Διυλιστήριο: 12/18/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ύποπτες (ν)τροπολογίες σε λιγότερο από 24 ώρες .... προς άγρα ψήφων.


1. Τροπολογία από Βλάχο, Μπούρα, Οικονόμου

Τρεις βουλευτές του παλαιού λεγόμενου υπολοίπου Αττικής οι της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας καθώς και ο ανεξάρτητος Βασίλης Οικονόμου, κατέθεσαν τροπολογία που διεκδικεί επαξίως θέση στο βιβλίο Γκίνες στην κατηγορία το μεγαλύτερο ρουσφέτι! Οι τρεις βουλευτές με την τροπολογία ζητούν να παγώσουν όλα τα πρόστιμα καθώς και να μπλοκάρουν οι πράξεις διοικητικής αποβολής (λέγε με κατεδαφίσεις) σε όλους όσοι έχουν καταπατήσει και χτίσει μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις όπου γης.

Ζητούν, μάλιστα, η αναστολή της είσπραξης προστίμων και κατεδαφίσεων να γίνει ακόμα κι αν ... υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση! Το αιτιολογικό που προβάλλουν για αυτό το εκτρωματικό, αντισυνταγματικό και άδικο για τους πολίτες που σέβονται τους νόμους, ρουσφέτι, είναι να ισχύσει η αναστολή μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, δηλαδή για πάντα! Να σημειωθεί ότι οι οριστικοί δασικοί χάρτες καλύπτουν μόνον το 1% της επικράτειας της χώρας αφού η πολιτική πρακτική της κυβέρνησης είναι να μην τους αναρτά για να μην κυρωθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν και σε 11 νομούς της χώρας – ανάμεσά τους και στην Αττική- έχουν συνταχθεί δασικοί χάρτες δεν αναρτώνται! Το ερώτημα είναι εάν ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς θα κάνει δεκτή την εκτρωματική τροπολογία που άλλωστε ταιριάζει γάντι με το δασοκτόνο σχέδιο νόμου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» που συζητείται στη Βουλή και μάλιστα θα ψηφιστεί το Σάββατο! ...


Δείτε όλη την τροπολογία εδώ 






2. Τροπολογία από Κώστα Μαρκόπουλο

Να χαριστούν σε ιδιώτες τεράστιες εκτάσεις στην Εύβοια επιδιώκει και πάλι με τροπολογία που προωθεί στη Βουλή ο βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος.

Πρόκειται για δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις ιδιοκτησίας του Δημοσίου, που διεκδικούνται από ιδιώτες και για τις οποίες ο βουλευτής Εύβοιας προτείνει να μην ισχύει όσα προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία, δηλαδή η υποχρέωση κάθε ιδιώτη που διεκδικεί δημόσια γη να αποδείξει στα δικαστήρια τους ισχυρισμούς του.

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που επιχειρείται κάτι τέτοιο από τον ίδιο βουλευτή, καθώς αντίστοιχη τροπολογία είχε προωθήσει στη Βουλή ο κ. Μαρκόπουλος και εν μέσω θέρους (τον περασμένο Ιούλιο), η οποία όμως δεν έγινε δεκτή. Παρά την αποτυχημένη προσπάθειά του, ο κ. Μαρκόπουλος επανέρχεται στο θέμα και μάλιστα εν μέσω κοινοβουλευτικού αναβρασμού λόγω των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας που βρίσκονται σε εξέλιξη κι επιχειρεί εκ νέου να περάσει την συγκεκριμένη τροπολογία, αυτή τη φορά σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που συζητείται αύριο στη Βουλή.

Υπό τον μανδύα της δήθεν επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Εύβοιας και του δήθεν ξεκαθαρίσματος θεμάτων που πάνε πίσω στα έτη της οθωμανικής κατοχής (!), ο κ. Μαρκόπουλος επί της ουσίας ζητάει να μην ακολουθείται η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία για όσους ισχυρίζονται με διάφορους τρόπους ότι κρατική γη τους ανήκει. Η νομοθεσία είναι σαφής και δίνει το δικαίωμα σε όποιον θεωρεί ότι μια έκταση του ανήκει να επιχειρήσει να το αποδείξει δικαστικά.

Όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Μαρκόπουλος είχε επιχειρήσει και το καλοκαίρι να περάσει την συγκεκριμένη τροπολογία, ωστόσο τότε η πρότασή του δεν έγινε δεκτή από τον αρμόδιο Αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ κ. Νικόλαο Ταγαρά. Όπως αναφέρει σε χθεσινό μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του ο κ. Μαρκόπουλος, « ο κ. Ταγαράς δεν είχε κάνει μεν δεκτή την τροπολογία, είχε όμως αναγνωρίσει το πρόβλημα και είχε υποσχεθεί την επίλυση του σε επόμενο νομοσχέδιο.

