψήφισαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές.

Η εντολή της έρευνας

Η επιτροπή έχει εντολή να ερευνήσει την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών να επιβλέψουν τις διαδικασίες δοκιμής των εκπομπών και να εισάγουν δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να διερευνήσει κατά πόσον η Επιτροπή και τα κράτη μέλη «έθαψαν» αποδεικτικά στοιχεία για τις «παραποιημένες συσκευές» πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της WV στις 18 Σεπτεμβρίου του 2015.

Οι επιπτώσεις του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας από τις αποκαλύψεις της Volkswagen είχε μεγάλο αντίκτυπο στους πολιτικούς και τους πολίτες της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι η γραμμή του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου και ανήκει η Νέα Δημοκρατία, ήταν κατά της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έγγραφο - Επικύρωση αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας με νομοσχέδιο!

“Ελλάς-Ρωσία-Συμμαχία” σ΄ ότι έχει να κάνει με εξοπλιστικά ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή πρβλέπεται η κύρωση συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας που είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2013 για προμήθειες αμυντικού υλικού από τη Ρωσία.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου η συμφωνία “αντικατοπτρίζει τις υφιστάμενες πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την επιθυμία τους για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τομέα της Άμυνας με την συνεργασία τους στον τομέα της προμήθειας του αμυντικού υλικού”.

Γιατί τώρα η κατάθεση του νομοσχεδίου που προβλέπει επί της ουσίας τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της Ελλάδας με τα απαραίτητα ανταλλακτικά για τα ρωσικά οπλικά συστήματα που έχει η Ελλάδα στο οπλοστάσιό της;

Πολλοι θα σπεύσουν να την συνδέσουν με την κλιμακούμενη κρίση στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι η συμφωνία “δουλευόταν”καιρό πριν.

Τα ρωσικά οπλικά συστήματα που διαθέτουμε ,όπως για παράδειγμα οι S-300 “πονούσαν” από την έλλειψη ανταλλακτικών και τεχνικής υποστήριξης . Προβλήματα για τα οποία δεν ήταν πάντα υπεύθυνη η Μόσχα. Υπήρχαν πολλά θέματα εντός Ελλάδας ,που είχαν να κάνουν με ανταγωνισμούς αλλά και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Όλα αυτά “γεννούσαν” διαρκώς εμπόδια, τα οποία έρχεται να επιλύσει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου καθορίζουν με ακρίβεια πως η Ελλάδα θα προμηθεύεται τα απαραίτητα “αμυντικά υλικά” από τη Ρωσία. Η επικοινωνία των δύο πλευρών θα γίνεται μέσα από “θεσμικό κανάλι”. Απο τη μία πλευρά το ελληνικό ΥΕΘΑ και από την άλλη η κρατική επί της ουσίας εταιρεία ROSOBORONEXPORT.

Η Αθήνα εγγράφως θα ζητά από τη Μόσχα τα υλικά που χρειάζεται και η Ρωσία θα της απαντά από ποια εταιρεία και σε τι τιμή θα τα προμηθεύεται.

Μ΄ αυτό το τρόπο η Αθήνα θέλει να εξασφαλίσει τη εύρυθμη και συνεχή επιχειρησιακή λειτουργία όλων των ρωσικών οπλικών συστημάτων που έχουν ενταχθεί στο οπλοστάσιό μας από τη δεκαετία του ΄90. Και πρώτα απ΄ όλα των S-300, οι οποίοι παίζουν σημαντικότατο ρόλο όχι μόνο για την ασφάλεια της χώρας αλλά και για την αεράμυνα όλης της “θερμής” περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Περιοχή η οποία θα “κλειδωθεί” κυριολεκτικά με την απόκτηση S-300 και από την Αίγυπτο. Σχετικές συζητήσεις για την “ελληνο-αιγυπτιακή” ομπρέλα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου Σίσι στην Αθήνα.

Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει το νομοσχέδιο


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη Βουλή η δικογραφία για τυχόν ευθύνες Παπανδρέου για την αμαρτωλή ΜΚΟ

Ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου ως Υπουργού Εξωτερικών της περιόδου 2000-2004, καθώς και του αρμόδιου υφυπουργού της περιόδου καλείται να αναζητήσει η Βουλή με δικογραφία που υποβλήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς για «παράνομη» χρηματοδότηση άνω των 600.000 ευρώ αμερικάνικης ΜΚΟ, μη αναγνωρισμένης από το ΥΠΕΞ.

Ήδη μάλιστα η εισαγγελία άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 4 μεγαλοστελεχών του υπουργείου της συγκεκριμένης περιόδου για απιστία από κοινού σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών Δημοσίου.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Διαφθοράς υπό την εποπτεία της επικεφαλής της Ελένης Ράικου, μετά από έγγραφο ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ),τον Σεπτέμβριο του 2015, του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία διενεργεί ελέγχους σχετικά με χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανισμών που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν.

Ποιοι διώκονται


Υπό κατηγορία για κακούργημα βρίσκονται και θα κληθούν από ανακριτή σύντομα τέσσερα μεγαλοστελέχη του ΥΠΕΞ.

-Ο Γενικός Διευθυντή ΥΔΑΣ, (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών) της συγκεκριμένης περιόδου
-O Διευθυντής Β5 Διευθύνσεως Αναπτυξιακής Πολιτικής
-O Αναπληρωτής Γενικού Διευθυντή ΥΔΑΣ και
-O Γενικός Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας

Την χρηματοδότηση φέρεται να πήρε παρανόμως το υποκατάστημα στη Σερβία του εδρεύοντος στις Η.Π.Α. ΜΚΟ (think tank) με την επωνυμία «East West Institute» κατά τα έτη 2001 και 2002. Η χρηματοδότηση ανερχόταν στο ποσό των 900.000 δολαρίων ΗΠΑ και επρόκειτο να εκταμιευθεί σε τρεις ετήσιες δόσεις (έτη 2001-2003) όμως τελικά εκταμιεύθηκαν δύο δόσεις συνολικά 609.000 δολαρίων ενώ κατά το 2003 επιχειρήθηκε να δοθεί στη ΜΚΟ και το υπόλοιπο των «υπεσχημένων» 300.000, αλλά άγνωστο γιατί, η σχετική Υπουργική Απόφαση τελικώς δεν υπογράφηκε, παρά τη σχετική εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων. Τα χρήματα δόθηκαν, σύμφωνα με τη δίωξη, σε μετρητά, μέσω της Ελληνικής Διπλωματικής Αρχής στη Σερβία, η οποία ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις πληρωμές.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βίοι παράλυτοι..

