Διυλιστήριο: 05/16/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Πρεσβεία των ΗΠΑ εκθέτει τον Πρωθυπουργό - στο ΕΣΡ πέρα βρέχει

Την προηγούμενη εβδομάδα το TPP αποκάλυψε ότι το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας περιείχε μονταρισμένες δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα που τον παρουσίαζε να ενστερνίζεται τις απόψεις Σαμαρά. Φυσικά δεν το αφήσαμε έτσι.
Καταθέσαμε επίσημη καταγγελία στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και επικοινωνήσαμε με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών ζητώντας να μάθουμε την άποψή τους επί του θέματος.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ αντέδρασε σήμερα με μια λακωνική απάντηση που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση. Το πλήρες κείμενο από το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας ήταν:

«Σε απάντηση της ερώτησής σας με ημερομηνία 9 Μαΐου και την συμπληρωματική σας επιστολή της 13ης Μαΐου σας παραπέμπουμε στις δηλώσεις του Προέδρου Ομπάμα κατά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Σαμαρά στις 8 Αυγούστου του 2013 (εδώ σε αρχείο mp3 και εδώ σε mp4)».

Η εκπρόσωπος της πρεσβείας με άλλα λόγια, χωρίς να σχολιάσει το μοντάζεπισημαίνει το πραγματικό νόημα των δηλώσεων του Μπάρακ Ομπάμα.

Το ΕΣΡ από την άλλη απέρριψε την καταγγελία μας (5 ημέρες μετά και αφού πρώταη Νέα Δημοκρατία απέσυρε σιωπηλά το τηλεοπτικό σποτ) εξετάζοντας μόνο τα τυπικά χαρακτηριστικά της διαφήμισης, όπως π.χ. ότι πριν την μετάδοσή της υπάρχει σήμανση «Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση», ότι «η διαφήμιση περιέχει σαφή μνεία του κόμματος που την παρήγαγε» και ότι «δεν προσβάλλει την προσωπικότητα συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων». Εμάς επιτρέψτε μας να διαφωνούμε ως προς το τελευταίο.

Η αντίδραση του ΕΣΡ είναι εντελώς απογοητευτική για τον θεσμό καιντροπιαστική για τους ανθρώπους του ΔΣ. Αναρωτηθείτε τι θα έκανε το ίδιο συμβούλιο για μια διαφήμιση που θα παρουσίαζε π.χ. δηλώσεις του υπουργού Υγείας στις οποίες θα έλεγε ότι «το φάρμακο Τάδε γιατρεύει τον καρκίνο» μοντάροντας τη δήλωση «Ο τρελογιατρός που με επισκέφτηκε μου είπε ότι το φάρμακο Τάδε γιατρεύει τον καρκίνο».

Στα κωμικά στοιχεία του ρεπορτάζ δεν πρέπει να παραλείψουμε την ίδια την επικοινωνία με το ΕΣΡ. Επειδή το τηλεφωνικό κέντρο δεν λειτουργεί (δεν βγάζει καν τόνο) αρχίσαμε να καλούμε στην τύχη νούμερα αλλάζοντας το τελευταίο ψηφίο μέχρι που πέσαμε σε υπάλληλο του ΕΣΡ ο οποίος μας είπε ότι το σύστημα καταγγελίας μέσω email υπολειτουργεί(!) και μας ζήτησε να μιλάμε πιο δυνατά γιατί μετά τη βόμβα δεν έχουν τζάμια στα γραφεία(!!). Θυμίζουμε πάντως ότι η βόμβα έσκασε στις 10 Απριλίου, περισσότερο από ένα μήνα πριν δηλαδή. Ίσως να τους πει κάποιος να μην περιμένουν άλλο. Μάλλον ο τζαμάς τους πήρε τα λεφτά και έφυγε.

Κλείνοντας το ρεπορτάζ υπάρχουν δύο στοιχεία που κρίνουμε ότι πρέπει να επισημανθούν. Το πρώτο είναι ότι η είδηση θάφτηκε συστηματικά από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τα «νέα μέσα» που ελέγχουν οι «παλιοί» εκδότες. Αναλογιστείτε μόνο τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν κάνει κάτι ανάλογο στο διαφημιστικό του σποτ. Επειδή γνωρίζουμε ότι αυτά τα ΜΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία και κατανοούμε το ρόλο τους δεν εκπλαγήκαμε. Αυτό που μας έκανε όμως εντύπωση ήταν η χλιαρότητα με την οποία αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση, την μοναδική ίσως στην οποία δεν τόλμησε να απαντήσει με σηκωμένο φρύδι ο Σίμος Κεδίκογλου, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρότι και με Δελτίο Τύπου αλλά και ανέφεραν ότι το σποτ είναι προιόν παραγωγής από κάποιους εκπροσώπους τους στα κανάλια το θέμα δεν ήρθε στην επικαιρότητα. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μπορούν να επιβάλλουν με την παρουσία τους την ατζέντα στα μέσα ενημέρωσης. Τι νόημα έχει, άραγε, να βγαίνει στον αέρα ο κύριος Σκουρλέτης απέναντι στην Μισέλ Ασημακοπούλου και να συζητάει για την «νέα ελλάδα» και το ποιος είπε πρώτος το σύνθημα όταν μπορεί να θέσει στον αέρα του συστημικού μέσου ένα μείζον ζήτημα ηθικής, ένα θέμα που προσπαθεί να θάψει και το ΜΜΕ και η Μισέλ;

Και η υπόθεση της «μονταζιέρας» είναι πολύ σημαντική, γιατί, ας μη γελιόμαστε, αυτοί που παραποιούν με τόση ευκολία τις δηλώσεις του «πλανητάρχη» κάποια στιγμή θα παραποιήσουν και τη δική μας βούληση, αυτή που θα εκφράσουμε τις επόμενες ημέρες με την ψήφο μας.