Οι κάτοικοι της Εύβοιας και εγώ προσωπικά αναμένουμε να κάνει πράξη την υπόσχεση του και αυτή την φορά να κάνει δεκτή την τροπολογία», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαρκόπουλος.
Η επιμονή του κ. Μαρκόπουλου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ αναδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι συχνά οι πατέρες του έθνους προτάσσουν την εξυπηρέτηση της εκλογικής τους πελατείας έναντι του δημόσιου συμφέροντος.


3. Τροπολογία Κυριάκου Μητσοτάκη

Ενδεικτική είναι η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την «ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας»

Προβλέπει μεταξύ άλλων:

- Την παράταση του καθεστώτος της διαθεσιμότητας για όσους υπαλλήλους δεν υπέβαλαν αίτηση μετάταξης (περιλαμβάνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί) έως την 31η Μαρτίου του 2015. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έως τότε δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.

- Παρατείνονται έως τα τέλη του προσεχή Ιουνίου (έληγε στις 31/12/2014) οι προθεσμίες για τη διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

- Αποδοχές που καταβλήθηκαν σε προϊσταμένους οργανικών μονάδων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και των οποίων η επιλογή ακυρώθηκε για τυπικό λόγο με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, δεν αναζητούνται. Στην περίπτωση που τα ανωτέρω ποσά έχουν ήδη βεβαιωθεί και καταλογισθεί, οι σχετικές πράξεις παύουν να ισχύουν.

- Παρατείνεται η δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες διακριθέντων αθλητών που είναι διορισμένοι είτε στα Σώματα Ασφαλείας είτε στο Δημόσιο τομέα να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή σε εποπτευόμενους από αυτή φορείς καθώς και σε λοιπούς φορείς (π.χ ομοσπονδίες Αθλημάτων). Η μέγιστη χρονική διάρκεια της απόσπασης δεν δύναται να υπερβαίνει τα πέντε χρόνια.

- Επιτρέπεται η ανταλλαγή τακτικών υπαλλήλων του δημοσίου με υπαλλήλους των υπηρεσιών της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης ή των κρατών μελών της ΕΕ ή άλλων χωρών στο πλαίσιο προγραμμάτων για τη μετάδοση τεχνογνωσίας σε θέματα δημόσιας διοίκησης.

- Επιτρέπεται ο διορισμός σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις των μνημονευόμενων διακριθέντων αθλητών, καθώς και του προσωπικού, ο διορισμός του οποίου γίνεται βάσει ειδικών ευεργετικών διατάξεων και για το οποίο έχει εκδοθεί απόφαση κατανομής του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι και τη δημοσίευση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Πάντως, συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι οι εν λόγω ρυθμίσεις δεν έχουν λογική μετάθεσης εκκρεμοτήτων.

Συγκεκριμένα εξηγούν πως η παράταση της διαθεσιμότητας εως το τέλος Μαρτίου 2015 αφορά περιορισμένες περιπτώσεις, 15-20 υπαλλήλους πανελλαδικά οι οποίοι είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν τελεσίδικα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πρέπει να επανατοποθετηθούν. Ορισμένων όμως οι φορείς που εργάζονταν έχουν καταργηθεί ή άλλοι δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στην διαδικασία επανατοποθέτησης με αποτέλεσμα να απειλούνται με απόλυση. Προκειμένου λοιπόν να μην απολυθούν – λένε οι συνεργάτες του υπουργού – δίνεται μια μικρή παράταση έως ότου εκδοθεί μια κλειστή προκήρυξη.

Εκτός τούτου, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, δίνεται παράταση για την αξιολόγηση δομών καθώς ορισμένα υπουργεία δεν τις έχουν ολοκληρώσει αν και θα όφειλαν.



4. Τροπολογία Γιάννη Μανιάτη

Ζητήματα τουρισμού ρυθμίζουν δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την εισφορά γης.

Με την πρώτη τροπολογία
ορίζεται ότι τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία δεν μπορούν να εκτελούν συγκοινωνιακό έργο που εκτελούν οι αστικές και υπεραστικές επιβατικές γραμμές.
καθορίζεται ότι οι προδιαγραφές των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων θα γίνονται με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού και πως όπου προβλέπεται προεδρικό διάταγμα, θα αντικαθίσταται από την ισχύ της υπουργικής απόφασης.
ο ΕΟΤ παραμένει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 υπόχρεος για την εξόφληση δαπανών των τεχνικών έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, εφόσον οι εργασίες τους είχαν πιστοποιηθεί μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2014, οπότε μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες της τεχνικής υπηρεσίας του ΕΟΤ στο υπουργείο Τουρισμού.