     Πού είναι το ''παράλληλο πρόγραμμα'' οέο;
Ξέρετε, εκείνη η προεκλογική απατεωνιά που ο Τσιπράκογλου είχε κάνει σημαία,
..πως ''ναί μεν μπορεί να φηφίσουμε το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα, αλλά επειδή εμείς είμαστε ξύπνιοι
κι οι φράγκοι κουτόφραγκοι,
..θα περάσουμε κι ένα ''παράλληλο'' πρόγραμμα που στην πράξη θα εξουδετερώνει(!) τα μέτρα που θα ψηφίσουμε για τα μάτια των δανειστών!''
Είναι επίσης το ίδιο ''προγραμμα'' με το οποίο ο έπαρχος-πρωθυπουργός εκβίαζε ψυχολογικά τους βουλευτές του κάθε φορά που κάποιος απ' αυτούς είχε και καμία δυσκολία στην ψήφιση των προαπαιτούμενων.

Τούτο λοιπόν το σωτήριο προγραμματάκι κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος και με τον τίτλο ''Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις'' (πςςςς!) και περιλάμβανε μέτρα για την ''ανακούφιση'' των πολιτών.
Η συζήτηση του αναμενόταν να ολοκληρωθεί χθες, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου. Βάσει του κυβερνητικού προγραμματισμού, θα πήγαινε στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου για συζήτηση σήμερα Παρασκευή και τη Δευτέρα, και στη συνέχεια θα το έθεταν σε ψηφοφορία.
Η έντονη αντίδραση όμως των τοκογλύφων, που σύμφωνα με πληροφορίες απείλησαν ακόμη και με πάγωμα της εκταμίευσης της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, έκανε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, τάχα για να κοστολογηθεί και να το παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες.
( Καλά και σείς ρε κόκκινοι λεβέντες, από πριν τις εκλογές μας το κουνάγατε στην μούρη, χάθηκε ο κόσμος να το είχατε κοστολογήσει; Λέμε τώρα. Γιατί βέβαια αυτή ήταν η δικαιολογία. Η πραγματικότητα είναι πως είσαστε χειρότεροι τζουτζέδες των τοκογλύφων κι από τους προηγούμενους.)

Όχι πως το ''παράλληλο πρόγραμμα'' ήταν κάτι σημαντικό.
Σταγόνα στον ωκεανό θα ήταν, και το κόστος του είχε αξιολογηθεί από συνεργάτες του έπαρχου, συγγνώμη, του πρωθυπουργού, σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ,
..αλλά να! Αποτελούσε το άλλοθι για τους βουλευτές να ψηφίζουν τα κακουργήματα που ψηφίζουν, και έλπιζαν κιόλας ότι θα μπορούσε να ανορθώσει και λίγο το κοινωνικό προφίλ της ''δεύτερης φοράς προς τα 'κει'', που έχει εξαφανιστεί και αναζητείται μέσω του AMBER Alert.

Πού είναι λοιπόν το ''παραλληλάκι'', οέο;
Πού είναι τα παντελόνια του έπαρχου;
Πού είναι η εθνική μας ανεξαρτησία;
Πού είναι ο λαός να τους στήσει στον τοίχο;..


Υ.Γ. Είχαν και το θράσος οι κυβερναλήτες να ρίξουν το βάρος στην αντιπολίτευση, ότι τάχα επειδή αποσύρθηκε απ' την προκαταρκτική συζήτηση δεν μπόρεσε το νομοσχέδιο να προχωρήσει!
Για να σας δούμε σήμερα, ω απατεώνες, με τα δύο ακόμη ''προαπαιτούμενα'', που τηλεφωνικά σας έδωσαν εντολή οι τοκογλύφοι να τα περάσετε μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι,
..τί θα κάνετε.
Και πάλι η αντιπολίτευση δεν θα συμφωνεί. Δεν θα τα περάσετε αυτά (τα προαπαιτούμενα) μεταξύ σας; Η αντιπολίτευση τώρα δεν θάναι εμπόδιο;
Ου να χαθείτε, αλητοαλήτες!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πούτιν : «Οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλύψουν τους Αμερικάνους σε συγκεκριμένο σημείο»

Μόσχα, Ρωσία
Επιμένει στον «πόλεμο λέξεων» με την Τουρκία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατά της Άγκυρας και σημειώνοντας ότι δεν βλέπει προοπτική βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία.

«Οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλύψουν τους Αμερικάνους σε συγκεκριμένο σημείο» είπε, σημειώνοντας ότι είναι δύσκολο να βρεθεί σημείο επαφής με την παρούσα τουρκική ηγεσία.

«Είναι δύσκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία με την τωρινή τουρκική ηγεσία, εάν όχι αδύνατο» είπε στην ετήσια συνέντευξη Τύπου ο Πούτιν.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την κατάρριψη του βομβαρδιστικού ως «πράξη εχθρική» και σημείωσε ότι δεν κατανοεί γιατί το έκανε η Τουρκία. Τόνισε ότι με την πράξη αυτή, η Άγκυρα ενήργησε κατά των ίδιων της των συμφερόντων.

Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν είπε ότι ο «Ατατούρκ θα στριφογυρίζει στον τάφο του» και κάλεσε τους ρώσους τουρίστες να πηγαίνουν για διακοπές στην Ελλάδα.

«Τι πέτυχαν;» αναρωτήθηκε ο ρώσος πρόεδρος. «Ίσως σκέφτηκαν ότι θα το βάζαμε στα πόδια. Η Ρωσία δεν είναι τέτοια χώρα» είπε ο Πούτιν.

