Διυλιστήριο: 06/17/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ....

ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ.

Αυτή δεν είναι η Ελλάδα ΜΟΥ.

Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα της Νέας Ευρώπης της Νέας Αταξίας Όλων.

Όλα χύμα στα μούτρα.

Το σοκ συνεχίζεται.

Αντέχεις Έλληνα δύσμοιρε.... αντέχεις ακόμη.

Που είναι η Ελλάδα ΜΟΥ;

Γιατί ρε Σαμαρά μου διαλύεις την Πατρίδα ;

Γιατί ρε Βενιζέλο μου αλέθεις τα ήθη και τα έθιμα ;

Γιατί ρε Τσίπρα είσαι τόσο ευλύγιστος και ανεκτικός με όλους αυτούς ;

Γιατί ρε Έλληνα πήγες μπροστά στα κουνιστά μελομακάρονα και χάζευες σαν ιθαγενής ; Εσύ ρε Έλληνα εκεί μπροστά στο πάλκο του κουνιστού λουκουμά, πόσο μαλάκας μπορεί να είσαι ;

Ντρέπομαι για όλους και για όλα. Ντρέπομαι.

Εκεί μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και στην περήφανη Ελληνική Σημαία, οι ευλύγιστοι στα 4 διακυβέρνωντες, επιτρέπουν αυτό το απεχθές θέαμα !!!

Ντρέπομαι και για τους 300, διότι κανείς δεν τόλμησε να σχολιάσει τα αδέρφωτα έκτροπα μπροστά στην Βουλή.....

Εμάς ως Αγανακτισμένους μας σχολίασαν....προσβλητικά και χυδαία. Εμάς που κατεβήκαμε για να τιμήσουμε αυτή τη Σημαία που ο ΓΑΠ κατέβασε στο ΔΝΤ.

Ντρέπομαι για όλους τους δημοσιογράφους, αθλητές, ολυμπιονίκες, καλλιτέχνες, δασκάλους, παππάδες,...όλους. Δεν μιλά κανείς.

Πάμε ολοταχώς και αμετάκλητα κατά διαόλου.

Νίκησαν οι εθνομηδενιστές.

Μας μετέτρεψαν την Χώρα σε Χώρο.

Εσύ Ελληνάρα ξέρεις....χειροκροτάς και ψηφίζεις όλα τα ΓΙΔΙΑ !


Δημήτρης Καμμένος - Πόρτα - Πόρτα
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το come-back του εφιάλτη..

    Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός πολιτικού εγκλήματος από τα μεγαλύτερα που επιχειρήθηκαν ποτέ στην άτυχη αυτή χώρα:

Προσπαθούν να αναβιώσουν και να αποκαταστήσουν το καθεστώς του άθλιου εκείνου ανθέλληνα που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για κάθε είδους κατάπτωση της κοινωνίας και του κράτους: οικονομική, ηθική, πνευματική.

Πολιτικοί και πολιτικές που ο λαός καταδίκασε εδώ και δέκα χρόνια, και που θεώρησε ότι χωρίς την εξουσία και την διαφθορά που απ' αυτήν αντλούσε, θα μαράζωνε και θα χανόταν,
..τώρα, και με την ''ευγενική χορηγία'' του ελλειπέστερου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης, ξαναζεί, νεκρανασταίνεται, βρυκολακιάζει, και απειλεί πλέον ευθέως την εθνική ύπαρξη αυτού του κράτους, και την ελληνικότητα λαού, ηθών, και πνεύματος.

Αυτό που πριν τρία μόλις χρόνια θα ήταν αδύνατον, όχι μόνον να συμβεί, αλλά και να υπάρξει ως σενάριο,
..τώρα, και μετά την συστηματική εξαθλίωση των πολιτών και της κοινωνίας, το σύστημα διαπλοκής θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τον πρωθιερέα της με την λιγότερη δυνατή αντίδραση!

