Διυλιστήριο: 01/21/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ

Όχι, μην τον κλειδώσεις επειδή λέει ότι θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Μην τον αποκαλείς αγύριστο κεφάλι. Στο κάτω – κάτω τί είμαστε όλοι μας; Ένα παζλ των εμπειριών μας. Κι ο παππούς είναι μεγάλο παζλ. Και πόλεμο έζησε και πείνα και φτώχεια κι εμφύλιο. Και ύστερα τα πράγματα βρήκαν τη σειρά τους και δούλεψε κι έθρεψε την οικογένειά του.

Τον γέρο να τον σέβεσαι. Και τη γριά. Είδαν κι έζησαν πολλά. Εξαπατήθηκαν, έχασαν, πόνεσαν. Και πάλεψαν. Μπορεί να μην πάλεψαν στο δρόμο και σ’ επαναστάσεις, αλλά δούλεψαν σε χτικιάρικες δουλειές και μεγάλωσαν φαμίλιες. Μάχη είναι κι αυτή, καθημερινή. Ασταμάτητη.

Κι ακόμη αυτή τη μάχη δίνουν. Κι ακόμη πονάνε για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Έτυχε στον παππού και στη γιαγιά να ζήσουν στα γεράματα ακόμη έναν πόλεμο. Της τηλεόρασης. Με τις σφαίρες του Αυτιά και του Σαμαρά να τους πετυχαίνουν στο μυαλό. Με τις βόμβες τρόμου του Άδωνη να τους κόβουν τα πόδια.

Λες συνέχεια εκνευρισμένος «και τι έχει να φοβηθεί ο παππούς;» Πολλά! Με τα 700 και 800 ευρώ σύνταξη που παίρνει, συντηρεί τα παιδιά τού άνεργου παιδιού του. Με αυτά τα λεφτά τσοντάρει στη δόση στεγαστικού των παιδιών του. Με αυτά τα λεφτά χαρτζιλικώνει ακόμη και την 50χρονη απολυμένη κόρη του. Αυτά φοβούνται ότι θα χάσουν ο παππούς και η γιαγιά.

Δεν είναι τσιφούτηδες, ούτε τα παστώνουν, ούτε θέλουν να τα πάρουν μαζί τους. Αυτοί ξέρουν πολλά περισσότερα από εμάς για να είναι σίγουροι πως όλα εδώ μένουν. Όμως δεν ξέρουν από ίντερνετ, ούτε από εναλλακτική ενημέρωση. Ό,τι τους λέει το MEGA, ο ΑΝΤ1 και ο ΣΚΑΪ ξέρουν. Κι αυτοί τους λένε ότι αν δεν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία θα έρθουν οι κομμουνιστές να τους πάρουν τη σύνταξη.

Κι αυτόν τον φόβο δεν τον αντέχουν. Όχι για τους ίδιους. Οι περισσότεροι μέχρι και τα χάπια τους κόβουν για να έχουν να δώσουν βοήθεια στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Και τα λεφτά για να φάνε δύο γιαούρτια την ημέρα θα τα βρουν ακόμη κι αν αύριο τους κόψουν τη σύνταξη. Όμως νιώθουν έντονα την ανάγκη προστασίας της οικογένειάς τους. Έχουν βαθιά μέσα τους ανεπτυγμένη την έννοια της αξιοπρέπειας.

Δεν αντέχει ο παππούς και η γιαγιά την ιδέα ότι η τράπεζα θα πάρει το σπίτι των παιδιών τους. Ούτε αντέχουν την ιδέα ότι το εγγόνι τους θα πάει νηστικό στο σχολείο. Αυτός είναι ο φόβος τους κι εκεί πατάει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, τα κανάλια. Όταν τους διαβάζουν το πρωί τα τρομακτικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων οι Παπαδάκηδες, νιώθουν στημένοι απέναντι σε εκτελεστικό απόσπασμα.

Αυτή είναι η πλειοψηφία των παππούδων και των γιαγιάδων. Για τα παιδιά τους τρέμουν. Μην έρθει η στιγμή που δε θα έχουν να τους δώσουν τίποτα. Μην κάνεις, λοιπόν, τη μαλακία να τους κλειδώσεις την Κυριακή. Μην κάνεις τη βλακεία να μαλώσεις μαζί τους. Μην τους τρομάζεις ακόμη περισσότερο. Πιάσε τους από τον ώμο και μίλησέ τους. Εξήγησέ τους.

