Διυλιστήριο: 08/05/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Κωνσταντοπούλου: Να μην πληρωθεί το χρέος, είναι παράνομο και μη βιώσιμο


«Καρφιά» και αιχμές στον απολογισμού του έργου της Βουλής

Αιχμηρή κριτική κατά όσων της επιτίθενται για τις πρωτοβουλίες της στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους άσκησε η Πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του εξάμηνου έργου της στην προεδρία της Βουλής.

«Το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί», ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά η κ. Κωνσταντοπούλου, κατακρίνοντας όσους αφήνουν αιχμές για την... επιμονή της.

«Αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής γιατί αντιλαμβάνονται ότι το πόρισμα αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη», τόνισε με νόημα.

Η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει το πόρισμα της Επιτροπής για το Χρέος και είπε ότι η ίδια θα επιμείνει προς το σκοπό αυτό.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έστρεψε τα πυρά της κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα καταλογίζοντάς του έλλειψη συνεργασίας τόσο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

«Ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα, μετά τη διακοπή εργασιών της Βουλής, «θα υπάρξουν και οι δέουσες διαδικασίες προκειμένου ο διοικητής της ΤτΕ να προσέλθει στις αρμόδιες επιτροπές και να χορηγήσει τα στοιχεία που οφείλει».

Ακόμη, η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε υπονοούμενα για ανώνυμο «bullying» εντός της Βουλής εις βάρος της ίδιας και των συνεργατών της.

Παράλληλα, είπε ότι την απομάκρυνσή της από την προεδρία της Βουλής ζητά η γνωστή «Τρόικα» της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι απορίας άξιον τα τρία αυτά κόμματα να ζητούν την απομάκρυνσή μου», συνέχισε, λέγοντας ότι δεν ζήτησε την στήριξή τους για την εκλογή της στην προεδρία ούτε έκανε προεκλογική καμπάνια.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Θεοδωράκη να στηρίξει την υποψηφιότητά μου», τόνισε, και κάλεσε τα τρία αυτά κόμματα να υποβάλουν πρόταση μομφής εις βάρος της, εάν το επιθυμούν.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην κυβέρνηση, την οποία επέκρινε για το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, με τον οποίο έφερε τρία νομοσχέδια στη Βουλή.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών και επέμεινε στην καταγγελία της ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Telegraph: «Κούρεμα» χρέους 100 δισ. ευρώ χρειάζεται η Ελλάδα

Η Ελλάδα χρειάζεται μια απομείωση χρέους σχεδόν 100 δισ. ευρώ προκειμένου να έχει μια ευκαιρία να βγει από την «παρατεταμένη και σοβαρή οικονομική κρίση», επισημαίνει έκθεση του βρετανικού ινστιτούτου National Institute of Economic and Social Research (NIESR) σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Telegraph.

Στην ανάλυσή του το NIESR υπογραμμίζει τον αντίκτυπο των αυξήσεων στον ΦΠΑ και των αυστηρών δημοσιονομικών στόχων, που σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο, θα μπορούσαν να αποβούν «αυτοκαταστροφικοί».

Οι αναλυτές εκτιμούν πως έως τα τέλη του 2016 η ελληνική οικονομία θα έχει συρρικνωθεί κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα του 2007 και κατά 7% σε σχέση με το μέγεθός της πριν την ένταξη της χώρας στο ευρώ το 2001.

«Δεν βλέπουμε την Ελλάδα να επιστρέφει στα επίπεδα που ήταν πριν από την ένταξή της στο ευρώ το 2001, πόσο μάλλον κοντά σε αυτά που ήταν πριν ξεσπάσει η κρίση, άρα πρόκειται για μια παρατεταμένη και σοβαρή οικονομική κρίση για την Ελλάδα», ανέφερε ο Τζακ Μίνινγκ, ερευνητής στο NIESR.