Με την δεύτερη τροπολογία
το δ.σ. του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων μπορεί να παραχωρήσει την χρήση και εκμετάλλευση των θερμοπηγών και του ξενοδοχείου «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ» (Θερμή Μυτιλήνης) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα 30 έτη. Η Περιφέρεια θα αποδίδει στο ΕΤΑΑ το 5% του μικτού κύκλου εργασιών, το οποίο δεν μπορεί να υπολείπεται των 12.000 ευρώ το χρόνο.
τα ακίνητα της Εργατικής Εστίας που περιήλθαν στον ΟΑΕΔ καθιερώνονται στην κοινή χρήση με βάση τους σκοπούς του ΟΑΕΔ αναδρομικά από 18 Απριλίου 2013. Επίσης επιτρέπεται η παραχώρηση κατά χρήση ακινήτων ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα.




5. Τροπολογία Αθανάσιου Νταβλούρου, Κωνσταντίνου Τζαβάρα

Τη σκυτάλη παίρνουν οι δύο βουλευτές της ΝΔ, Αθανάσιος Νταβλούρος και Κωνσταντίνος Τζαβάρας οι οποίοι ζητούν να ανακληθούν αποφάσεις που κηρύσσουν εκτάσεις ως αναδασωτέες στην περιοχή της Μανωλάδας. Το αιτιολογικό είναι ότι οι αποφάσεις αυτές «συνεπάγονταν ταυτόχρονη κήρυξη της έκτασης ως αναδασωτέας» αλλά και «αποφάσεις κατεδάφισης κτισμάτων, πρωτόκολλα επιβολής Ειδικής αποζημίωσης ή πρωτόκολλα διατήρησης αυθαιρέτου» και κάτι τέτοιο δεν συμπεριληφθεί στον σχετικό νόμο του 2013.



6. Τροπολογία Δημήτρη Σταμάτη, Νίκος Ταγάρας

Σε ένα νομοσχέδιο με τίτλο «Πράξεις εισφοράς σε γη και χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» δε θα περίμενε κανείς να βρει μια τροπολογία που να αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Με υπογραφή του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγάρα, εισηγείται τροπολογία σύμφωνα με την οποία «στο εξής η άδεια λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού δεν θα ανακαλείται στην περίπτωση καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού.», ανοίγοντας το δρόμο για ελαστικότητα στην απλήρωτη εργασία.

http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εταιρείες Δημοσκοπήσεων: Αγκαλιά και με τη σφραγίδα του ελληνικού Δημοσίου


Δεκάδες συμβάσεις με το Δημόσιο και κονδύλια εκατομμυρίων συνθέτουν το σκηνικό της σχέσης του κράτους με τις μεγαλύτερες εταιρείες δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών", το οποίο φέρει τον τίτλο "Δημοσκόποι σφιχταγγαλιασμένοι με το Δημόσιο".

Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, οκτώ εταιρείες δημοσκοπήσεων, γνωστές στο ευρύ κοινό, έχουν αναλάβει τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τα χρόνια δηλαδή που η Ελλάδα μαστίζεται από την οικονομική κρίση και υποφέρει από τις μνμονιακές πολιτικές, 60 έργα από το στενό δημόσιο τομέα και τους δημοσίους φορείς. Ποιο είναι το αντάλλαγμα; Το συνολικό ποσό των 4,8 εκατομμυρίων ευρώ. Στα έργα που έχουν αναλάβει εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν λείπουν οι περιπτώσεις που προκαλούν πρόσθετα ερωτήματα τόσο για τη διαδικασία ανάληψης τους, όσο και για τη χρησιμότητά τους.

Τα στοιχεία της χρονικής περιόδου 2010-2013 για τις εταιρείες: ALCO, GPO, ΚΑΠΑ RESEARCH, MARC, METRON ANALYSIS και MRB, δίνουν μια πρώτη εικόνα για το συνολικό μέγεθος των έργων που ανέλαβε κάθε μία από τις παραπάνω εταιρείες και από τα χρήματα που εισέπραξε ή δέσμευσε και τα οποία φαίνονται στον πίνακα από πόρους του ελληνικού Δημοσίου και του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως η "Εφημερίδα των Συντακτών" πρωταθλήτρια στα έργα και στις εισπράξεις εμφανίζεται η ΚΑΠΑ Research και ακολουθούν η MRB, η GPO και η Metron Analysis, οι οποίες πληρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για έρευνες που διενήργησαν.

Πιο πίσω εμφανίζονται η εταιρείες MARC, VPRC, ALCO και Public Issue, οι εισπράξεις των οποίων φθάνουν τις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Πόσα χρήματα έχει λάβει, όμως, για την τετραετία 2010 - 2013 η κάθε εταιρεία σύμφωνα με τη Διαύγεια;

Η ΚΑΠΑ RESEARCH, έχει λάβει το ποσό των 3.126.900 ευρώ.

