Διυλιστήριο: 09/24/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΒΖ: Αύξηση κεφαλαίου 36,4 εκατ. ευρώ - Επιδιώκει συνεργασία με βραζιλιάνικο όμιλο

Διπλάσια κεφάλαια, από τα 30 εκατ. ευρώ που έλαβε από τα χρήματα της εκκαθάρισης της ΑΤΕ Bank, θα χρειαζόταν η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), προκειμένου να αντιμετωπίσει τα υψηλά χρέη της και να σηκώσει κεφάλι, αναφέρθηκε στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Στη γενική συνέλευση, η οποία ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 36,4 εκατ. ευρώ, ανακοινώθηκε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργείται το τελευταίο διάστημα από γνωστή εταιρεία (Lazard), προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες ή παραλείψεις παλαιών διοικήσεων της ΕΒΖ, πρώην αλλά και νυν στελεχών, που ενδεχομένως ζημίωσαν την επιχείρηση.

Ερευνάται επίσης το ενδεχόμενο τυχόν τριγωνικών συναλλαγών αλλά και διακίνησης μαύρου χρήματος. Το πόρισμα θα παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, Γεώργιος Κυπαρισσίδης - Κοκκινίδης.

Στον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης, η οποία το τελευταίο πεντάμηνο κατόρθωσε να καταβάλλει στην Τράπεζα Πειραιώς περίπου 18 εκατ. ευρώ για δάνεια που είχαν ληφθεί, περιλαμβάνονται ακόμη οι εξής τρεις προτεραιότητες: διεκδίκηση οφειλών τρίτων προς την ΕΒΖ (υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 70 εκατ. ευρώ), ανάπτυξη συνεργασιών, που όμως δεν έχουν ακόμη τελεσφορήσει (πχ, για την επεξεργασία ζάχαρης με όμιλο της Βραζιλίας και για την παραγωγή στεβιοζάχαρης στο πλαίσιο συνεργασίας με ευρωπαϊκή εταιρεία) και αξιοποίηση των ανενεργών ακινήτων ιδιοκτησίας της ΕΒΖ.

"Αν όλα αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη γίνουν, η ΕΒΖ είναι βιώσιμη" είπε ο κ.Κυπαρισσίδης- Κοκκινίδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του σχεδίου βιωσιμότητας, που υποχρεούται να παρουσιάσει στην πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς, αλλά πριν τού δώσει την τελική του μορφή θέλει να έχει στα "χέρια" της την εμπορική συμφωνία με τον βραζιλιάνικο όμιλο.

Στο μεταξύ, σε ισχύ παραμένει η συμφωνία ανακωχής (standstill agreement) μεταξύ της ΕΒΖ και της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία όμως λήγει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επικαλούμενη τα capital controls, η ΕΒΖ αναμένεται να ζητήσει να παραταθεί για έναν μήνα η συμφωνία, χάρη στην οποία απολαμβάνει χαμηλά επιτόκια (3,5% συν χαρτόσημο) αλλά και πρόσθετη πίστωση χρόνου. Βάσει της συμφωνίας, η πιστώτρια τράπεζα δεσμεύτηκε ότι δεν θα κινηθεί κατά της επιχείρησης για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων από δάνεια μέχρι την παρουσίαση του σχεδίου βιωσιμότητας.

Όσον αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε, από τα 36,4 εκατ. ευρώ της συνολικής αύξησης τα 30 εκατ. είναι τα χρήματα που είχαν προκαταβληθεί τον περασμένο Απρίλιο, ώστε να μπορέσει η ΕΒΖ να επιβιώσει. Από τα 30 αυτά εκατ. ευρώ λίγα απομένουν στα ταμεία (λιγότερα από 5 εκατ. συγκεκριμένα), καθώς τα υπόλοιπα διατέθηκαν για κάλυψη οφειλών μεταξύ άλλων προς τευτλοπαραγωγούς, προς τη ΔΕΠΑ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την εφορία και προς μεταφορείς τεύτλων (δεδομένου ότι λειτούργησε μόνο το εργοστάσιο στο Πλατύ χρειάστηκε να μεταφερθούν μέχρι εκεί τα τεύτλα από τις υπόλοιπες περιοχές). 

Στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης, οι μέτοχοι ενέκριναν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση 121.462.407 νέων μετοχών, αξίας 0,30 ευρώ εκάστη, που θα διατεθούν στους παλαιούς μετόχους, σε αναλογία μίας νέας για κάθε 3,3 παλαιές. Αν η αύξηση δεν καλυφθεί από τους παλαιούς μετόχους, τότε όσες μετοχές απομείνουν θα διατεθούν σε νέους μετόχους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Κατρούγκαλος βάζει όριο στα 1.500 ευρώ για τις περικοπές στις συντάξεις

Ο Κατρούγκαλος βάζει όριο στα 1.500 ευρώ για τις περικοπές στις συντάξεις 

«Εμείς επιδιώκουμε να μην μειωθεί καμία σύνταξη» τόνισε, μιλώντας στον Realfm ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος. 

«Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα μειωθούν οι κατώτατες και οι μεσαίες συντάξεις, οπωσδήποτε. Από εκεί και μετά, ανάλογα με τις προτάσεις που θα διαμορφωθούν, ανάλογα με τον τρόπο που θα διαμορφώνεται η εισπραξιμότητα του συστήματος και η συνολική πορεία της οικονομίας, θα δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι τελικές καταστάσεις» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι «κάνουμε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ακριβώς για να μην έρθουν οι μειώσεις στις συντάξεις που προβλέπουν τα μνημόνια» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος 

Ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε λέγοντας: «Εάν χρειαστεί ψαλίδισμα, αυτό θα γίνει μόνο στις μεγάλες συντάξεις» και διευκρίνισε ότι «εγώ θεωρώ μικρές συντάξεις τις κάτω των 1.000 ευρώ και μεσαίες συντάξεις αυτές που είναι ανάμεσα στα 1.000 και στα 1.500 ευρώ». 

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «το ασφαλιστικό ήταν κάτι που έπρεπε να είχαμε κάνει από χρόνια, γιατί ούτε πριν από το 2010 είχαμε ένα τίμιο, δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα».

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η συζήτηση για το χρέος ξεκινά

Στενά δεμένο με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους που αποτελεί σημαία και κεντρική επιδίωξη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Της Μαρίνας Πρωτοναταρίου

Η ελάφρυνση του χρέους προβλέπεται από τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών και με δεδομένο ότι βαίνει καλώς η αξιολόγηση του Νοεμβρίου η συζήτηση για το χρέος ξεκινά.

Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες επισήμως, στο τραπέζι βρίσκονται τα θέματα της έναρξης εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου και της υλοποίησης των δεσμεύσεων που προκύπτουν για την Ελλάδα και ζητείται από την ελληνική πλευρά να μην χαθεί άλλος χρόνος και να εφαρμοστούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Ανεπισήμως, όμως, όπως αναφέρουν πηγές, συζητήθηκαν επίσης θέματα ρύθμισης του ελληνικού χρέους καθώς και του τρόπου εμπλοκής τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμφωνία για τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν και το περιεχόμενο των νομοθετικών παρεμβάσεων βήμα προς βήμα, αλλά και των δημοσιονομικών στόχων που πρέπει να επιτευχθούν, προκειμένου να γίνουν οι εκταμιεύσεις των ποσών που έχει ζωτική ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Χθες εξάλλου ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mάριο Ντράγκι, υπογράμμισε ότι «μονο αν εφαρμοστεί στο ακέραιο η συμφωνία του Ιουλίου, η οικονομία θα είναι σε θέση να αναπτυχθεί εκ νέου και να ωφεληθεί όλων των προνομίων από τη συμμετοχή της στο κοινό νόμισμα».