Παράλληλα, το ινστιτούτο προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3% φέτος και 2,3% το 2016, παραμένοντας σε ύφεση έως το δεύτερο εξάμηνο του 2016.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παράνομη η εκλογή Ντογιάκου για την θέση του προισταμένου της εισαγγελίας Εφετών ;

Με αφορμή το Hot Doc που κυκλοφορεί, το οποίο παρουσιάζει τον παράνομο τρόπο με τον οποίο ο Ισίδωρος Ντογιάκος εξελέγη προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας -μεταξύ άλλων- να κατατεθεί εντολή για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ενώ χαρακτήρισε ως σκάνδαλο την παράτυπη διαδικασία εκλογής του κ. Ντογιάκου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στην ερώτησή του τα εξής:

Στο περιοδικό «HOT DOC» που κυκλοφόρησε πρόσφατα (συνημμένο δημοσίευμα), αλλά και σε πλήθος δημοσιογραφικών sites, γίνεται λόγος για την παράνομη διαδικασία εκλογής του κ. Ι. Ντογιάκου στην θέση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Επειδή γίνονται σαφέστατες αιχμές για πολιτική παρέμβαση στο χώρο της Δικαιοσύνης, που πρέπει αφενός να διερευνηθεί το αν υπάρχουν και αφετέρου, να αποκατασταθούν

Κατόπιν όλων των ανωτέρω καταγγελλομένων, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί πρέπει να πάρουν θέση και να απαντήσουν ξεκάθαρα στα παρακάτω:

1. Ισχύουν τα όσα γράφονται στο συγκεκριμένο περιοδικό και σε πολλά δημοσιογραφικά sites (Olympia, ypervasi,banking news κ.α.) περί παράνομης διαδικασίας εκλογής του κ. Ντογιάκου στην θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών;

2. Εάν τα αναγραφόμενα ισχύουν, πρόκειται να τιμωρηθούν οι συνεργήσαντες σε αυτή την παράνομη εκλογή Ντογιάκου;

- Να κατατεθεί η σχετική εντολή για την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

3. Ποιοι είναι οι μετέχοντες στο Συμβούλιο Εκλογής Ντογιάκου;

- Να κατατεθεί το πρακτικό της συνεδρίασης εκλογή.

Αξίζει να προσθέσουμε πως και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά τη Δευτέρα, λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του τεύχους 82 του Hot Doc, εγκαλώντας τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς (σ.σ. Ντογιάκο και Παναγιωτόπουλο) για τους χειρισμούς τους στην καταγγελία που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβρη για απόπειρα χρηματισμού προκειμένου να υπερψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που. Μάλιστα, τους καταλογίζει πως με τις ενέργειές τους υπέπεσαν στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε απολογία για την υπόθεση της Λαϊκής κάλεσε η ελληνική Δικαιοσύνη το Βγενόπουλο

Τον Ανδρέα Βγενόπουλο και μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών που φέρονται να έχουν λάβει δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα πιθανόν με εικονικές εγγυήσεις κάλεσαν, σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους, οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριανός για να καταθέσουν ως ύποπτοι για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν προσήλθε και πήρε προθεσμία για τα τέλη Αυγούστου.


Πρόκειται για μία σαφώς σημαντική εξέλιξη καθώς έως τώρα η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είχε δραστηριοποιηθεί στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου την οποία ο Βγενόπουλος διοικούσε όταν αυτή κατέρρευσε το 2013 και για την οποία οι κυπριακές Αρχές έχουν αποφανθεί πως χρησιμοποιούνταν για να "φορτώνονται" στην Κύπρο χρέη που δημιουργούνταν στον ελλαδικό χώρο.

Συνδέουν το Βγενόπουλο με το Ζολώτα


Παράλληλα, η Γενική Εισαγγελία Κύπρου εμφανίζεται να έχει στη διάθεσή της νέα στοιχεία που συνδέουν τον Ανδρέα Βγενόπουλο με τον επιχειρηματία Μιχαήλ Ζολώτα. Πρόκειται για τον επιχειρηματία που είχε πάρει δάνειο από τη Λαϊκή Τράπεζα επί Βγενόπουλου, ύψους 700 εκατ. ευρώ και τα οποία δεν αποπλήρωσε ποτέ.