Η MRB το ποσό των 877.423 ευρώ

H GPO 395.003 ευρώ

Η Metron Analysis 273.574 ευρώ

Η Marc 82.650

Η VPRC 55.500 ευρώ

H ALCO 50.677

Τα μεγάλα και... ακριβά έργα

Η ΚΑΠΑ RESEARCH

Σε 3 εκατομμύρια ευρώ ανήλθε η τιμή για την αποπεράτωση του έργου με τίτλο "Υγειονομικός Χάρτης: Διοικητική και συντονιστική υποστήριξη" που ανέλαβε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 21 Απριλίου 2010 η ΚΑΠΑ RESEARCH. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επίσης ανέθεσε τον Δεκέμβριο του 2010 στην ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1520 με πρόχειρο διαγωνισμό και ετήσιο αντίτιμο 30.000 ευρώ, ενώ ακόμη η ίδια εταιρεία ανέλαβε το έργο "Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών" των ΕΛΤΑ στις 5 Ιουλίου του 2013 με αντίτιμο 36.900 ευρώ.

Η MRB

Σε ότι αφορά στην MRB η εν λόγω εταιρεία πήρε από ελληνικό δημόσιο έργο ύψους 658.580 ευρώ με τίτλο "Πρόγραμμα για τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας στην Ελλάδα, που ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου 2012. Ωστόσο στον ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης το έργο φαίνεται να έχει προϋπολογισμό 864.120 ευρώ, ενώ φαίνεται και πρόσθετος ανάδοχος η εταιρεία System Συμβουλευτική Α.Ε., χωρίς πρόσθετες πληροφορίες για τον ρόλο της. Εκτός αυτού, όμως, η MRB ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2012 από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου την "έρευνα κατανάλωσης ευρύαλων Μεσογειακών ειδών ιχθυοκαλλιέργειας στην ελληνική αγορά", αντί του ποσού των 101.192 ευρώ, ενώ ακόμη η ελληνική αστυνομία της ανέθεσε την 1η Φεβρουαρίου 2013 "Πανελλαδική Έρευνα αναφορικά με την εικόνα της ΕΛΑΣ και έρευνα μεταξύ του προσωπικού της ΕΛΑΣ ενόψει της αναδιοργάνωσης του Σώματος αντί 55.350 ευρώ.

H GPO

Η GPO εμφανίζεται ως πρωταθλήτρια στον αριθμό των έργων που έχει αναλάβει με κόστος κάτω των 60.000 ευρώ. Ανάμεσα στα 13 έργα που έχει αναλάβει για λογαριασμό του δημοσίου, τέσσερα που ανατέθηκαν από το υπουργείο Παιδείας από το 2010 μέχρι πρόσφατα κόστισαν πάνω από 200.000 ευρώ. Εκτός αυτού, πραγματοποίησε έρευνα για το επίπεδο υγείας και τις ανάγκες αναμόρφωσης των υπηρεσιών "χρεώνοντας" την Περιφέρεια Θεσσαλίας με το χρηματικό ποσό των 19.680 ευρώ, ενώ τον Ιούλιο του 2011 είχε υπογράψει σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ύψους 51.660 ευρώ.

Πολλά έργα με μικρότερα αντίτιμα έχουν αναλάβει η υπόλοιπες εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Θολό τοπίο

Σύμφωνα με την έρευνα της "Εφημερίδας των Συντακτών", ο νόμος παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία για να επικρατεί "θολό τοπίο" για τις συνθήκες υπογραφής των συμβάσεων και αυτό διότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι για την πραγματοποίηση ανοικτού και δημόσιου διαγωνισμού ενός φορέα του Δημοσίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι το κόστος να υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση πραγματοποποιούνται πρόχειροι διαγωνισμοί με απευθείας αναθέσεις, με πλημμελείς ή ανύπαρκτους ελέγχους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ: "Σύμφωνα με τους γνώστες της αγοράς των εταιρειών δημοσκοπήσεων, τα τελευταία χρόνια η τιμή για μια πανελλαδική έρευνα ανέρχεται περίπου σε 10.000 ευρώ τιμή η οποία πέφτει υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας". Σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως λόγω του σύνθετου χαρακτήρα των ερευνών, τα ποσά αυτά κυμαίνονται αρκετά πάνω από τις 10.000 ευρώ και προσεγγίζουν τις 60.000 ευρώ.