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οργισμένες διαδηλώσεις στη Βραζιλία: «Εκπαίδευση και στέγαση, όχι Μουντιάλ»




Οργισμένες διαδηλώσεις σε τουλάχιστον 50 πόλεις της Βραζιλίας πραγματοποιήθηκαν χθες μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν την έναρξη του Μουντιάλ 2014. Χιλιάδες κόσμος κατέκλυσαν τους δρόμους ζητώντας δικαίωμα στην εκπαίδευση, την περίθαλψη και τη στέγαση και φωνάζοντας ενάντια στο τεράστιο κόστος της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο Σάο Πάουλο, όπου θα διεξαχθεί ο εναρκτήριος αγώνας μεταξύ της Βραζιλίας και της Κροατίας την 12η Ιουνίου οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τη λεωφόρο Παουλίστα στο κέντρο του Σάο Πάουλο προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν σε δεκάδες άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ κινητοποιήσεις αλληλεγγύης ήταν προγραμματισμένο να γίνουν χθες βράδυ και σε πόλεις του εξωτερικού όπως το Μπουένος Άιρες, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βαρκελώνη και το Βερολίνο.

«Μέσω του δικαιώματος να διαδηλώνουμε μπορούμε να απαιτήσουμε και άλλα δικαιώματα» δήλωσε διοργανώτρια της κινητοποίησης. Αυτό είναι «το θεμέλιο της δημοκρατίας» τόνισε.

Στις διαδηλώσεις κάλεσαν αριστερές οργανώσεις, όπως το κίνημα των άκληρων αγροτών MST και το Κίνημα των Αστέγων. Οι κινητοποιήσεις αυτές δεν σχετίζονται με άλλες διαδηλώσεις εναντίον του Παγκοσμίου Κυπέλλου.




Η απεργία των αστυνομικών

Χθες η κυβέρνηση της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ ανέπτυξε άνδρες του στρατού στην πόλη Ρεσίφε, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, προκειμένου αντιμετωπίσουν λεηλασίες και βίαια επεισόδια που ξέσπασαν όταν κήρυξαν απεργίες αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Η απεργία των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα να ενταθούν οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια ιδίως στο Σάο Πάουλο που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ.

Η απεργία των αστυνομικών και των πυροσβεστών, που διεκδικούν αυξήσεις μισθών κατά 30% ως 50%, κηρύχθηκαν παράνομες από τα δικαστήρια της χώρας.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διλήμματα..

      Χθες το βράδυ το blog δέχτηκε μία ''επίθεση'' λογικής και επιχειρημάτων από στενό φίλο, ως εξής:
''Εσύ που είσαι τόσο απόλυτος, για πες. Αν στον δήμο μας όλοι οι υποψήφιοι αντικυβερνητικοί και αντιμνημονιακοί είναι βόδια, ο ένας βοϊδότερος του άλλου, και ο μόνος που αξίζει είναι ο κυβερνομνημονιακός υποψήφιος, τί κάνουμε; Πάει το χέρι μας να ψηφίσουμε τα βόδια, καταδικάζοντας εν γνώσει μας τον δήμο, ή πάει το χέρι μας να ψηφίσουμε κυβερνητικό υποψήφιο, να πανηγυρίζει την άλλη μέρα ο Ψευταράς και να ισχυρίζεται ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική του;''

Το blog τα έχασε και έχασε και μερικές ώρες απ' τον ύπνο του, να σκεφτεί. Στο τέλος η φώτιση ήρθε:
Πρώτον, το δίλημμα είναι πλαστό! Είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν όλοι και μάλιστα οι αντιμνημονιακοί υποψήφιοι άχρηστοι! Κατά τεκμήριο είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι.
Δεύτερον, αν υποθέσουμε ότι το δίλημμα είναι αληθινό, τότε είναι πράγματι ισχυρό!
Με απαραίτητη λοιπόν προϋπόθεση ότι μιλάμε μόνον για τις τοπικές δημοτικές αρχές,
..ούτε καν για τις περιφερειακές (διότι ο περιφερειάρχης είναι καθαρά πολιτικό πρόσωπο κι εκφράζει πολιτικές απόψεις και πρακτικές),
..και εννοείτε ούτε κατά διάνοια για τις ευρωεκλογές,
..τότε και μόνον τότε, μία ψήφος υπέρ κάποιου άξιου, έντιμου, αξιοπρεπούς υποψήφιου που υποστηρίζεται από κυβερνητικό κόμμα, θα ήταν οριακά ανεκτή, και μόνον αν το επιτρέπει η συνείδηση του κάθε ψηφοφόρου.

Τρίτο και σπουδαιότερο, εφ' όσον ψηφίσουμε σωστά (αντιμνημονιακά) στις ευρωεκλογές, δεν θα υπάρχει πιά πολιτικά ούτε Ψευταράς, ούτε η Αυτού Χυδαιότης για να πανηγυρίζουν ότι κέρδισαν τον τάδε ή τον δείνα δήμο.
Θάχουν άλλα, σπουδαιότερα ζητήματα για να λύσουν!..
Φερ' ειπείν, πώς θ' αποφύγουν το Ειδικό Δικαστήριο και την φυλακή!..

Άρα ας μην αγχωνόμαστε τόσο πολύ!
Ας ψηφίσουμε όποιον θεωρούμε αξιότερο για Δήμαρχο,
..κι ας ψηφίσουμε τιμωρητικά και αντιμνημονιακά στις Περιφερειακές,
..και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στις Ευρωεκλογές!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....