Φτάνει η μάχη που έδωσες στα social media. Εντάξει, την κέρδισες. Ξεκόλλα τώρα. Αν θες να κάνεις κάτι ουσιαστικό μίλα με τις γιαγιάδες και τους παππούδες. Πες τους να στο κάνουν για δώρο. Πότε σου αρνήθηκαν δώρο; Πάρε τον φόβο από πάνω τους. Αυτό έχουν ανάγκη. Να δουν εσένα να ελπίζεις. Και ύστερα να τους πας να ψηφίσουν. Μην τους ρίχνεις ευθύνες. Ανέλαβε εσύ την ευθύνη να τους ηρεμήσεις. Να τους κάνεις να νιώσουν χρήσιμοι για σένα. Πάντα αυτό ήθελαν.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνελήφθη για εκβιασμό μεγαλοστέλεχος της ΝΔ! Το κρύβουν τα κανάλια!


ΠΗΡΕ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ!
Από τον Νίκο Αναγνώστου.
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR.

Θέμα προέκυψε πριν από λίγη ώρα με την πρόεδρο Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στα νότια προάστια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του press-gr πρόκειται για την….κυρία Μαρία Πανούση, πρόεδρο της γαλάζιας Τοπικής Οργάνωσης Αλίμου -και με πολύ καλές σχέσεις με τα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ- η οποία είναι και δημοτική σύμβουλος στην περιοχή.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εις βάρος της κυρίας Πανούση έγινε καταγγελία από εργαζόμενη (συμβασιούχο μάλλον) του δήμου ότι της ζητούσε τμήμα των μηνιαίων αποδοχών της.
Η καταγγελία έγινε στην ΕΛΑΣ, αρμόδιο τμήμα της οποίας επιλήφθηκε προσημειώνοντας τα χαρτονομίσματα όταν η εργαζόμενη επισκέφθηκε στην κυρία Πανούση στο σπίτι της.
Αυτή την ώρα η κυρία Πανούση βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και κατά τις πληροφορίες αρνείται την εις βάρος της καταγγελία. Αναμένονται επί του θέματος εξελίξεις…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα φρικιά του Βερολίνου (& Σία)..

     Και τί ακριβώς κατάλαβαν τώρα τα φρικιά του Βερολίνου,
..ο φον ΑΜΕΑ και η κακογ@@@μένη μέγαιρα,
..που πάνω από έξι εκατομμύρια έλληνες ζούνε στην φτώχεια ή στο όριο της φτώχειας,
..που παιδάκια πάνε νηστικά στο σχολείο,
..που οι παππούδες δεν έχουν την χαρά να δώσουν λίγο χαρτζηλίκι στα εγγόνια;

Ικανοποίησαν τα ανομολόγητα συμπλέγματά τους;
Θα ξανασηκωθεί το τέρας απ' το καροτσάκι (που η Νέμεσις τον καταδίκασε εκ των προτέρων να πληρώνει κάθε μέρα εφ' όρου ζωής τις εγκληματικές και απάνθρωπες πράξεις του),
..ή θα ξαναβρεί την εκ γενετής χαμένη ανθρωπιά και φυσιολογική γυναικεία θηλυκότητα και ευαισθησία η θηλυκή μετενσάρκωση του Χίτλερ;
Τα κάνουν όλα αυτά για την τάχα ευημερία των λαών της Ευρώπης,
..ή γιατί είναι μισεροί μισάνθρωποι, που έτσι εκδικούνται και την φύση και τους ανθρώπους για την δική τους κατάντια;

Και γιατί τούτος ο λαός των Γότθων, που δεν εκπολιτίστηκαν ποτέ στην πραγματικότητα,
(τρανό παράδειγμα η νομική κατοχύρωση στην χώρα τους, έστω και υπό όρους, της παιδοφιλίας και της κτηνοβασίας)
..επιμένει να αιματοκυλεί για τέταρτη φορά (συμπεριλαμβανομένου του τριακονταετούς πολέμου) την Ευρώπη, σήμερα με ακήρυχτο, αλλά θανατηφόρο οικονομικό πόλεμο εναντίον των λαών της νότιας Ευρωπαϊκής Ένωσης (μη χ@σω);

Και αν αυτοί τέλος πάντων έχουν δικαιολογία τα ζωώδη τους γονίδια,
..οι πρόθυμοι συνεργάτες τους στα κατά καιρούς εγκλήματά τους, τί δικαιολογία έχουν;
Οι Εφιάλτες δωσίλογοι, οι ''συνεργάτες'', οι προδότες της χώρας και του λαού, δεν είναι δέκα φορές χειρότεροι, αφού για δικό τους όφελος δέχονται να υπηρετήσουν τα ανθρώπινα ζώα;

Θα απαλλαγεί ποτέ η ανθρωπότητα από το άγος των γοτθικών υπανθρώπων;
Θα απαλλαγούμε ποτέ εμείς από την μολυσματική γενιά των εξαγορασμένων πολιτικών;

Ας γίνει αυτή την Κυριακή το πρώτο βήμα,
..και για την Ελλάδα, και για την Ευρώπη,
..και για την χαμένη τιμή του ανθρωπισμού!..