Σημείωσε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία θα συνεχιστούν μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη χώρα. Σημείωσε ότι μόλις οι Σύροι αποφασίσουν να σταματήσουν να πολεμούν και ξεκινήσουν συνομιλίες, «δεν θα γίνουμε πιο Σύροι από τους Σύρους» και σημείωσε ότι τότε η Μόσχα θα ολοκληρώσει τη στρατιωτική της δράση.

Προειδοποίησε ότι δεν θα συμφωνήσει ποτέ με οποιαδήποτε εξωτερική δύναμη που αποφασίζει ποιος θα πρέπει να κυβερνά στη Συρία και πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί η συριακή κρίση είναι μία πολιτική λύση.

Είπε ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ρωσία χρειάζεται μια μόνιμη βάση στη Συρία, γιατί η Μόσχα διαθέτει όπλα αρκετά ισχυρά για να «πλήξουν οποιονδήποτε» χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα ρωσικά σύνορα.

Σημείωσε ότι η Μόσχα στηρίζει σε γενικές γραμμές την πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον να ετοιμάσει ένα ψήφισμα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, προσθέτοντας ότι το προσχέδιο -που θα συζητηθεί την Παρασκευή σε διάσκεψη για την συριακή κρίση- είναι συνολικά αποδεκτό.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και σε σειρά άλλων θεμάτων, όπως στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η οικονομική κρίση στη χώρα βάθυνε, αλλά ότι δείχνει σημάδια σταθεροποίησης παρά της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Είπε ότι δεν υφίσταται ανάγκη για ανασχηματισμό στην κυβέρνηση. Σημείωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο καταφέρνει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και τόνισε ότι οι αλλαγές προσώπων δεν θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Η οικονομία της Ρωσίας εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ύφεση 3,8%. Για πρώτη φορά στη διάρκεια της ηγεσίας Πούτιν, ο μέσος μισθός σημείωσε πτώση.

Για την κατάσταση στην Ουκρανία, ο Πούτιν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ρωσική στρατιωτική παρουσία στην ανατολική Ουκρανία.

Εμφανίστηκε πρόθυμος να συζητήσει με το Κίεβο πρόταση ανταλλαγής κρατουμένων.

Επέμεινε ότι η Ρωσία δεν έχει τακτικό στρατό στην Ουκρανία, αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχουν στην περιοχή κάποιοι άνθρωποι «που βρίσκονται σε στρατιωτική αποστολή».

Τόνισε ότι το Κίεβο δεν εφαρμόζει πλήρως τμήματα της συμφωνίας του Μινσκ που αφορούν το ειδικό καθεστώς των περιοχών στα ανατολικά της χώρας και σημείωσε ότι ο ίδιος επιθυμεί την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στη χώρα. «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε πρόεδρο εκλέξει ο αμερικανικός λαός. Εκείνοι είναι (οι Αμερικάνοι) που προσπαθούν όλη την ώρα να μας πείσουν για το ποιον να ψηφίσουν» σημείωσε.

«Είναι φανταχτερός άνθρωπος, πολύ ταλαντούχος, δεν χωρά αμφιβολία» είπε για τον Ντόναλντ Τραμπ ο Πούτιν, καλωσορίζοντας τα σχόλια του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων ότι επιθυμεί στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία. «Είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης της προεδρικής κούρσας, όπως τη βλέπουμε σήμερα. Λέει ότι θέλει να προχωρήσει σε ένα άλλο επίπεδο σχέσεων, ένα βαθύτερο επίπεδο σχέσεων με τη Ρωσία. Πώς γίνεται να μη το καλωσορίσουμε αυτό; Φυσικά και το καλωσορίζουμε» τόνισε.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για αποκατάσταση των σχέσεών της με την Γεωργία, λέγοντας ότι η Μόσχα εξετάζει την κατάργηση των προϋποθέσεων για έκδοση βίζα για τους πολίτες της Γεωργίας.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στον αποπεμφθέντα πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ, τον οποίο χαρακτήρισε «αξιοσέβαστο άνθρωπο» και σημείωσε ότι οι ερευνητές πρέπει να βρουν εάν υπήρξαν περιστατικά διαφθοράς στον οργανισμό ποδοσφαίρου. Ο Μπλάτερ «είναι αξιοσέβαστος άνθρωπος, έχει κάνει πολλά για την ανάπτυξη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σε αυτόν πρέπει να δοθεί το βραβείο Νόμπελ» είπε ο ρώσος πρόεδρος.



Είπε ότι Ρωσία θα άρει όλους τους περιορισμούς στις πτήσεις προς την Αίγυπτομόλις τεθούν σε εφαρμογή αξιόπιστα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Πρόσθεσε ότι η απαγόρευση των απευθείας πτήσεων προς την Αίγυπτο, που επιβλήθηκε όταν η Ρωσία κατέληξε στο συμπέρασμα πως η συντριβή επιβατικού της αεροσκάφους πάνω από το Σινά στις 31 Οκτωβρίου οφειλόταν σε βόμβα, δεν σημαίνει ότι η Μόσχα δεν έχει εμπιστοσύνη στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Επίσης, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι η δολοφονία του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Μπόρις Νέμτσοφ θα ερευνηθεί πλήρως και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν. «Τον γνώριζα προσωπικά» είπε ο Πούτιν. «Επέλεξε αυτόν τον τρόπο πολιτικής αντιπαράθεσης, των προσωπικών επιθέσεων, αλλά το είχα συνηθίσει» τονίζει. «Δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος πρέπει να σκοτωθεί γι' αυτό» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν θα το αποδεχθεί.

Αγγελική Στελλάκη



Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η «καραμέλα» της Νέας Τάξης και στην Ελλάδα: Όποιος δεν Δέχεται την Ανωμαλία Είναι Ομοφοβικός!!!