«Η ΕΚΤ συνέβαλε, στο μέτρο που της αναλογεί, προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τι προβλέπει όμως για το χρέος αυτή η συμφωνία;

Στη μελέτη της Eurobank με τίτλο «Δημόσιο χρέος & στρατηγικές αναδιάρθρωσης», υπογραμμίζεται ότι οι παραδοχές που περιλαμβάνοται στη συμφωνία αποτελούν σαφή αποδοχή της αναγκαιότητας περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού δημοσίου χρέους που, όπως άλλωστε επισημαίνεται και στη νέα δανειακή σύμβαση, αναμένεται να συζητηθεί, κατόπιν της επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος.

Οι παραδοχές αυτές είναι: ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα προσαρμογής η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους εξασφαλιζόταν μέσω της προβλεπόμενης επίτευξης συγκεκριμένων στόχων για τον λόγο χρέους-ΑΕΠ (124% το 2020 και σημαντικά χαμηλότερος του 110% το 2022), στο νέο πρόγραμμα η βιωσιμότητα απαιτεί οι μέσες ετήσιες δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης να μην υπερβαίνουν το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη επίσημη μελέτη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, «οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες προς το ΑΕΠ στο δυσμενές σενάριο εκτιμούνται κατά μέσο όρο γύρω στο 12% την περίοδο 2020-2030, ενώ αναμένεται να υπερβούν το όριο του 15% τις επόμενες δεκαετίες». Επίσης, σημειώνεται ότι, βάσει του νέου βασικού μακροοικονομικού σεναρίου, ο λόγος δημοσίου χρέους-ΑΕΠ αναμένεται να ανέλθει στο 200% περίπου το επόμενο έτος, παραμένοντας υψηλότερος του 120% την επόμενη 15ετία.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων, η δομή ενός νέου πακέτου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αναμένεται, δυνητικά, να περιλαμβάνει περαιτέρω επιμήκυνση των μέσων χρόνων ωρίμανσης των ευρωπαϊκών δανείων που έλαβε η χώρα στο πλαίσιο των διαδοχικών προγραμμάτων προσαρμογής και περίοδο χάριτος στις αποπληρωμές τόκων και χρεολυσίων επί των δανείων αυτών. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ανωτέρω δηλώσεις, το ενδεχόμενο απομείωσης της ονομαστικής αξίας των εν λόγω δανείων έχει είτε αποσιωπηθεί είτε παντελώς αποκλεισθεί.

Τέλος, σημειώνεται ότι η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης αποτελεί την πιο σημαντική προϋπόθεση για τη σταθεροποίηση της δημοσιονομικής θέσης της χώρας μεσοπρόθεσμα, καθώς: α) Για κάθε μία μονάδα αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ ο λόγος χρέους ΑΕΠ υποχωρεί κατά 2 μονάδες, (λαμβάνοντας υπ” όψιν το τρέχον επίπεδο του λόγου αυτού και θεωρώντας όλους τους άλλους παράγοντες σταθερούς) και β) απαιτείται μέσος ετήσιος ονομαστικός ρυθμός αύξησης 2,7% του ελληνικού ΑΕΠ την επόμενη 10ετία, για να αποτραπεί η αυτόματη άνοδος του λόγου χρέους-ΑΕΠ (φαινόμενο «χιονοστιβάδας»), θεωρώντας όλους τους άλλους παράγοντες σταθερούς.