Άλλωστε αυτό ήταν και εξ αρχής το σχέδιο: πρώτα εξαθλιώνουμε τους πολίτες ώστε να μην μπορούν να αντισταθούν και ν' αντιδράσουν,
..και μετά ορμάμε και σκυλεύουμε κάθε οικονομική πηγή και ικμάδα της χώρας, αφήνοντας πίσω ρημάδια και πολίτες-ζόμπι,
..και ΕΓΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο,ΤΙ ΑΘΛΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΕΡΟ ΥΠΗΡΞΕ, σαν εγγυητή της ατιμωρησίας και της διαρκούς καταστολής ηθών και συνειδήσεων.

Βλέπουμε δηλαδή εδώ ότι παρ' όλα τα μηνύματα της κάλπης και της πραγματικής βούλησης του λαού, οι εθνοπροδότες που σήμερα κυβερνούν, και αυτοί που σύντομα προαλείφονται για να κυβερνήσουν, όχι μόνον δεν ακούνε τίποτα, όχι μόνον δεν δίνουν καμία σημασία στην βούληση του λαού,
..αλλά αντίθετα αγριεύουν και σκληραίνουν την στάση τους, παίζοντάς τα όλα για όλα στηριζόμενοι στην συνεχιζόμενη αδράνεια της κοινωνίας των χειμαζόμενων πολιτών.

Δυστυχώς, και έναν μόνο μήνα μετά τις εκλογές, ο πραγματικός μονόδρομος για τον λαό επιστρέφει:
Πεζοδρόμιο, δυναμικές κινητοποιήσεις, απεργίες διαρκείας μέχρι τελικής πτώσης.
Δικής τους, ή δικής μας!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιτρέπονται οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών χωρίς να ενημερώνεται ο καταθέτης σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ

Τρόμο και απογοήτευση σε συνταξιούχους, εργαζόμενους, εμπόρους, καταστηματάρχες, κ.λπ. προκαλεί η αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αφού μεταστρέφει 180 μοίρες την έως σήμερα νομολογίας της, έκρινε ότι μπορεί το Δημόσιο (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., κ.λπ.) να προβαίνουν σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε Τράπεζες (συντάξεις, μισθοδοσία, κ.λπ.) λόγω οφειλών, χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγουμένως ο οφειλέτης, έτσι ώστε να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια ή να πάει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το χρέος του.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από τρεις μήνες η 5μελής σύνθεσης του ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή του 2012, αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί το Δημόσιο, κ.λπ. να «βάζει χέρι» σε τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές προς το Δημόσιο εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος.

Μάλιστα, στην απόφαση αυτή του περασμένου Μαρτίου (366/2014) οι σύμβουλοι Επικρατείας υπενθύμιζαν στο υπουργείο Οικονομικών ότι σύμφωνα με τις Συνταγματικές επιταγές οι οφειλέτες πρέπει να ενημερώνονται από πριν ότι το Δημόσιο πρόκειται να προβεί σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ανεξάρτητα αν οι καταθέσεις αυτές προέρχονται από μισθούς, συντάξεις ή οποιοδήποτε άλλη αιτία.

Τον περασμένο Μάρτιο το ΣτΕ στην εν λόγω 366/2014 απόφασή του σημείωνε ότι το άρθρο 30 του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων αναφέρει: «Η κατάσχεσις εις χείρας τρίτων των εις χείρας αυτών ευρισκομένων χρημάτων, καρπών και άλλων κινητών πραγμάτων του οφειλέτου του Δημοσίου ή των οφειλομένων εν γένει προς αυτό, ενεργείται υπό του Διευθυντού του Δημοσίου Ταμείου διά κατασχετηρίου εγγράφου μη κοινοποιουμένου εις τον οφειλέτην».

Με άλλα λόγια σε περίπτωση «κατασχέσεως εις χείρας τρίτων» (σ.σ.: όπως είναι οι Τράπεζες) απαιτήσεως οφειλέτου του Δημοσίου, δεν απαιτείται η κοινοποίηση στον τελευταίο του κατασχετηρίου εγγράφου.