Γράφει ο Νικόλας

Έχει καταντήσει πολύ κουραστικό πλέον… Στο όνομα της προόδου όποιος δεν δέχεται την ανωμαλία χαρακτηρίζεται ομοφοβικός, ψεκασμένος και οτιδήποτε άλλο…

Αν είναι δυνατόν… Δηλαδή η πρόοδος που μας προσφέρουν οι «ηγέτες» του κόσμου είναι η απανταχού ανωμαλία… Και θα πρέπει να τη δεχτούμε έτσι χωρίς καμιά αντίδραση…

Μόλις πας κόντρα στην ομοφυλοφιλία ή σε οποιαδήποτε ανωμαλία, πέφτουν πλέον όλοι οι «προοδευτικοί» να σε φάνε…

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα φρένο…. Δεν γίνεται να καταστρέφεται η χώρα μας την επιβολή της κάθε ανωμαλίας και να μένουμε άπραγοι… Η ομοφυλοφιλία είναι μια προσωπική επιθυμία του καθενός… Ας την ακολουθήσει και μέχρι εκεί… Δεν μπορεί η επιθυμία του καθενός σε όλους τους τομείς να επιβάλλεται σε όλους του άλλους…

Όπως επιβάλλεται το Ισλάμ στην Ευρώπη λόγω των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών…. Γιατί άραγε δεν προσαρμόζονται αυτοί που έρχονται στα δεδομένα τω χωρών; Που στο καλό είναι το περίεργο;

Αλλά έτσι είναι… Πέφτει πρώτα η προπαγάνδα, ακολουθούν οι περισσότεροι σαν υπνωτισμένοι και στη συνέχεια προσπαθούν να το επιβάλλουν και στους υπόλοιπους.

Πως να το κάνουμε ρε αδέρφια, η ομοφυλοφιλία είναι μια αρρώστια, μια ανωμαλία… Είναι κάτι παρά φύση… Δεν αρέσει αυτή η άποψη στους «προοδευτικούς»; Τι να κάνουμε δηλαδή τώρα; Γιατί πρέπει να δεχτούμε σώνει και καλά να γίνεται αυτό; Βλέπουμε στην καθημερινότητα μας που οδηγούν όλα αυτά… Η Ελλάδα καταστρέφεται… Κι όμως εκεί…

Κάποιοι άνθρωποι αρέσκονται στις κατασκευές. Μήπως πρέπει να γίνει νόμος του κράτους να κάνουν όλοι κατασκευές. Κάποιο αρέσκονται στη μουσική. Μήπως πρέπει να γίνει νόμος του κράτους να ακούει όλος ο κόσμος μουσική; Χιλιάδες ανθρώπινες επιθυμίες… Γιατί δεν γίνεται όλες νόμοι του κράτους… Γιατί σώνει και καλά η ανωμαλία…

Λοιπόν αφού είναι τόσο κακό να είσαι φυσιολογικός στην εποχή μας, από αύριο θα αναφωνήσουμε όλοι μαζί ζήτω η Πρόοδος, ζήτω η εξέλιξη….

Ο καθένας ας αφήσει ανεξέλεγκτα τα παιδιά του, τον εαυτό του να προχωρά σε σεξουαλικές πράξεις με άτομα του ίδιου φύλου, με ζώα, να συμμετάσχει σε ομαδικά όργια…

Γιατί αν δεν το κάνει θα είναι ομοφοβικός….

Έτσι είναι η εποχή μας… Όποιος δεν τον π@@@ει από τον κ&&&λο είναι ομοφοβικός….

Μιλάω ωμά γιατί δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση….

Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει στο σπίτι του… Από εκεί και πέρα δεν μπορεί με το έτσι θέλω να επιβάλει την οποιαδήποτε γνώμη του και στον άλλο…

Άντε καλή Πρόοδο…. Και σε μερικά χρόνια αφού δεν θα γεννιούνται παιδιά εκτός από τα κλωνοποιημένα, οικογένειες δεν θα υπάρχουν παρά μόνο χαρούμενοι κουνιστοί και λυγιστοί, και στην Ελλάδα θα ζουν μόνο λαθρομετανάστες να δύμε τι θα κάνουμε…

Αλλά γιατί να προβληματιζόμαστε για τη χώρα μας… Η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτές που μετράνε, οι μετανάστες είναι αυτοί που πρέπει να προσεχθούν, το τσιπ που θα μας φυτέψουν είναι για το καλό μας, το χάραγμα του αντιχρίστου που θα μας στείλει στην κόλαση είναι μια θεωρία συνωμοσίας…

Το ότι όλα αυτά προωθούνται για να καταστρέψουν την Ελλάδα δεν το σκέφτεται κανείς… Ας καταστραφεί η χώρα για να μην είμαστε ομοφοβικοί και ρατσιστές… Δηλαδή όποιος θέλει το καλό της πατρίδας του είναι εχθρός του είναι εχθρός ρου συστήματος; Έτσι λένε οι «Ηγέτες»… Φυσικά για να προωθήσουν τα σχέδια τους… Αλλά ο κόσμος δυστυχώς ακολουθεί…

Άντε λοιπόν καλή πρόοδο… Αφού έτσι είναι… Οι φυσιολογικοί άνθρωποι είναι ρατσιστές και ομοφοβικοί… Άντε λοιπόν όλοι πούδρα και λοσιόν, τουρλώστε το κωλ@@@κι και δεχθείτε τη χαρά της ζωής!!! Αφού αυτό είναι το νορμάλ στην εποχή μας… Όλα τα παιδιά, από μικρά εννοείται γιατί έτσι επιβάλλει η πρόοδος, να «μορφωθούν» σεξουαλικά, ώστε όταν μεγαλώσουν να είναι καλά «στρατιωτάκια» του ανώμαλου κόσμου.

Όλοι με όλους, όλοι με ζώα, όλοι με οτιδήποτε… ΠΡΟΟΔΟΣ…

Μιλάω ωμά γιατί δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση….