Το «χρέος» της Ζωής

Την ίδια στιγμή που αναλυτές και υπουργοί απασχολούνται με τον τρόπος και το χρόνο που θα γίνει η αναδιάρθρωση του χρέους, η οριστική διαγραφή του συνεχίζει να απασχολεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η ίδια ανέκαθεν υποστήριζε πως το ζήτημα της διαγραφής του χρέους αποτελεί μείζονα εθνική υποχρέωση για αυτό και προχώρησε σε συγκρότηση σχετικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Το θέμα ανακινείται σήμερα για ένα πρόσθετο λόγο, καθώς πιστεύει ότι οι δημόσιες συνεδριάσεις και η παρουσίαση στοιχείων που εμφανίζουν το χρέος ως παράνομο ενοχλεί το Μέγαρο Μαξίμου και τη συνείδηση των πρώην πολιτικών της συντρόφων. Αυτό γιατί θεωρεί πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο εγκατέλειψε την διεκδίκηση ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί δημόσιες συνεδριάσεις που θα μεταδοθούν από το Κανάλι της Βουλής (στις 12:00) ενώ την Παρασκευή (12:00) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν πως στην συνεδρίαση της Πέμπτης θα παραστεί και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για να εξηγήσει πως η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έφτασε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το νέο τραγούδι του Καρβέλα - Ο Χριστιανισμός τα γ@μ*σε όλα» - Το τερμάτισε….

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το τραγούδι του Νίκου Καρβέλα με τίτλο «Ο Διάβολος Είναι Από Την Ελλάδα». Οι στίχοι αναφέρουν «ο Χριστιανισμός τα γ@μ*σε όλα» και ότι «οι αρχαίοι μας πρόγονοι μας τα είπανε όλοι κι εμείς ξύνουμε τα αρχ*δ*α μας», ενώ ο ίδιος βάλλει ευθέως κατά της θρησκείας, προκρίνοντας την λατρεία του διαβόλου που, όπως υποστηρίζει, «είναι από την Ελλάδα»! Καιρό είχαμε να ακούσουμε το καλλιτέχνη, βρήκε τρόπο λοιπόν να μας θυμίσει πως υπάρχει…


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2016..

     Φέτος το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα φορεθεί ό,τι έχει μείνει καλομεταχειρισμένο μνημονιακό απ' το ''παλιό'',
..και ό,τι πιό άχρηστο και φθαρμένο απ' το ''νέο''.

Στο χθεσινό ντεφιλέ πολιτικής μόδας παρέλασαν
όλα τα μοντέλα του ''οίκου'', παλιά και νέα, σούργελα και λελέδες, ψωνισμένες ψευτοαριστοκράτισες κι η θειά η Θεανώ,
..με γραβάτα, με χωρίς γραβάτα, με μαντηλάκια στις τσεπούλες, με γόβες και τσόκαρα (στο ήθος), φιτ και κουραδομηχανές, άλλοι νέοι κι ο μπαρμπα-Αλέκος με το ενάμισι πόδι μέσα,
..και γενικά όλα τα σχέδια και τα νούμερα που σκοπό θάχουν από 'δω κι εμπρός την υπηρεσία προς τον πολίτη.

Υπουργοί χωρίς πτυχία θα υπηρετήσουν πιστά την (παρα)μόρφωση ηθική και σωματική του νεοέλληνα.
Υφυπουργοί φουγάρων με μαλί ''πράσο'' και μυαλό άχυρο, θα εξαργυρώσουν την ψήφο τους ''ναι, σε όλα'' προς όλα τα μνημόνια, υπηρετώντας ως βιομηχανικοί εργάτες του πρώην πράσινου και νυν ροζ μεγαλοβιομηχανικού (προ)λεφταριάτου.
Η θειά η Θεανώ ξεπηδώντας απ' την νέα τηλεοπτική μ@λακία: ''η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα'', θα είναι Κοινωνικά Αλληλέγγυα ως υπουργός,
..μοιράζοντας βαζάκια με μαρμελάδα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, και ταψιά με γεμιστά στους έλληνες.

Υπουργοί και υφυπουργοί θα παραιτούνται ή θα τους παραιτούν τακτικά κάθε δώδεκα ώρες, λόγω μαγκιάς-κλ@νιάς- κι εξάτμισης σε παλιές τους δηλώσεις και αναρτήσεις στα social media,
..ώστε να φανεί πως ο ''οίκος'' διαθέτει βάθος στον πάγκο, και ανεξάντλητα νούμερα, παρντόν, μοντέλα για να βγάλει τουλάχιστον τούτον τον χειμώνα.
Μετά, ''έχει ο Θεός για της ορφανής τον κ@λο'' που λέει κι ο λαός.
Ή, ''ποιός ζεί ποιός πεθαίνει'' μεχρι τότε, που λέει η τετρατρόϊκα, ο ολλανδός ουμπερ-γκαουλάϊτερ, και το νέο-βελτιωμένο μνημόνιο.