Οι πληροφορίες αυτές που προέρχονται από την έρευνα τόσο της κυπριακής όσο και της ελληνικής Αστυνομίας στο σπίτι και τις εταιρίες του Ζολώτα καθώς και από την ανάλυση των τραπεζικών του λογαριασμών, διαψεύδουν τον ίδιο τον Ανδρέα Βγενόπουλο που ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με το Ζολώτα. Κι αυτό διότι τα νέα στοιχεία εμφανίζουν το Βγενόπουλο σχετιζόμενο με τις εταιρίες Ζολώτα.

Μάλιστα, μία από αυτές τις εταιρίες φέρεται να έχει δωροδοκήσει τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Κύπρου ο οποίος, σύμφωνα με το πόρισμα των κυπριακών Αρχών, έχει δωροδοκηθεί προκειμένου να δώσει άδεια για τη μεταφορά των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας από την HSBC σε εταιρίες συμφερόντων Βγενόπουλου.

Μετά από 3 χρόνια σιγής και με την Εισαγγελία Εφετών να έχει προκλητικά κλείσει το φάκελο, όπως γράφει το HOT DOC στο τεύχος 82, η ελληνική Δικαιοσύνη φαίνεται να σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον Ανδρέα Βγενόπουλο για την υπόθεση της κατάρρευσης της Λαϊκής Τράπεζας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διακοπές, ή...

   Άλλες χρονιές τέτοια εποχή, ουρές από νέους σε λιμάνια, αεροδρόμια, και σταθμούς σηματοδοτούσε την περίοδο των διακοπών στην Ελλάδα.

Φέτος φαίνεται πως για πολλούς νέους (ιδίως επιστήμονες) οι διακοπές αυτές θα είναι μόνιμες..
Και δεν θα λέγονται
διακοπές παρά μετανάστευση.
Και μιά μετανάστευση από ανάγκη δεν είναι μετανάστευση.
Είναι εξορία.

Φεύγουν οι προικισμένοι κι απελπισμένοι απ' την ανεργία νέοι για τις μόνιμες ''διακοπές'' τους στο εξωτερικό,
..και μένουν να κάνουν διακοπές (μόνοι απ' όλους τους έλληνες) στην Μύκονο, την Πάρο, την Νάξο, την Σαντορίνη, Ρόδο, Κέρκυρα, αλλά και στους πιό μικρούς, τους ''ψαγμένους'' ελληνικούς παράδεισους,
..στα ''πεντάστερα'' ανάκτορα και στα resorts(!),
..στα κότερα και στις βίλλες των καταπατημένων ακτών,
..τα λαμόγια του κλεμμένου, του απατεωνίστικου πλούτου που ευθύνονται για την καταστροφή,
..οι πολιτικοί,
..κι οι (μεγαλο-μεσαίοι) δημοσιογράφοι!

Αυτοί μείνανε οι μόνοι που έχουν την δυνατότητα να χαίρονται τον παράδεισο της πατρίδας μας.
Μόνοι τους!
Μιά Ελάδα για πάρτη τους!
Δεν τους πέφτει και άσχημα. Ούτε βέβαια τους κακοφαίνεται!

''Ραντεβού τον Σεπτέμβριο'' γράφουν με καμάρι, σε προσωπικές και επαγγελματικές τους σελίδες στο ίντερνετ, σε ανακοινώσεις, και σε ενημερώσεις.
Κι ο λαός μένει να περιμένει κάποιο Σαββατοκύριακο, ή κάποιο τριήμερο, σφιχτά και μετρημένα,
..χωρίς εξόδους πολυτελείας, ''ρεμιάδες'', σαμπάνιες και πρώτα τραπέζια πίστα (πράγματα που έτσι κι αλλιώς υποβιβάζουν την ανθρώπινη νοημοσύνη σε επίπεδο κάμπιας),
..αλλά και συγχρόνως χωρίς τις δυνατότητες να ξεκουράσουν μυαλό και σώμα, να ''γεμίσουν μπαταρίες'' για τον επόμενο -μνημονιακόν κι αυτόν- χειμώνα!

''Ραντεβού τον Σεπτέμβριο'', μας γράφουν,
..κι είναι πιό πολύ από ποτέ επίκαιρη,
..η περίφημη και αμφίσημη ατάκα:
''Ραντεβού στα γουναράδικα''!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....