Μα τι στο καλό, γιατί σώνει και καλά να είναι σωστά όλα αυτά και θα πρέπει να τα δεχθούμε;

Ποια Πρόοδος; Βλέπετε που έχει οδηγηθεί ο κόσμος μέσα σε αυτή την Πρόοδο; Προφανώς όχι…

Ακολουθούμε την Πρόοδο, έτσι απλά, έτσι γιατί πρέπει, έτσι γιατί μας το λένε…. Καλή κακή δεν έχει καμιά σημασία… Πρέπει να είμαστε προοδευτικοί παρά το γεγονός πως καταστρεφόμαστε σαν άνθρωποι…

Άντε λοιπόν Καλή Πρόοδο σε Όλους… Βάλτε τσιπάκια, κάντε σεξ με ότι βρείτε μπροστά σας, δεχθείτε ότι σας καταστρέφει… Σβήστε πατρίδα, θρησκεία οικογένεια από το μυαλό σας γιατί αυτά είναι παλιομοδίτικα….Γιατί αλλιώς θα είστε ρατσιστές και ομοφοβικοί…

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το HERMES κόβει τις γέφυρες με τον Αλέξη Κοκολάκη αμέσως μόλις μίλησε για την θεραπεία του καρκίνου από το πείραμα CERN

Με μία επιστολή-σοκ το Δίκτυο ΗERMES, που έχει ως μία από τις βασικές του λειτουργίες τη συνεργασία με το απόλυτο επιστημονικό και τεχνολογικό ευρωπαϊκό επίτευγμα, το CERN, σε συνδυασμό με πολυεπίπεδες δράσεις (επιστημονικές, ερευνητικές, υποτροφιών, υγείας κ.λπ.) στο πεδίο εφαρμογών που αφορούν την Ελλάδα, ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον άλλοτε περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης και μέχρι πρότινος γενικό διευθυντή Ανάπτυξης και Προώθησης του Hermes, Αλέξη Κοκολάκη.

Η επιστολή είναι εξόχως σκληρή, με αφορμή συνέντευξη του Αλέξη Κοκολάκη στον 98,4 λίγες μέρες μετά τη βράβευσή του στις 2 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, για την προώθηση μεθόδου θεραπείας του καρκίνου με τη χρήση της τεχνολογίας των επιταχυντών πρωτονίων και ελαφρών ιόντων, από την 3η Διεθνή Ιατρική Ολυμπιάδα.

Λίγες μέρες μετά τη βράβευσή του αυτή, ο κ. Αλέξης Κοκολάκης, σε συνέντευξή του στον 98,4 , είχε περιγράψει πως η Διεθνής Ιατρική Ολυμπιάδα, αναγνωρίζοντας την εργασία του κ. Κοκολάκη, την προσφορά του στην επιστήμη και την κοινωνία, τον προσκάλεσε να συμμετέχει στην Ολυμπιάδα, δίνοντάς του την ευκαιρία να παρουσιάσει την εργασία του σχετικά με την "Ίδρυση κέντρου αριστείας για την έρευνα, τη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στη χώρα μας".

Η επιστημονική επιτροπή της Ιατρικής Ολυμπιάδας αποφάσισε να του επιδώσει το "πρώτο τιμητικό δίπλωμα" για την εν γένει συμβολή του στην ανάπτυξη των ιατρικών φροντίδων και ιδιαίτερα στην εφαρμογή της θεραπείας του καρκίνου με πρωτόνια.

Προς τιμή του μάλιστα, όπως ανάφερε ο πρόεδρος της επιτροπής κατά τη βράβευσή του, εμπνεύστηκαν και καθιέρωσαν από τις 2 Οκτωβρίου 2015 μια νέα λέξη στην Ολυμπιάδα για την ιατρική κοινότητα. Τη λέξη "Philomedicine", κάνοντας ένα συσχετισμό λέξεων στην αναφορά του, όπως φιλότεχνος, Φιλαδέλφεια, φιλάνθρωπος..!

Οξύτατη η αντίδραση του Δικτύου

Αλλά ενώ συνέβησαν όλα αυτά στη Θεσσαλονίκη, δύο μήνες μετά, στις 10 Δεκεμβρίου, το δίκτυο HERMES, με αφορμή κυρίως τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο κ. Αλέξης Κοκολάκης στον 98,4 για τη θεραπεία με επιταχυντή πρωτονίων του καρκίνου σε πολλές μορφές του, με μία σκληρή ανακοίνωσή του, που υπογράφει η δρ. Ευαγγελία Δημοβασίλη, ιδρύτρια και επιστημονική συντονίστρια του HERMES, ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του Δικτύου με τον κ. Κοκολάκη, ενώ στη ίδια ανακοίνωση τον εγκαλεί για σωρεία παρατυπιών και παρερμηνειών, ακόμη και σε επιστημονικές μελέτες, που οδηγούν, όπως αναφέρει, σε σύγχυση εκατοντάδες καρκινοπαθείς στην Ελλάδα , αναφορικά με τη μέθοδο του επιταχυντή πρωτονίων.

Η επιστολή-ανακοίνωση


Ειδικότερα, στην επιστολή-ανακοίνωσή της για λογαριασμό του Δικτύου, με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2015, η κ. Δημοβασίλη αναφέρει: «...Στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της 7ης Οκτωβρίου 2015 του κυρίου Γιώργου Σαχίνη, στο Ράδιο 98,4 με τον κύριο Αλέξανδρο Κοκολάκη, πρώην περιφερειακό σύμβουλο και πρώην υπεύθυνο για την ανάπτυξη και προώθηση του επιστημονικού δικτύου HERMES, παρουσιάστηκαν θέματα τα οποία βρίθουν ανακριβειών και παραπληροφόρησης.

Το Δίκτυο HERMES, με μόνη πρόθεση την αποκατάσταση της αλήθειας, της εγκυρότητας αλλά και της επιστημονικότητας που παρέχει, ενημερώνει το κοινό και ιδιαίτερα την ευαίσθητη ομάδα των καρκινοπαθών και τις οικογένειές τους για τα εξής:

Στο λεπτό 2:11 έως 2:24 της συνέντευξης αναφέρθηκε από τον κ. Κοκολάκη ότι "η μοναδική θεραπεία αυτήν τη στιγμή, αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο, που μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά οποιοδήποτε όγκο καρκίνου, είναι η αδρονική θεραπεία".