Όμως, υπογράμμιζαν τον περασμένο Μάρτιο οι σύμβουλοι Επικρατείας, «η διάταξη αυτή είναι ανίσχυρη ως αντικειμένη στην διάταξη του άρθρου 20 παράγραφος 1 του Συντάγματος, διότι η παράλειψη αυτή έχει ως συνέπεια ο οφειλέτης να μη λαμβάνει γνώση ή να λαμβάνει καθυστερημένα γνώση της εις βάρος του επισπευδομένης αναγκαστικής εκτελέσεως, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικώς προ της ολοκληρώσεως της εκτελεστικής διαδικασίας, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα είτε για την ακύρωση είτε για την αναστολή της πράξεως εκτελέσεως». Στο σημείο αυτό ανέφεραν παλιότερες αποφάσεις του δικαστηρίου που είχαν το ίδιο σκεπτικό.


Λόγω σπουδαιότητας το ζήτημα παραπέμφθηκε στην αυξημένη 7μελή σύνθεση, του ίδιου Τμήματος για νέα κρίση.

Η 7μελής σύνθεσης του ΣΤ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με την υπ΄ αριθμ. 2082/2014 απόφασή του και με άλλο πρόεδρο, έκρινε τα εντελώς αντίθετα από την 5μελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος, με εξαίρεση των εισηγητή της υπόθεσης που συντάχθηκε με την απόφαση του περασμένου Μαρτίου.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας στην νεότερη απόφαση του ΣτΕ (2082/2014), αναφέρουν ότι με τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, κ.λπ., «οργανώνεται συνεκτικό σύστημα εισπράξεως δημοσίων εσόδων, με σκοπό το μεν να καθίσταται δυνατή και να μη ματαιώνεται η, συνταγματικώς άλλωστε επιβαλλομένη (άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος), είσπραξη των χρεών προς το Δημόσιο, με παράλληλη, όμως, έγκαιρη ενημέρωση του οφειλέτη του Δημοσίου, ο οποίος δύναται να ασκεί επικαίρως τα ένδικα βοηθήματα και μέσα που του παρέχει ο νόμος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο οφειλέτης μπορεί να προσφύγει δικαστικώς, με την διεξαγωγή διαγνωστικής δίκης, ενώ παράλληλα έχει πληροφορηθεί το χρέος του, αναφέρουν οι δικαστές.
Έτσι, αναφέρει η επίμαχη απόφαση «ο οφειλέτης γνωρίζει ευθέως πότε το βεβαιωμένο χρέος του καθίσταται ληξιπρόθεσμο» και ότι «από την επόμενη της ημέρας κατά την οποία το χρέος κατέστη ληξιπρόθεσμο, είναι δυνατή η λήψη σε βάρος του αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη του χρέους».

Εάν ο οφειλέτης δεν είναι συνεπής συντάσσεται το κατασχετήριο το οποίο δεν κοινοποιείται στο οφειλέτη, παρά μόνο στην Τράπεζα, σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ.

Μάλιστα, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι η μη κοινοποίηση στον οφειλέτη του κατασχετηρίου, αποσκοπεί στο να μην τρέξει και σηκώσει τα χρήματα του από την Τράπεζα.

Χαρακτηριστικά σημειώνει η επίμαχη απόφασή της 7μελούς σύνθεσης του ΣτΕ: «Η μη κοινοποίηση στον οφειλέτη οφείλεται στον προφανή λόγο ότι, αν αυτός πληροφορείτο την επικειμένη λήψη του μέτρου, θα έσπευδε να εισπράξει από τον τρίτο (σ.σ.: Τράπεζα) τα οφειλόμενα σ’ αυτόν χρήματα ή απαιτήσεις ή θα ανελάμβανε τα εις χείρας τρίτου κινητά του, με συνέπεια, βεβαίως, να καθίσταται αδύνατη η εξ αυτών ικανοποίηση της αξιώσεως του Δημοσίου».