Μπορεί να πεινάσουμε τούτον τον χειμώνα.
Μπορεί να μας πάρουν και τα σπίτια.
Οι τζουτζέδες κι οι γελωτοποιοί όμως είναι έτοιμοι να μας απαλύνουν τον πόνο,
..χαρίζοντάς μας στιγμές θυμηδίας και μετατρέποντας το κλάμα σε κλαυσιγέλο.

Η νέα κολεξιόν θα παρουσιαστεί την άνοιξη, και μάλλον θα είναι άλλου ''οίκου'', ή σύμπραξης ''οίκων'',
..ή το πιθανότερο, αγνώστου νέου ''οίκου'', αφού τους παλιούς θα τους στείλει στον διάολο,
..όχι ο λαός -αυτός φάνηκε τί καπνό φουμάρει- ,
..αλλά οι ίδιες οι περιστάσεις.

Ως τότε προσδεθείτε και μην καπνίζετε, μην τρώτε,
..και προπαντός: μην ελπίζετε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Π.Καμμένος σε σκοπιανό κανάλι υπερασπίζεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Για το όνομα θα πρέπει να μάθετε ότι θα πρέπει να σεβαστείτε την ιστορία της Μακεδονίας» είπε στην ανταποκρίτρια του σκοπιανού «Kanal 5» των Σκοπίων

Κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων εμφανίστηκε, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την τελετή ορκωμοσίας, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Πάνος Καμμένος. Με δηλώσεις στην ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού «Kanal 5» των Σκοπίων στην Αθήνα, ο κ.Καμμένος ζήτησε από τους γείτονες να σεβαστούν την ελληνική ιστορία επισημαίνοντας με νόημα : «Για το όνομα θα πρέπει να μάθετε ότι θα πρέπει να σεβαστείτε την ιστορία της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Σάνιας Ρίστοβσκα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική άποψη και πως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, ο υπουργός Άμυνας -φανερά εκνευρισμένος- αρνήθηκε να απαντήσει.

Η θέση του κ.Καμμένου είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανειλημμένως έχει ταχθεί υπέρ σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Απόλυτα ταυτισμένη με τις θέσεις Καμμένου, είναι και η νέα υφ. Μακεδονίας – Θράκης κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, γνωστή για τις ευαισθησίες τις στο θέμα της διαφοράς με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας και όχι μόνο.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ελληνίδα που εκδικήθηκε τον Β.Σόιμπλε και θα στοιχίσει στην Γερμανία 18 δισ.δολάρια σε πρόστιμα!

Μία Ελληνίδα, η Άννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan παίρνει εκδίκηση για όσα υπέφερε ο λαός της από τον Β.Σόιμπλε και την «παρέα» του, αφού είναι αυτή που «ξεσκέπασε» το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών (μέχρι το επόμενο οι Γερμανοί έχουν δείξει ότι δεν διαθέτουν «ταβάνι» σε τέτοια ζητήματα).

Γνωστή για τις μελέτες της πάνω στους κινητήρες αυτοκινήτων, συνετέλεσε στην αποκάλυψη του σκανδάλου, παρατηρώντας την δυσκολία να συνδυαστεί η απόδοση των κινητήρων με τόσο χαμηλούς ρύπους. «Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να έχουμε ένα ολόκληρο χημικό εργοστάσιο στην εξάτμιση», δήλωσε.

Δηλαδή τα αποτελέσματα που έβλεπε δεν ταίριαζαν με την ιπποδύναμη, εκεί κατανόησε ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά με τις μετρήσεις.