Η επιστημονική πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η αδρονική θεραπεία δεν είναι πανάκεια. Ο κύριος Κοκολάκης δεν έχει καμία επιστημονική κατάρτιση και ως εκ τούτου ουδεμία αρμοδιότητα ή εξουσιοδότηση από το Δίκτυο ώστε να προβαίνει σε τέτοιου τύπου δηλώσεις και αναλύσεις που παραπληροφορούν τους ασθενείς. Οι θεράποντες ιατροί είναι οι μόνοι ειδικοί που μπορούν να αποφασίζουν σχετικά με την καταλληλότητα μιας θεραπείας και να την εισηγούνται η όχι για κάθε ασθενή.

Στο λεπτό 9:05 έως 9:20 της συνέντευξης σχετικά με το κόστος της αδρονικής θεραπείας ειπώθηκε από τον κ. Κοκολάκη: "Δεν είναι πολύ ακριβότερη από τη συμβατική θεραπεία... Δεν είναι πολύ ακριβότερη. Πολύ ακριβότερα είναι τα κόστη να πάτε να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο εκεί, να σας παίρνουνε, να σας διώχνουνε και όλο αυτό το πακέτο είναι ακριβό".

Τονίζουμε ότι κάθε θεραπεία είναι ιδιαίτερη και εξατομικευμένη και έχει ιδιαίτερο κόστος το οποίο δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί με τόσο επιπόλαιες "αναλύσεις" που δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις για την πραγματική τάξη μεγέθους του».

«Δεν εκπροσωπεί το Δίκτυο HERMES»

Η συντονίστρια του Δικτύου HERMES γίνεται ακόμη πιο αιχμηρή, όμως, ως προς τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Κοκολάκης, γύρω από τις επιστημονικές αναλύσεις όσον αφορά τη μέθοδο των αδρονίων στη θεραπεία του καρκίνου, δηλώνοντας ότι ο κ. Κοκολάκης με αυτές τις δηλώσεις του δεν εκπροσωπεί το Δίκτυο HERMES.

Ειδικότερα σημειώνει: «Στο λεπτό 13:55 έως 15:19 της συνέντευξης ο κύριος Κοκολάκης επεκτάθηκε και σε επιστημονικές αναλύσεις και δε δίστασε να αναφερθεί σε δικές του επιστημονικές εργασίες, τις οποίες μάλιστα συνέκρινε χωρίς κανένα σεβασμό στην επιστημονική δεοντολογία με μελέτες του διακεκριμένου καθηγητή Ρομπέρτο Ορέκια, διευθυντή του κέντρου αδρονικής θεραπείας CNAO της Ιταλίας.

"Ο Ορέκια... λέει ότι τα αποτελέσματα είναι πάνω από το 98% αυτή τη στιγμή. Εγώ στη μελέτη μου γράφω 95% για τη σεμνότητα της κατάστασης".

Ως Δίκτυο και ως επιστήμονες δε συμμεριζόμαστε τέτοιου τύπου μελέτες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, πόσω μάλλον με επιστήμη και έρευνα. Ο καθηγητής Ορέκια έχει κάνει χιλιάδες μελέτες, είναι συγγραφέας χιλιάδων επιστημονικών δημοσιεύσεων και βιβλίων ως ειδικός για το θέμα της αδρονικής θεραπείας. Ενημερώνουμε ότι τέτοια ποσοστά επιτυχίας επιτυγχάνονται υπό προϋποθέσεις και λαμβάνοντας υπόψη ένα σύνολο πολύπλοκων παραμέτρων. Επιπλέον, η αδρονική θεραπεία δεν είναι υποκατάστατο της θεραπείας με φωτόνια, αλλά συμπληρωματική αυτής, όπως έχει επισημάνει ο καθηγητής Ογκολογίας και πρώην αντιπρόεδρος του Τμήματος Ογκολογίας της Mayo Clinic και μέλος του Δικτύου μας δρ. Ρόμπερτ Μίλερ.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα παραδείγματα που παρουσιάστηκαν από τον κύριο Κοκολάκη για τον καρκίνο του προστάτη δεν μπορούν να γενικευτούν για όλες τις περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη. Τονίζουμε δε, ακόμα μια φορά, ότι ο κύριος Κοκολάκης αφενός δεν έχει καμία αρμοδιότητα και επιστημονική εξειδίκευση ειδικότερα σε ιατρικά θέματα ή θεραπείες που χρήζουν εξειδικευμένης επιστημονικής προσέγγισης και αφετέρου οι δηλώσεις του δεν αντιπροσωπεύουν το Δίκτυο».

«Επικίνδυνη παραπληροφόρηση», λέει το Δίκτυο HERMES

Ταυτόχρονα η κ. Δημοβασίλη, προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, αναφέρεται σε παραπληροφόρηση και μάλιστα επικίνδυνη από πλευράς του μέχρι πρότινος Ηρακλειώτη συνεργάτη του Δικτύου, σημειώνοντας:

«Επιπρόσθετα, ο κύριος Κοκολάκης παρουσίασε στατιστικά στοιχεία τα οποία καταθέσαμε ως Δίκτυο προς ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 27ης Μαρτίου 2013. Επειδή συνεχώς μέσω της έρευνας προκύπτουν καινούργια επιστημονικά στοιχεία από νέες μελέτες που είτε ακυρώνουν τις παλιές είτε τις συμπληρώνουν με νέα αποτελέσματα κατά περίπτωση, είναι προφανής η σύγχυση που προκαλεί με τις δηλώσεις του ο κύριος Κοκολάκης, ενώ ταυτόχρονα η παραπληροφόρηση που μεταδίδει είναι άκρως επικίνδυνη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης (λεπτό 10:36 έως 10:56) ο κύριος Κοκολάκης χωρίς κανένα δισταγμό προέβηκε σε βαρύγδουπες δηλώσεις σχετικά με τον καρκίνο. "Οποιοδήποτε όγκο σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος μπορούμε να τον πολεμήσουμε, συρρικνώνεται, εκρήγνυται μέσα στον καρκινικό όγκο και δεν επανεμφανίζεται ο καρκίνος. Πολύ απλά πράγματα χρησιμοποιώ, σκέφτομαι με απλή λογική, δε θέλω να κάνω τα πράγματα δύσκολα".