Συνεπώς, αναφέρουν οι δικαστές, «η μη πρόβλεψη στο νόμο και πρόσθετης υποχρεώσεως για μία τρίτη, ενδιάμεση, κοινοποίηση προς τον οφειλέτη πριν από την ενεργοποίηση του δικαιώματος του Δημοσίου να λάβει εις βάρος του μέτρα αναγκαστικής εκτελέσεως, δεν παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις ούτε, ειδικώτερον, την διάταξη του άρθρου 20 παρ. 2 του Συντάγματος, αφού καθιδρύεται, πάντως, στο νόμο πλήρες και αποτελεσματικό σύστημα έννομης προστασίας του οφειλέτη του Δημοσίου».

Στην προκειμένη περίπτωση το ΣτΕ το απασχόλησε περίπτωση διευθύνοντα συμβούλου Ανώνυμης Εταιρείας η οποία σήμερα δεν υφίσταται (έχει λυθεί). Σε βάρος του διευθύνοντα συμβούλου συντάχθηκε έκθεση αναγκαστικής κατασχέσεως από τον προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Β.Ε. Αθηνών. Η κατάσχεση αφορούσε απαιτήσεις του ΙΚΑ για οφειλές της πρώην Α.Ε. ύψους 565.392,73 ευρώ. Η κατάσχεση έγινε επί της σύνταξης του τέως διευθύνοντα συμβούλου μέχρι την εξόφληση του όλου ποσού.

Το γεγονός της κατάσχεσης του επίμαχου ποσού από τον Τραπεζικό λογαριασμό συντάξεως του, ο διευθύνων σύμβουλος το έμαθε τυχαία μετά από εννέα μήνες όταν πήγε στην Τράπεζα να κάνει ανάληψη χρημάτων.

Αμέσως μετά ο διευθύνων σύμβουλος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, όπου δικαιώθηκε, μέχρι φυσικά να εκδοθεί η επίμαχη απόφαση της 7μελούς σύνθεσης του ΣτΕ που είχε αντίθετη άποψη.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και ο Σταματιάδης στην οικογένεια των αρχιβαρόνων της Φιλοθέης

Το Διυλιστήριο λέει .... Αν είχαν εξεταστεί τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, ίσως αυτό το κύκλωμα, εδώ και τέσσερα χρόνια να βρίσκονταν φυλακή. Αλλά ο κύριος Βενιζέλος φρόντισε να κρατήσει το στικάκι στο σπίτι του. Άραγε θα αποδοθούν ευθύνες, που για τέσσερα χρόνια η ηρωίνη κατέκλυζε την ελληνική κοινωνία και σκότωνε τα παιδιά μας ; Το περίεργο επίσης είναι πως η αποκάλυψη έγινε από το λιμενικό σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής .......
Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για την δράση των βαρόνων της Φιλοθέης, που πιάστηκαν με περισσότερο από 1 τόνο ηρωίνης αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Η «KontraNews» συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις γύρω από το καρτέλ του θανάτου, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το όνομα του επιχειρηματία, βασικού πρωταγωνιστή της υπόθεσης, που φιγουράρει στη Λίστα Λαγκάρντ.

Πρόκειται για τον Νίκο Σταματιάδη, έμπορο διαμαντιών και βασικό καταθέτη της οικογένειας, στη βίλα ιδιοκτησίας του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 500 κιλά ηρωίνης. Στην καρτέλα του λογαριασμού του, που φαίνεται να έχει ανοίξει τη δεκαετία του ’90, έχει δηλωθεί ως κατοικία του το πολυτελέστατο ακίνητο στη Φιλοθέη και τηλέφωνα επικοινωνίας αυτά του σπιτιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδικαιούχος εμφανίζεται ένα ακόμα μέλος της οικογένειας Σταματιάδη, με ημερομηνία γέννησης το 1966. Είναι η πρώτη φορά που η λίστα Λαγκάρντ συνδέεται άμεσα με άτομα που σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη πως η λίστα χρήζει διεξοδικής διερεύνησης.