Υ.Γ. Τούτο το σχόλιο είναι θυμωμένο. Είναι εξοργισμένο.
Σήμερα το πρωί, πηγαίνοντας το blog στην δουλειά του, είδε μιά παλιά του γειτόνισσα, από αυτές τις γυναίκες που η μοίρα έχει καταδικάσει σε διαρκή ακροβασία μεταξύ ανέχειας και δυστυχίας, χαροκαμμένη από τον θάνατο του παιδιού της, καταδικασμένη σε μαυροφορία
εφ' όρου ζωής απ' τα σαράντα χρόνια της, φτωχή και πριν την κρίση, αφού και τότε σπάνια
υπήρχε μεροκάματο γι αυτήν και τον άντρα της,
..την είδε πρωί-πρωί να ψάχνει στα σκουπίδια, μέσα στον κάδο, ανθρώπινο σκουπίδι κι
αυτή, έρμαιο των καιρών και των ισχυρών τούτης της γής.
Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Για την ακρίβεια, είναι εγκλήματα!
Τ' ακούς ''πρωθυπουργέ'' της σταθερότητας; Και σύ μπουμπούκο; Και σύ τσεκουροφόρε;
Τ' ακούτε παλιάνθρωποι όλης της Ευρώπης;


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προφητικό video ... τι θα γίνει αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική ;

Οι περισσότεροι αναρωτιούνται τι θα γίνει αν γίνουν κυβέρνηση αντιμνημονιακά κόμματα. Αλλά ας είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τι θα γίνει αν παραμείνουν τα ίδια κόμματα στην εξουσία. Δεν είναι προφητεία, αλλά μια σίγουρη μαθηματική ακολουθία. Δεν μπορεί να υπάρχει ποτέ ανάπτυξη, όσο συνεχίζει αυτή η πολιτική της μείωσης των μισθών - συντάξεων, της αύξησης της φορολογίας, της δουλοπρέπειας σε αυτά που θέλουν οι ξένοι παράγοντες. Νομίζετε ποτέ ο Γερμανός, ο Γάλλος κτλ νοιάστηκε για το αν πεινούν οι Έλληνες και αν θα πρέπει να σωθεί η Ελλάδα. Το καλό της χώρας τους κοιτούσαν, όπως και όφειλαν, και μεις πρέπει να κοιτάξουμε το καλό της δικής μας χώρας. Οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης απέδειξαν ότι δεν θέλουν να κτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι, αφού ούτε για αστείο δεν ζήτησαν ποτέ την έκδοση του Χριστοφοράκου στην χώρα μας, ούτε για αστείο δεν ζήτησαν τα 600 εκ. Ευρώ που χρωστάει η Hochtieff στην Ελλάδα, δεν ψέλλισαν να μιλήσουν για τα 2 δις που έβγαλε η βουλευτική επιτροπή στην Ελλάδα ότι χρωστάει η Siemens.

Η Γερμανία όλη αυτή την περίοδο της κρίσης, είχε κέρδος από την Ελλάδα μόνο, 120 δις Ευρώ και και μεις περιμένουμε την δόση των 7 δις και μάλιστα πρέπει να την ευχαριστήσουμε που ανήκουμε στην Ευρωπαική Ένωση. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε αυτή την πολιτική πριν να είναι αργά.
Να θυμίσουμε ότι τον Νοέμβριο του 2010, οι φίλοι μας οι Γερμανοί μας είχαν προτείνει να πουλήσουμε ελληνικά νησιά για να σωθούμε και σαν απάντηση στις ελληνικές αντιδράσεις, είπαν ότι πουλήστε τώρα που είναι σε καλή τιμή, γιατί σε λίγο καιρό θα σας τα πάρουμε όλα για ένα κομμάτι ψωμί. Πράγματι, με τις εξοντωτικές πολιτικές,σήμερα φτάσαμε να πλειστηριάζονται η πρώτη κατοικία, να πουλάει ο ιδιώτης απέραντες εκτάσεις γης που είχε κληρονομήσει από την οικογένειά του για να πληρώσει μόνο μέρος των τοκοχρεολυσίων και των φόρων που του επιβάλλονται,και φυσικά αγοραστές είναι ευρωπαίοι υπήκοοι.