Το σύστημα των Γερμανών εστίαζε στο τιμόνι. Αν αυτό ήταν εντελώς ακίνητο, όπως σε μία μέτρηση καυσαερίων, έμπαινε σε διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών». Αν κινούταν, όπως στην κανονική χρήση, ο κινητήρας δούλευε κανονικά.

Οι πρώτες πραγματικές ενδείξεις φάνηκαν το 2014 όταν το πανεπιστήμιο της West Virginia εξέτασε δύο diesel VW και ένα BMW με το BMW να είναι το μόνο που πέρασε τη δοκιμή εκπομπών!

Η ΕΡΑ, η υπηρεσία περιβάλλοντος των ΗΠΑ ενημέρωσε την VW αμέσως και η εταιρία υποσχέθηκε να διορθώσει άμεσα το πρόβλημα.

Η μετοχή της VW έπεσε σχεδόν 25% μέσα σε λίγες ημέρες από την αποκάλυψη του σκανδάλου

Η «παράβαση» αφορά όχι μόνον τα 500.000 οχήματα στις ΗΠΑ, αλλά 11.000.000 σε όλον τον κόσμο!

Το καλύτερο όμως έρχεται στο τέλος η διοίκηση της VW παραδέχτηκε ότι το θέμα ήταν σε γνώση της από το 2014.

Φυσικά ως έχουσες έννομα συμφέροντα δεν αποκλείεται να εγείρουν απαιτήσεις απέναντι στην VW και εταιρείες που έχασαν πωλήσεις λόγω των χαμηλότερων εκπομπών των μοντέλων της, αφού η VW επέβαλλε «αθέμιτο ανταγωνισμό» με «εξωπραγματικές» μετρήσεις οδηγώντας εκατομμύρια αγοραστών να επιλέξουν τα μοντέλα της έναντι των αυτοκινήτων άλλων εταιρειών.

Πρόκειται για τη σειρά 4κύλινδρων υπερτροφοδοτούμεων πετρελαιοκινητήρων της εταιρίας, που φορούν στις ΗΠΑ τα Golf, Passat, Beetle, Jetta και Audi A3, από το 2009 και μετά. Οι πραγματικές εκπομπές καυσαερίων των αυτοκινήτων αυτών είναι μέχρι και 40 φορές μεγαλύτερες από αυτές που έδειχναν οι μετρήσεις, παραβιάζοντας ξεκάθαρα το νόμο «Καθαρού Αέρα» (Clean Air act)!

Αυτοί (οι Γερμανοί) μας «κουνάνε» το δάχτυλο ολονών σαν χώρα ότι είμαστε διεφθαρμένοι,τεμπέληδες και απροσάρμοστοι στη νομιμότητα. Ποιοι το λένε αυτό; Αυτοί που η Siemens, η «ναυαρχίδα» της γερμανικής βιομηχανίας έχει «μαυριστεί» από τις ΗΠΑ μέχρι την…Νιγηρία, εδώ είναι γνωστό πόσο συμμετείχε στην διαφθορά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, και σε όλες τις δίκες και τις ποινικές διώξεις που ασκούνται κατά φυσικών προσώπων και πολιτικών (Άκη Τσοχατζόπουλου) εμπλέκονται γερμανικές εταιρείες αμυντικού υλικού.

Αυτοί λοιπόν θα έρθουν εδώ στην Ελλάδα για να μας επιβάλλουν να γίνουμε «άνθρωποι» και το χειρότερο υπάρχουν πολλοί Έλληνες μέσα στα κοινωνικά στρώματα που «πάτησαν» την «μπανανόφλουδα» του «καλού» Γερμανού που θα μας φτιάξει «δομές» και «κράτος», αγνοώντας ίσως από την πολύ παραπληροφόρηση, και την προπαγάνδα εγχώριων ΜΜΕ, ότι οι συγκεκριμένοι δεν έχουν κανένα ηθικό δικαίωμα να μας «διδάξουν» ΤΙΠΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι όπως και στη Siemens έτσι και στην VW το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πάλι στις ΗΠΑ. Δεν είναι σαφές κατά πόσο αυτό είναι τυχαίο ή στις ΗΠΑ υπάρχει κάποια προσπάθεια αποστολής «μηνυμάτων» δυσαρέσκειας στην γερμανική ηγεσία ότι θα πρέπει να αρχίσει να μαζεύεται μέχρι εκεί που φτάνει το «πάπλωμά» της, άλλωστε θα φανεί