Μπορεί ο ίδιος να έχει φύγει από τη ζωή όμως αυτό δεν εμπόδισε την κόρη του να «αλωνίζει» συντονίζοντας μια από τις μεγαλύτερες διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών, που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας. Το όνομα και τους λογαριασμούς της οικογένειας Σταματίαδη εκμεταλλεύτηκε ο 40χρονος εφοπλιστής, πρώην σύζυγος της κόρης Σταματιάδη, ο οποίος είχε βάλει στο κόλπο ακόμη και τον 15χρονο γιό του.

Εξάλλου, η βίλα της Φιλοθέης του εξασφάλιζε την «άνεση» που ήθελε να δείχνει προς τα έξω ώστε να μετατρέψει το χλιδάτο ακίνητο σε αποθήκη ναρκωτικών.

Ξεκίνησαν οι απολογίες

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι 5 Έλληνες που εμπλέκονται στο κύκλωμα, που κατηγορούνται για τα βαριά κακουργήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, αποθήκευσης, κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και παράνομης κατοχής οπλισμού.

Σειρά παίρνουν αύριο οι υπόλοιποι 5 Τούρκοι, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Το ανακριτικό γραφείο πέρασε πρώτο χθες το 15χρονο αγόρι, που φέρεται να έπαιζε ρόλο «τσιλιαδόρου» προειδοποιώντας με γραπτά μηνύματα άλλα μέλη του κυκλώματος για την αστυνομική επιχείρηση που βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.

Ο ανήλικος δράστης, γιος του εφοπλιστή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Στον Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκε χθες και ο Αλβανός που παραδόθηκε την Κυριακή αυτοβούλως στις αρχές ως ένας από τους παραλήπτες των μηνυμάτων του 15χρονου.

Ο συλληφθείς, που θεωρείται υψηλόβαθμο μέλος της οργάνωσης, έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Θα γέμιζαν την Ευρώπη με ηρωίνη


Την Κυριακή εντοπίστηκε σε μάντρα φορτηγών στο Κερατσίνι νταλίκα με ειδικές κρύπτες, η οποία θα χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά της ηρωίνης από την Πάτρα στην Ανκόνα και από εκεί στις αγορές της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ηρωίνη πιθανότατα έφθασε στην Ελλάδα από το Ιράν μέσω Τουρκίας με άλλο φορτηγό όχημα.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευθ. Γιαννουσάκης: Η άγνωστη πορεία του εφοπλιστή με το καρτέλ ηρωίνης

Το Διυλιστήριο λέει .... Επειδή εμείς δεν έχουμε μάθει να διαπομπεύουμε τον Έλληνα πολίτη που χρωστά ελάχιστα ποσά στο ελληνικό δημόσιο και να θεωρούμε ότι, για τους εμπόρους ναρκωτικών και τους παιδεραστές ισχύει ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων ......
Ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς και από το 2012 της ναυτιλιακής εταιρείας G-Tankers Petroleum FZE με έδρα την πόλη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι ο 40χρονος Ευθύμης (Μάκης) Γιαννουσάκης που εμφανίζεται ως ο «οργανωτής» του μεγάλου κυκλώματος εισαγωγής περίπου ενός τόνου ηρωίνης, ποσότητα η οποία αποκαλύφθηκε προ τριών ημερών από Λιμενικό, ΣΔΟΕ ύστερα από πληροφορίες της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

Ο 40χρονος, στην πολυτελή κατοικία του οποίου στη Φιλοθέη βρέθηκαν περίπου 500 κιλά ηρωίνη, είναι γιος του Μιχάλη Γιαννουσάκη, πρώην συζύγου της τραγουδίστριας Αλέκας Κανελλίδου, ο οποίος σε ηλικία 63 χρόνων γρονθοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν 26χρονο μέσα στο μπαρ του στoυς Αμπελόκηπους τον Μάρτιο του 2009.

Ο δράστης, που είχε κατηγορηθεί για εκβιάσεις, όπως είχε αναφέρει τότε στους αστυνομικούς, «ήταν γνωστός του γιου του θύματος -τώρα συλληφθέντος για την υπόθεση της ηρωίνης- τον οποίο είχε γνωρίσει στο μπαρ του στο Κεφαλάρι στην οδό Κολοκοτρώνη. Έτσι γνώρισα τον 63χρονο που δεν τον χτύπησα για λόγους εκβίασης αλλά σε εξέλιξη ενός απλού καβγά, γιατί είχε απολύσει μια φίλη μου».