Η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα των δηλώσεων του κυρίου Κοκολάκη δε συνάδει με την σοβαρότητα του ζητήματος. Ο κύριος Κοκολάκης χωρίς να έχει καμία απολύτως εξουσιοδότηση από το Δίκτυο, αλλά ούτε και κατάλληλο ακαδημαϊκό υπόβαθρο, προχωρεί σε επιστημονικές αναλύσεις εμπλέκοντας το Δίκτυό μας σε δύσκολες καταστάσεις, αναγκάζοντάς μας να προβούμε σε διαψεύσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας από σεβασμό και μόνο στους συνανθρώπους μας, που πολύ συχνά ψάχνουν ελπίδα για να κρατηθούν στη ζωή.

Στο λεπτό 0:27 έως 0:52 της συνέντευξής του ο κύριος Κοκολάκης τόνισε ότι "τους εξήγησα επίσης ότι δεν είμαι ούτε καθηγητής ούτε διδάκτορας, απλά λόγω της εργασίας μου έχει το CERN και η Ευρωπαϊκή Ένωση βγάλει κάποιες διδακτορικές υποτροφίες για να φέρουμε νέες τεχνολογίες στη χώρα μας, προσπαθώντας να βοηθήσουμε με αυτό τον τρόπο".

Ενημερώνουμε ότι οι υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για το Δίκτυο, με ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2015, θεσμοθετήθηκαν με απόφαση του ΙΚΥ, η οποία βασίστηκε στην επιστημονική πληρότητα των εισηγήσεων του Δικτύου, στην αποδοχή του αιτήματος από τη σχετική επιτροπή του CERN και στους διοικητικούς χειρισμούς του κυρίου Κοκολάκη, τους οποίους το Δίκτυο αναγνώρισε στο μέγιστο βαθμό.

Στο λεπτό 3:07 έως 3:33 της συνέντευξης ο κύριος Αλέξανδρος Κοκολάκης αναφέρθηκε στην έγκριση της πρότασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης το Μάρτιο του 2013 και στη συνέχεια στην έγκριση πρακτικής της θεραπείας από το υπουργείο Υγείας, λέγοντας συγκεκριμένα: "Εγώ χρηματοδότησα προσωπικά τις μελέτες που είχαν υπερψηφιστεί τότε και όλο αυτό το φάκελο που έπρεπε να είχε δημιουργηθεί τη στιγμή που, ενώ υπερψηφίστηκε, δεν προχώρησε... Χρηματοδότησα μόνος μου όλη την προσπάθεια και κατάφερα να φτάσω και στη μελέτη και να ολοκληρώσω την εργασία να είναι έτοιμη και για αυτό εξάλλου πήρε την έγκριση πρακτικής πρωτονίων".

Προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι ο κύριος Κοκολάκης ουδέποτε χρηματοδότησε καμία μελέτη που κατατέθηκε στην Ειδική Επιτροπή Ιοντιζουσών και Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών του υπουργείου Υγείας. Ο φάκελος που κατατέθηκε συντάχθηκε από επιστήμονες του δικτύου και παραδόθηκε στον κύριο Κοκολάκη προς κατάθεση με το ρόλο του στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Δίκτυο. Γι' αυτό το λόγο, η διαβίβαση του πρακτικού της συνεδρίασης της Επιτροπής με ημερομηνία 17/2/14 και Αριθμό Πρωτοκόλλου Δ.ΥΓ2/83534 έγινε προς την Περιφέρεια Κρήτης με κοινοποίηση προς τον κύριο Αλέξανδρο Κοκολάκη, τότε περιφερειακό σύμβουλο».

Λήξη συνεργασίας

Η σκληρή ανακοίνωση της επιστημονικής συντονίστριας του Δικτύου Ευαγγελίας Δημοβασίλη καταλήγει με τη γνωστοποίηση ότι μετά από όλα αυτά η συνεργασία του Δικτύου με τον κ. Αλέξη Κοκολάκη δεν υφίσταται πλέον, αναφέροντας:

«Έχουμε επανειλημμένα αναγνωρίσει τη συμβολή του κυρίου Κοκολάκη και του έχουμε αποδώσει τόσο στο εσωτερικό του Δικτύου μας όσο και δημοσίως τα εύσημα στο μέγιστο βαθμό. Ωστόσο, προς ενημέρωση του κοινού, τονίζουμε ότι τα πρόσφατα σοβαρά κρούσματα της παράτυπης συμπεριφοράς του οδήγησαν στην οριστική λύση της συνεργασίας μας. Γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές δε γίνονται σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο αποδεκτές από το Δίκτυο HERMES.

Το Δίκτυο HERMES είναι αμιγώς επιστημονικό, δεν έχει νομική υπόσταση και λειτουργεί χάρη στην εθελοντική επιστημονική συνεισφορά των μελών του. Οι συνεργάτες του Δικτύου στο σύνολό τους κατέχουν ανώτατες οργανικές θέσεις βαθμίδας καθηγητή σε Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα ανά τον κόσμο και δεν αμείβονται από το Δίκτυο ούτε λόγω των δράσεών τους στο Δίκτυο. Το όραμα του HERMES είναι να οδηγήσει την ερευνητική εργασία σε καινοτόμες κατευθύνσεις και να διευρύνει τις ερευνητικές ικανότητες σε ερευνητικά πεδία που μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή σας στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Για το Δίκτυο HERMES,

δρ Ευαγγελία Δημοβασίλη,

ιδρύτρια και επιστημονική συντονίστρια».