Εάν πάντως είναι ένα είδος αμερικανικής επίθεσης στην Γερμανία μετά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τις σχεδιαζόμενες κυρώσεις κατά της Κίνας για το ζήτημα των χάκερς, τότε οι ΗΠΑ ξεκινούν ανεδαφικούς πολέμους κατά όλων των υπερδυνάμεων του πλανήτη που είναι εξαιρετικά αμφίβολο για το αν μπορούν να τους κερδίσουν, οι εποχές της απόλυτης παντοδυναμίας έχουν παρέλθει. Έστω και έτσι όμως η ζημιά στην εικόνα της Γερμανίας είναι τεράστια. Η φήμη είναι σαν το τζαμι έτσι και σπάσει…

Η EPA, η υπηρεσία περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ότι ένα σύνολο αυτοκινήτων του VW Group χρησιμοποιούσε εσκεμμένα λογισμικό το οποίο ανίχνευε τις προσπάθειες μέτρησης εκπομπών καυσαερίων του οχήματος και το έθετε σε μία διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών» για να περνά με άνεση τη μέτρηση.

Αποτέλεσμα της γερμανικής «εξυπνάδας»: Μέχρι και 18 δισ. δολ πρόστιμο! Αυτά τα ποσά θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην γερμανική οικονομία.

Φυσικά τίποτα δεν σταματάει εδώ

Η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος της Καλιφόρνιας (Carb) διεξάγει επίσης τις δικές της έρευνες για τη Volkswagen, η οποία είναι επίσης εκτεθειμένη σε μαζικές αγωγές από αγοραστές των αυτοκινήτων της οι οποίοι θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν.

Το σκάνδαλο αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα στην Ευρώπη, θα αποτελέσει εξάλλου μέσα στις προσεχείς εβδομάδες το θέμα μιας ακροαματικής συνεδρίασης του αμερικανικού Κογκρέσου, ανακοίνωσαν δύο βουλευτές που είναι επικεφαλής της υποεπιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, δηλαδή το θέμα εξελίσσεται σε καθαρά πολιτικό, και θα αγγίξει είτε το θέλει είτε όχι την ίδια την Α.Μέρκελ που θεωρείται η «αγαπημένη» της γερμανικής βιομηχανίας.

-Έρευνες άρχισαν επίσης στη Γερμανία και την Ιταλία.

Το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών στέλνει επιτροπή στη VW. Η κυβέρνηση της Βρετανίας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαγάγει έρευνα όσον αφορά τις διαδικασίες ελέγχου των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων, μετά την παραδοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen ότι εξαπάτησε τις ρυθμιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Είναι ζωτικής σημασίας η κοινή γνώμη να εμπιστεύεται τους ελέγχους των εκπομπών ρύπων των οχημάτων και καλώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ερευνήσει το ζήτημα αυτό θεωρώντας το κατεπείγον», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Πάτρικ Μακλάφλιν σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Η επιτροπή πρόκειται να συνομιλήσει με στελέχη της εταιρείας στο Wolfsburg και να δοθεί στα μέλη της πρόσβαση σε διάφορα έγγραφα, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ακόμα και η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα ελέγξει τις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της Volkswagen και της Audi, «ξεφτιλίκι» άνευ προηγουμένου.

Δείτε τώρα πόσο «αξιόπιστη» είναι και η γερμανική πολιτική ηγεσία. Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών αρνήθηκε σήμερα ότι γνώριζε πως η Volkswagen χρησιμοποιούσε τεχνολογία για να παραποιεί τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων παρόλο που μόλις πριν από μερικούς μήνες παραδέχθηκε ότι γνώριζε την ύπαρξη μιας γενικότερης διαφοράς μεταξύ των τιμών που καταγράφονται στις «δοκιμές» και σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, «είπα, ξείπα» δηλαδή.