Ο συλληφθείς Γιαννουσάκης άνοιξε το κύριο μπαρ του στα βόρεια προάστια το 2004 και συνεταίρος του ήταν ένας 68χρονος, πρώην ιδιοκτήτης γνωστού μπαρ του Κολωνακίου, που είχε εμφανισθεί και ως δημοτικός σύμβουλος στην πρωτεύουσα. Το νυχτερινό κέντρο έκλεισε το 2011 με απόφαση του Δήμου Κηφισιάς καθώς είχαν εντοπισθεί παραβάσεις.

Όπως αναφέρουν στο «vima.gr» άτομα που γνώριζαν τον 40χρονο, «ο Μάκης από τη στιγμή που έκλεισαν τα μαγαζιά του έψαχνε άλλους τρόπους για να έχει σημαντικά εισοδήματα. Διατηρούσε προσωπικές επαφές με τη γόνο επιχειρηματικής οικογένειας με είδη υγιεινής ενώ απέκτησε επαφές με τη Μέση Ανατολή. Καθοριστικός στη ζωή του ήταν ο προ μερικών ετών θάνατος σε τροχαίο δυστύχημα στο Κορωπί του 14χρονου γιου του (σ.σ. το άλλο παιδί του είναι κατηγορούμενο για την υπόθεση της ηρωίνης λόγω ορισμένων επιβαρυντικών SMS που εντοπίστηκαν από το κινητό του). Παράλληλα διατηρούσε επαφές με ορισμένους παράγοντες ΠΑΕ του κέντρου».


Η εταιρεία του G-Tankers Petroleum FZE φέρεται να συστάθηκε το 2012 με άδεια η οποία έληγε τον Αύγουστο του 2014. Είναι ωστόσο ενδεικτικό ότι σε καμιά από τις καταχωρίσεις της δεν εμφανίζει ούτε τηλέφωνο ούτε φαξ, αλλά μόνο ένα προσωπικό mail του «Μάκη Γιαννουσάκη».

Η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται ως μέλος της «G Tankers Group» που είχε δραστηριοποιηθεί το 2005 στη Μαύρη Θάλασσα και επέκτεινε τις δραστηριότητές της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συλληφθείς είχε αναφέρει προ διετίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Makari na einai sostes oi plirofories sou Antoni. Alla gia na to grafeis me toso sigouria tha exeis piges apo mesa - MAKIS DUBAI» (Μακάρι να είναι σωστές οι πληροφορίες σου Αντώνη. Αλλά για να το γράφεις με τόσο σιγουριά θα έχεις πηγές από μέσα). Παραμένει ωστόσο ζητούμενο αν αυτή η φράση αφορά υπόθεση που σχετίζεται με την υπόθεση ηρωίνης αφού, όπως ανέφεραν έλληνες αξιωματικοί, «έχουμε διαπιστώσει ότι μέλη των κυκλωμάτων συνεννοούντο μέσω των ίδιων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης».

Ενδιαφέρον είναι ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε πολλές αναφορές για το «εγχείρημα» προ δύο ετών του ιδιώτη Βλάση Τσάκα να εμφανίσει άραβα πρίγκιπα ως υποψήφιο αγοραστή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ρόλος του 40χρονου στο κύκλωμα μεταφοράς ηρωίνης έγινε αντιληπτός μόλις το τελευταίο 24ωρο της έρευνας των αξιωματούχων του Λιμενικού και ουδέποτε είχε απασχολήσει ουσιαστικά τις διωκτικές αρχές.

Όπως προκύπτει από άλλες πληροφορίες, ο συλληφθείς θα υποστηρίξει ότι η αποθήκευση του μισού τόνου ηρωίνης στο σπίτι του στην Φιλοθέη «έγινε εν αγνοία του»!
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....