Αλήθεια,πως θα μπορέσει ποτέ ο Έλληνας εργαζόμενος να ανταγωνιστεί τον αντίστοιχο του Ευρωπαίο, όταν ο μισθός ενός ειδικευμένου γιατρού στην Ελλάδα δεν ξεπερνάει τα 1.500 Ευρώ, ενώ στην Γερμανία αγγίζει τα 10.000 Ευρώ; Όταν ο μισθός του μηχανικού (αν δουλεύει) στην Ελλάδα αγγίζει μετά βίας τα 1.000 Ευρώ,ενώ στην Γαλλία ξεπερνάει τα 7.000 Ευρώ ; Πως είναι δυνατόν να ''καταναλώσει'' και άρα να υπάρχει εργασία για τον υπάλληλο στο super market, τον υπάλληλο του εστιατορίου κτλ, κάποιος εργαζόμενος όπου το οικογενειακό ισοζύγιο είναι μηδενικό για να μην πω αρνητικό; Αποτέλεσμα είναι να ξενιτεύεται, να αλλάζει χώρα ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει. Και έρχεται τώρα η μητέρα Πατρίδα, σε όλους αυτούς που έφυγαν, όχι επειδή αγαπούσαν λιγότερο την Ελλάδα, αλλά από ανάγκη, να τους απαγορεύσει να ψηφίσουν, να διαλέξουν τι είναι καλύτερο για την χώρα που γεννήθηκαν και αγαπούν, ενώ αντιθέτως να επιτρέψει την ψήφο σε 30.000 μετανάστες που ελληνοποιήθηκαν.

Μας μιλάνε όλοι για το τραπεζικό ισοζύγιο τραπεζών, και ο τρόπος να σώσουμε τις τράπεζες. Κανένας όμως δεν μιλάει για το οικογενειακό ισοζύγιο. Οι περισσότεροι δεν έκλεψαν, δούλεψαν σκληρά, και έβαλαν τα χρήματα τους στην τράπεζα για ασφάλεια όπως διαλαλούσαν όλες οι κυβερνήσεις. Και τώρα, τι ; Δεν έχουν να δώσουν λεφτά οι τράπεζες, γιατί δάνειζαν πολλάκις φορές περισσότερο από το πραγματικό τους απόθεμα σε ρευστό, με τρελά επιτόκια με απώτερο σκοπό μόνο το κέρδος; Εγώ ξέρω όταν αποτυγχάνει μια επιχείρηση, κλείνει,οι υπαίτιοι μπαίνουν φυλακή και δεσμεύουν τις περιουσίες αυτών που διοικούσαν, όπως έκαναν για τόσες άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν καταστρέφεται ένας ολόκληρος λαός για να σωθούν και να βασιλεύουν οι ίδιοι καταχραστές.

Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την πολιτική ΤΩΡΑ. Και αν δεν το κάνουμε σε αυτές τις εκλογές, να ξέρετε ότι θα γίνει στις επόμενες με πολύ χειρότερους όρους. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση. Είναι στο χέρι σας, να λυθεί δημοκρατικά και με κοινωνική ηρεμία. Ψηφίστε όλοι, ανεξάρτητα τι πιστεύετε. Ψηφίστε τους καλύτερους, που πιστεύετε ότι θα κάνουν καλό στην χώρα και όχι σε εσάς και την οικογένειά σας. Σταματήστε αυτή την ''διαπραγμάτευση'' τώρα. Είναι στο χέρι σας .....
      


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταστροφή εγγράφων ενόψει ήττας από το επιτελείο Σαμαρά καταγγέλλει η Χρυσοβελώνη (έγγραφο)


Το επιτελείο το πρωθυπουργού καταστρέφει έγγραφα ενόψει εκλογικής ήττας, καταγγέλλει η υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επικαλούμενη έγγραφο της γ.γ. Πρωθυπουργού που αποδεικνύει την αγορά καταστροφέα εγγράφων.

Όπως αναφέρει η ίδια, «δυο μέρες μετά την διάλυση της Βουλής ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να αγοράσει ένα γιγαντιαίο καταστροφέα εγγράφων για να επιταχύνει την μαζική εξαφάνιση ενοχοποιητικών στοιχείων.Όπως αποδεικνύει και η συνημμένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, τα υπάρχοντα μηχανήματα καταστροφής εγγράφων του Μεγάρου Μαξίμου άρχισαν αμέσως να δουλεύουν στο φουλ, χωρίς όμως να καλύπτουν τις ‘’επείγουσες ανάγκες’’ που δημιούργησε η επερχόμενη εκλογική κατάρρευση Σαμαρά στις 25 Ιανουαρίου».

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ καταλήγει λέγοντας «Ας μην πιστέψει λοιπόν ο κ. Σαμαράς ότι καταστρέφοντας χαρτιά θα γλιτώσει από ποινικές ευθύνες».

Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....