Πέραν αυτών καταγράφονται 12 περιπτώσεις στις οποίες τα έργα που ανατίθενται έχουν άμεση σχέση με την άσκηση πολιτικής στενού δημόσιου φορέα (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια), καθώς εκπορεύονται από τις κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων ή γενικές γραμματείες τους. Αυτό που απομένει είναι να ξεκαθαριστεί αν είναι δυνατόν να τηρούνται οι προβλεπόμενοι από το νόμο κανόνες για τον έλεγχο των δημοσκοπήσεων προκειμένου να διαλυθεί κάθε υποψία που αφορά στην ίδια την αποπεράτωση τω έργων, τη χρησιμότητα των ερευνών, αλλά και τις "σκιές" διαπλοκής που μπορεί να απλώνονται στο φόντο των πολιτικών δημοσκοπήσεων που επηρεάζουν αντικειμενικά την κοινή γνώμη.

Το τοπίο γίνεται ακόμη πιο θολό εξαιτίας των πλημμελών ή ανύπαρκτων ελέγχων. Εξάλλου η Ελεγκτική Εταιρεία Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Κοινής Γνώμης εμφανίζεται απονευρωμένη, ενώ ο Σύνδεσμος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Ερευνών Αγοράς είναι επιφοτισμένος με τη διασφάλιση της τήρησης των κωδίκων δεοντολογίας.



http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Κρίση» σημαίνει «βίαιη αναδιανομή του πλούτου».

Αυτό που λέμε κρίση δεν είναι τίποτε άλλο από μια βίαιη αναδιανομή του πλούτου. Ο πλούτος στην κρίση δεν χάνεται, δεν καταστρέφεται, απλά αλλάζει χέρια. Και προφανώς οι κρίσεις προκαλούνται τεχνητά για να γίνει αυτή η μεταφορά πλούτου, πάντοτε από τους πιο ανίσχυρους προς τους πιο ισχυρούς. Δείτε μόνοι σας τώρα μέσα στην ελληνική κρίση, ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν.

Δείτε ακόμα πως το 1% των Ελλήνων που αποτελεί τη σκληρή οικονομική ελίτ της χώρας (μέρος της διεθνούς νεοφιλελεύθερης οικονομικής ελίτ), αύξησε τον πλούτο της μέσα στην κρίση και από το 47% του εθνικού πλούτου που κατείχε πριν την κρίση, το αύξησε σε 56,1% σήμερα, μέσα στα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της credit suisse. Την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των μεσαίων και κατώτερων οικονομικών στρωμάτων του ελληνικού λαού έχασαν μεγάλο μέρος των περιουσιών τους και των μετρητών τους και ταυτόχρονα χρεώθηκαν για πολλές μελλοντικές γεννιές.

Επομένως στην πράξη, η προπαγανδιστική λέξη "κρίση" που έξυπνα χρησιμοποιεί η οικονομική ελίτ για να τρομοκρατεί το λαό, θα πρέπει να αντικατασταθεί στο μυαλό μας από την ορθή φράση "βίαιη αναδιανομή του πλούτου". Μόνο έτσι θα μπορούμε να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς συμβαίνει και πως πρέπει να ενεργήσουμε.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρόιτερς: Σόιμπλε και Γιούνκερ γνώριζαν για τις κινήσεις Σαμαρά

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να προετοιμάσει το έδαφος στην Ευρώπη πριν βάλει στοίχημα το μέλλον της χώρας ξεκινώντας πρόωρα τη διαδικασία για την προεδρική εκλογή. Αντίθετα με τον πρόσφατο προκάτοχό του, διασφάλισε πριν ρίξει τη βόμβα ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες δεν θα εναντιωθούν», αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Αν και η απόφασή του, της περασμένης εβδομάδας, για την επίσπευση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής κατέλαβε εξ απήνης το ελληνικό κατεστημένο και τις αγορές, ένας στενός κύκλος εκλεκτών γνώριζε την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ανάμεσά τους, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας μίλησε επανειλημμένως στο τηλέφωνο τις ημέρες που προηγήθηκαν την ανακοίνωση της απόφασης για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, στις 8 Δεκεμβρίου, αναφέρει στο ρεπορτάζ του το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει τις συνομιλίες.