Μετά από αυτή τη δημόσια επιστολή-ανακοίνωση του Δικτύου HERMES, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει και ποια θα είναι η αντίδραση του ίδιου του κ. Κοκολάκη και πώς θα απαντήσει στα όσα του προσάπτει του Δίκτυο με το οποίο μέχρι πρότινος συνεργαζόταν στενά.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτοί είναι οι 39 Έλληνες με κρυφές καταθέσεις στην Ελβετία. Ποταμιάνος, Λαυρεντιάδης, ανάμεσα στα ονόματα


Τουλάχιστον 39 Έλληνες και Ελληνίδες που πριν από 60 και πλέον χρόνια δήλωσαν ως τόπο κατοικίας τους είτε την Ελλάδα είτε την Ελβετία περιλαμβάνονται ανάμεσα στα 2.600 ονόματα κατόχων ανενεργών λογαριασμών και θυρίδων που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση dormantaccounts.ch. Αν οι δικαιούχοι η οι απόγονοι τους δεν εμφανιστούν για να διεκδικήσουν τις καταθέσεις τους, που περιέχουν συνολικά οι λογαριασμοί αυτοί είτε το περιεχόμενο των θυρίδων τους θα περιέλθουν στην κατοχή του ελβετικού Δημοσίου. Το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 43 εκ ελβετικά φράγκα ενώ ουδείς γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο των θυρίδων.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις της νομοθεσίας που διέπουν τον τραπεζικό τομέα στην Ελβετία, αν ένας λογαριασμός που περιέχει πάνω από 500 ελβετικά φράγκα (466 ευρώ) μείνει ανενεργός επί 60 συναπτά έτη, τα χρήματα που περιέχει ο λογαριασμός αυτός περιέρχονται στο κράτος. Πέρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ανενεργές παραμένουν τα τελευταία 60 χρόνια (από το 1955 δηλαδή) 80 θυρίδες στις ελβετικές τράπεζες, το περιεχόμενο των οποίων, αν δεν εμφανιστούν οι ιδιοκτήτες των θυρίδων, θα περιέλθει επίσης στο ελβετικό Δημόσιο.
Μετά τη δημοσίευση του ονόματος του κατόχου των λογαριασμών και των θυρίδων οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία ένα έτος για να υποβάλουν αίτημα διεκδίκησης των περιουσιακών στοιχείων. «Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών αποτελεί την ύστατη προσπάθεια που κάνουν οι τράπεζες για να αποκτήσουν και πάλι επαφή με τους πελάτες τους», δήλωσε ο Κλοντ-Αλέν Μαρζελίς, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών.

Ο Μαρζελίς πρόσθεσε ότι οι νέες ρυθμίσεις που ισχύουν από τον περασμένο Ιανουάριο ξεκαθαρίζουν νομικά το ζήτημα των ανενεργών λογαριασμών. Σημειωτέον ότι η ΄Ένωση του ελβετικού τραπεζικού λόμπι υπενθυμίζει ότι οι τράπεζες διατηρούν την ευχέρεια να χρεώνουν τα κόστη άκαρπων ερευνών σε όσους υποβάλλουν καταφανώς αστήρικτα αιτήματα διεκδίκησης των λογαριασμών και των θυρίδων.

2.600 ονόματα στην κατοχή του mononews.gr

Το mononews.gr έχει στην κατοχή του και τα 2.600 ονόματα των λογαριασμών ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται τουλάχιστον 39 Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν ανενεργούς λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες από το 1955 έως σήμερα. Πολλοί από αυτούς τους λογαριασμούς δεν έχουν διεύθυνση άλλα μονό ένα όνομα. Διαβάστε λοιπόν όλα τα ονόματα των Ελλήνων που έχουν καταθέσεις και θυρίδες στην Ελβετία αλλά προφανώς οι απόγονοι τους δεν το ξέρουν και για αυτόν τον λόγο δεν τα έχουν αναζητήσει. Δεν αποκλείεται φυσικά κάποιοι από αυτούς να ήταν και άκληροι.

1. Ageladarskis Elena Switzerland

2. Akrivos Emanuel

3. Alicakis Aspasie 16.09.1907
Greece Greece

4. Alicakis u/o Alikakis u/o Alikakis

Aspasie u/o Georges u/o Jeanne

5. Alikakis Georges 22.03.1941

6. Alikakis Jeanne 01.06.1942

7. Angelopoulo Vera 01.01.1896 Switzerland

8. Apostolatos E.

9.Benachi Antony L.
Alexandria Egypt Greece

10. Benachi Ziffo Despina A
Alexandria Egypt Greece

11. Becaouri Lidia

12. CARADJA MARIE G ATHENES
Greece Greece
Account number 2552370

13. Cohen Rebbeca 1900 Greece

14. Constantinides Constantin J. Filothey Greece

15. Constantinides Georges J. Filothey Greece

16. Constantinides u/o Constantinides Constantin J. u/o Georges J.
Filothey Greece

17. Courtelly Alexandra Greece Greece

18. Courtelly Alexandra Greece Greece

19. Courtelly Marie Greece

20. Courtelly Nicolas D. Greece Greece

21. Courtelly Nicolas D. Greece Greece

22. Courtelly Socrates D. Greece

23. Enomatarhi Danae Zürich Switzerland

24. Favari Gabriella

25. Fassi Maria

26. HANDRINOS DIMITRI Account number 2225 16.1

27. KALOGEROPOULOS NICOLAS 28.02.1930
10551 ATHENES Greece Greece
Account number 6253220

28. Laurentiadis Xenophon
Greece Greece

29. MUZZOPULO SOPHIE
PSYCHICO Greece Greece
Account number 2008980
Safe deposit box with unknown value
30. MUZZOPULO TRYPHON
PSYCHICO Greece Greece
Account number 2008980
Safe deposit box with unknown value
31. PAPADIMITRIOU
ANDRE Greece
Account number 2014700

32. PAPADIMITRIOU
CHARALAMBOS Account number 2014700
33. Parigoris Alcibiade

34. Potamianos Pierre Georges
Piraeus Greece Greece

35. STATHATOS PIERRE-C.
ATHENES Greece
Account number 629387

36. Theodoropoulos
Athen Greece Greece

37. THEOPHANIDES JEAN
Account number 4716010

38.TZITZICOSTAS GEORGES Account number 4767860

39. Vacoyanni Tassia Greece

Επισημαίνεται ότι η ίδια λίστα περιέχει δεκάδες λογαριασμούς που έχουν μόνο νούμερα χωρίς ονόματα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....