Πάντως στο Βερολίνο ο Β.Σόιμπλε και η Α.Μέρκελ θα το «φυσάνε» και δεν θα «κρυώνει». Τους ήρθε από εκεί που δεν το περίμεναν…από μια Ελληνίδα


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην Σκόπελο ο ελληνικός στρατός


Χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  και μετά από τις ανυπολόγιστες καταστροφές στην Σκόπελο από την βαριά θεομηνία που έπληξε το νησί, προανήγγειλε ότι σήμερα το πρωί βαριά μηχανήματα του μηχανικού θα βρεθούν στο νησί για να καλύψουν τις ζημιές που υπέστη το νησί στο οδικό δίκτυο.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το σκάνδαλο της Deutsche Bank με Ρώσους επιχειρηματίες πότε θα σκάσει ;

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές εποπτικές αρχές πραγματοποιούν ενδελεχή έρευνα για να διαπιστωθεί εάν συγκεκριμένα στελέχη της Deutsche Bank στη Μόσχα ενεπλάκησαν σε υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η γερμανική τράπεζα ερευνάται για συναλλαγές ύψους 6 δισ. δολαρίων με Ρώσους επιχειρηματίες και σύντομα περιμένουμε να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα
.
Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο, η διοίκηση της τράπεζας είχε αναγγείλει την έναρξη εσωτερικής έρευνας για τη υπόθεση, θέτοντας σε διαθεσιμότητα αρκετά τραπεζικά στελέχη, τα οποία εργάζονται στα ρωσικά υποκαταστήματα.

Στην έρευνα των αμερικανικών αρχών επικουρεί και η γερμανική εποπτική αρχή Bafin.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Βόμβα» Χριστοδουλάκη: Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν υπέρογκα τους πελάτες



Μια είδηση - «βόμβα» επεφύλαξε ο υπηρεσιακός υπουργός Υποδομών Νίκος Χριστοδουλάκης κατά την παράδοση του υπουργείου στον Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως είπε, κατά τη σύντομη θητεία του διαπίστωσε ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν υπερβολικά τους καταναλωτές και ήδη έχει παραπέμψει το θέμα στην επιτροπή ανταγωνισμού.

Επεσήμανε μάλιστα στον κο Σπίρτζη ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να δουν άμεσα γιατί αφορά το σύνολο των χρηστών κινητής τηλεφωνίας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες στο Αρεταίειο



Δωρεάν γυναικολογική εξέταση, ψηλάφηση μαστού, εξέταση κατά Παπανικολάου, θα προσφέρει σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, η Β” Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, και ώρες 08.00-12.00, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης.


Επίσης θα προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό για τον HPV (ιό ανθρώπινων θηλωμάτων) σε περιορισμένο αριθμό νεαρών κοριτσιών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης από τον Σεπτέμβριο του 2007 με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, με στόχο να ενημερωθούν οι γυναίκες για τις υφισταμένες μεθόδους αντισύλληψης.

Το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β´Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διάφορες δράσεις που έχει αναπτύξει -επισκέπτεται 100 σχολεία το χρόνο πανελλαδικά, οργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις- στοχεύει στη σωστή ενημέρωση της κοινωνίας για τις αντισυλληπτικές μεθόδους.

Η αξιόπιστη αντισύλληψη είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του τελευταίου αιώνα, επισημαίνουν οι ειδικοί. Ανακούφισε εκατομμύρια γυναίκες από τον φόβο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και σαφώς απέτρεψε πολλούς θανάτους από παράνομες εκτρώσεις. Επιπλέον, η αντισύλληψη προσφέρει στις γυναίκες τη δυνατότητα να καθορίζουν το χρόνο και τον αριθμό των κυήσεων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....