Το Βερολίνο υποστήριξε εμμέσως την απόφαση για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής. "Ο Σόιμπλε δεν ώθησε τον Σαμαρά προς αυτήν την κατεύθυνση. Τώρα που ανακοινώθηκε, ο Σόιμπλε πιστεύει ότι η επιλογή του Σαμαρά δεν ήταν κακή", δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Η τακτική κίνηση του Σαμαρά να στοιχηματίσει για να σώσει την κυβέρνηση και την καριέρα του, χωρίς να αποξενώσει τους εταίρους στην ευρωζώνη αντανακλά την επισφαλή θέση της χώρας εντός του ζώνης του ευρώ, σχολιάζει το Ρόιτερς. Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην ανάκτηση της χαμένης κυριαρχίας με το τέλος του μνημονίου που επέβαλε εξουθενωτικά μέτρα λιτότητας. Ωστόσο, έπειτα από την οικονομική κατάρρευση πριν από πέντε χρόνια, οι επενδυτές εξακολουθούν να μην πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να σταθεί μόνη στα πόδια της. Η υποστήριξη εκ μέρους των Βρυξελλών και του Βερολίνου, ακόμη και σιωπηρή, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική εγγύηση, προσθέτει το Ρόιτερς.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η Ελλάδα έμαθε με τον σκληρό τρόπο το μάθημα, έπειτα από την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου το 2011 να ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα αν η Ελλάδα θα δεχθεί ή όχι το μνημόνιο, κίνηση που έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των ευρωπαίων εταίρων και προκάλεσε την κατάπληξη και την οργή τους.

Επιστρέφοντας στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της τελικής αξιολόγησης και στα σημεία τριβής που εμφανίσθηκαν εξαιτίας της ανάγκης για νέες δημοσιονομικές περικοπές, το πρακτορείο αναφέρει ότι ο Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος συνειδητοποίησαν ότι η τελική αξιολόγηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς την οριστική έκβαση της προεδρικής εκλογές, δήλωσαν στο Ρόιτερς καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές.

Ειδικά ο Βενιζέλος, επεδίωκε την εγκατάλειψη του επίσημου χρονοδιαγράμματος, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στην Αθήνα. Την εβδομάδα που προηγήθηκε της ανακοίνωσης της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής, η ελληνική κυβέρνηση αισθανόταν ότι η αξιολόγηση ήταν "όμηρος" της πολιτικής αβεβαιότητας, οδηγώντας στη διατύπωση απαιτήσεων όπως η μείωση της κατώτερης σύνταξης, δήλωσε άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Αναφερόμενο επιπροσθέτως στις απαιτήσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ για νέα δημοσιονομικά μέτρα , το να ζητήσει από τους βουλευτές να ψηφίσουν νέα μέτρα λιτότητας και στη συνέχεια να ψηφίσουν για την προεδρική εκλογή, τον Φεβρουάριο, θα αποτελούσε πολιτική αυτοκτονία για τον Σαμαρά, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Ρόιτερς.

Έπειτα από τις επαφές με τον Σόιμπλε, ο Αντώνης Σαμαράς συζήτησε την επίσπευση της προεδρικής εκλογής και με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, όπως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σύμφωνα με επίσημη πηγή.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θρίλερ με πρώην πρόξενο ειδικό στις μυστικές υπηρεσίες. Οφειλή πάνω από 15 εκατ. Ευρώ στην ΛΑΓΗΕ !!!

Ένα θρίλερ με πολιτικοδιπλωματικές διαστάσεις που παραπέμπουν στην ψυχροπολεμική περίοδο και με οικονομικές διαστάσεις που αφορούν και την Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Βουλγαρία, με αφορμή τη μυστηριώδη εξαφάνιση υψηλόβαθμου αξιωματούχου, πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της γειτονικής χώρας.

Ο αγνοούμενος, που έχει διατελέσει και στέλεχος της αντικατασκοπείας επί κομμουνιστικής Βουλγαρίας, ενώ το 2009 είχε διοριστεί για τρεις μήνες ως πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, φέρεται να έχει αφήσει «κανόνι» ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες από τη γειτονική χώρα κάνουν αναφορά σε οφειλή πάνω από 15 εκατ. ευρώ στην ελληνική εταιρεία Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ - πρώην ΔΕΣΜΗΕ), από τη δραστηριότητά του ως στέλεχος βουλγαρικής ενεργειακής εταιρείας που εμπορευόταν ελληνικό ρεύμα.

Ο Πέκτο Σέρτοφ αγνοείται από τις 5 Δεκεμβρίου και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε έχει καταγραφεί από κάμερες να περνά στην Ελλάδα από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Παρόλο που δεν αντιμετωπίζει ως σήμερα κάποια κατηγορία είτε στη Βουλγαρία είτε στην Ελλάδα, η εξαφάνισή του προκαλεί «πυρετό» στη γειτονική χώρα, λόγω του βιογραφικού του Σέρτοφ, ενώ οι ερμηνείες που δίνονται για τους λόγους της διαφυγής του είναι πολλές και αντικρουόμενες.




Μία από τις επικρατέστερες, που γράφονται στον βουλγαρικό Τύπο, είναι πως στριμώχτηκε από την πληροφορία ότι ο ΛΑΓΗΕ προτίθετο να προσφύγει εναντίον του στα βουλγαρικά δικαστήρια. Η εκδοχή αυτή, πάντως, αντικρούεται με το επιχείρημα πως σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα διέφευγε προς την Ελλάδα.

Μια διαφορετική εκδοχή, που παραπέμπει σε σενάριο κατασκοπικού θρίλερ, συνδέει την εξαφάνισή του με τις βουλγαρορωσικές σχέσεις και τις εξελίξεις που αφορούν τις ενεργειακές επενδύσεις στην αγορά φυσικού αερίου. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν διατυπώσει δημόσια τη θεωρία πως ο εξαφανισθείς είναι διπλός πράκτορας και ότι διοχέτευε πληροφορίες στη Μόσχα για τις προθέσεις της βουλγαρικής κυβέρνησης αναφορικά με τον αγωγό South Stream, κάτι που οδήγησε το εγχείρημα σε ναυάγιο.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά την προσπάθεια της βουλγαρικής κυβέρνησης να υποβαθμίσει το θέμα στο επίπεδο ενός «οικογενειακού δράματος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε Βούλγαρος αξιωματούχος, αυτό απασχολεί τη γειτονική χώρα με εκτενή δημοσιεύματα των ΜΜΕ και με συνεχείς δηλώσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών.

Ειδική ομάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών Β. Βούτσκοφ επιβεβαίωσε πως έχει συσταθεί ειδική ομάδα για τον χειρισμό της υπόθεσης, η οποία αποφάνθηκε πως με υψηλό βαθμό βεβαιότητας το αυτοκίνητο που συνήθιζε να χρησιμοποιεί ο Σέρτοφ -μάρκας Opel- έχει περάσει σε ελληνικό έδαφος, καθώς έχει καταγραφεί από τρεις διαφορετικές κάμερες. Ωστόσο, εκπρόσωπος της συνοριακής αστυνομίας διευκρίνισε πως έχει καταγραφεί μόνο το αυτοκίνητο και όχι τα άτομα που επέβαιναν σ' αυτό.

Ο Σέρτοφ έφυγε από το σπίτι του στη Σόφια στις 5 Δεκεμβρίου, αφήνοντας πίσω του τα δύο κινητά τηλέφωνα και το διαβατήριό του. Η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνιση και τέσσερις μέρες μετά το όνομά του συμπεριλήφθηκε στη λίστα αγνοούμενων της Interpol.


Πληροφορίες τον φέρουν να έχει καταφύγει είτε στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει γνωστούς, είτε στη Χαλκιδική, όπου συνήθιζε να παραθερίζει, είτε ακόμα και στο Αγιον Ορος. Αλλες εκτιμήσεις πιθανολογούν πως έχει διαφύγει διά θαλάσσης από την Ελλάδα προς την Τουρκία.

Ο διορισμός του το 2007 στη θέση του επικεφαλής της νεοσύστατης Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (SANS) είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, λόγω του παρελθόντος του στις μυστικές υπηρεσίες. Με την παύση του το 2009, διορίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο γενικός πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά η απόφαση ανακλήθηκε τρεις μήνες μετά, λόγω της δημοσιοποίησης έκθεσης για το λεγόμενο σκάνδαλο «Γκαλερί». Αυτό αφορούσε παρακολουθήσεις τηλεφώνων εκδοτών και δημοσιογράφων από τη SANS.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κίσινγκερ 1983: Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται απο δρομολογημένη οικονομική κρίση....!

Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)

Μετάφραση από το αγγλικό κείμενο (το πρωτότυπο ακολουθεί)

“Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου.

Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος.

Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση.

Η μόνη παρηγοριά για τους Ελληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας”

Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κισινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983).


Το πρωτότυπο κείμενο

At the beginning of the 21st century, Israel must succeed in the integral control of the energy deposits, which exist in the maritime area of the East Mediterranean. Concerning the future exploiters, Israel should negotiate only with Turkey and, if circumstances make it necessary, yield to Turkey parts of the deposits. Arab nations in the Middle East will be locked on the vicious circle of civil wars. Greece and Cyprus, will be confronted with directed economic crisis. The only consolation for the Greek people might be receiving the long over due WWII German compensations. In this demanding judiciary struggle, Greece deserve our full support, in order to make vulnerable the ever dangerous for us German prestige, and its economic, future reconstruction.
(CONFIDENTIAL ESSAY, GERMANY, 1983) Η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να μας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση....
Ακόμα πιστεύετε πως είναι τυχαία όλα αυτά που βιώνουμε;


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζητούνται 20 εθελοντές για την κόλαση!..

    Ζητούνται 20 ''εκλεκτοί'' που θα μπορούν να αντέξουν την προσωπική τους κόλαση,
..αλλά και την κόλαση στην οποία θα ρίξουν την κοινωνία.

Που θα μπορούν να δικαιολογήσουν επαρκώς γιατί, για ποιό λόγο, θα αλλάξουν την γνώμη τους στις 23 ή στις 29 του Δεκέμβρη.

Που θα είναι, αυτοί οι 20, οι ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για όλα τα εγκληματικά μέτρα που θα πάρει εναντίον του λαού από δω και πέρα η συγκυβέρνηση συνεργατών-προδοτών.
Που θα βάλλουν το συμφέρον της καρέκλας και της τσέπης τους πάνω απ' το συμφέρον της χώρας.

Που θα αναμετρώνται κάθε μέρα με την λατρεία και τις εκδηλώσεις αγάπης των πολιτών και των ψηφοφόρων τους.
Που θα θυσιάσουν την υπόλοιπη πολιτική τους καριέρα (όσοι έχουν πιά τέτοια), στον βωμό της διάσωσης Ψευταρά και Αυτού Χυδαιότητας.
Που θα κληροδοτήσουν στα παιδιά τους ένα όνομα κατάπτυστο και μισητό, όνομα δωσίλογου και συνεργάτη της Νέας Κατοχής.

Ζητούνται οι 20 γενναίοι γενίτσαροι,
..που ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ!
Ιδού πεδίον πολιτικής αλητείας λαμπρόν!..


Υπενθύμιση (καθημερινή και μέχρι την 29η του Δεκέμβρη):
ΟΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
..και θα ανταμειφθούν ανάλογα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έχετε ακόμα 11 ημέρες για να τρομοκρατήσετε, εκβιάσετε και να καταστρώσετε τις επόμενες γκανγκστερικές κινήσεις σας.


Γιατί τέτοια κατήφεια μωρέ;
Έχετε ακόμα 11 ημέρες μέχρι της 29 για να τρομοκρατήσετε, εκβιάσετε  και να καταστρώσετε τις επόμενες γκανγκστερικές κινήσεις σας .
Πριν ακόμα την πρώτη ψηφοφορία πήραμε δείγμα γραφής, από δικό σας άνθρωπο.....του γλυκού νερού....
Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Σταύρος Τσακυράκης κατέθεσε δημόσια πρόταση στο προφίλ του στο Facebook για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με 170 βουλευτές(με τις φυλλάδες να το αναπαραγάγουν). Λέγοντας ότι : ..Νομίζω ότι όπως θα έπρεπε να ντρεπόμαστε αν εκλεγόταν Πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, το ίδιο πρέπει να ντρεπόμαστε αν με τις ίδιες ψήφους αποτραπεί η προεδρική εκλογή και οδηγηθούμε σε βουλευτικές εκλογές. Προτείνω στις πολιτικές δυνάμεις και στους ανεξάρτητους βουλευτές να πράξουν με τρόπο που να αποκλείει να προσμετρηθούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής είτε υπέρ είτε κατά της εκλογής.

από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Με λίγα λόγια μας λέει ότι η Χρυσή Αυγή το 0,3%  στις εκλογές του 2009, που το έκαναν σχεδόν 7% το 12(χρησιμοποίησαν πολλές τεχνικές για το καταφέρουν) και ήταν ότι έπρεπε για την κυβέρνηση. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν αν τον Μάιο του '12 το ποσοστό αυτό πήγαινε στους Αν.Ελ.

Αυτό το κόμμα που με παρέμβαση  του πρωτοπαλίκαρου, με λεξιλόγιο Μπάμπη σουγιά, στην δικαιοσύνη βρέθηκε στη φυλακή (όπως δείχνουν τα πράγματα) .
Τώρα θέλει να το χρησιμοποιήσουν για μπορέσουν να εκλέξουν (ή όχι και καλά)  ΠτΔ προφασιζόμενος ηθικούς και δημοκρατικούς λόγους.

Εμείς σε αυτού του είδους κοροϊδίας και τρομοκρατίας έχουμε να πούμε ότι.
Έπρεπε να ντρέπεστε που με τις πολιτικές σας όλα αυτά τα χρόνια εξαθλιώσατε τον κόσμο και τον κάνατε να στραφεί στην Χρυσή Αυγή.
Έπρεπε να ντρέπεστε που αντί να τους καλέσετε σε διάλογο και να τους ισοπεδώσετε πολιτικά (έτσι κάνουν στις δημοκρατίες) πάτε με αντιδημοκρατικούς τρόπους να τους πετάξετε έξω από την Βουλή.
Κι αντί να τρομοκρατείτε βουλευτές και τον κόσμο με την οικονομία, καλό είναι να μας πει ο Σαμαράς για ποιο λόγο είναι τόσο οικτρή η οικονομική κατάσταση έπειτα από 5 χρόνια μνημονίων και λιτότητας.

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....