Διυλιστήριο: 04/26/14
ροη αναρτησεων

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου..

     ..ποιός είναι ο πιό βλαξ λαός στον κόσμο;

Ποιός είναι ο λαός πού ενώ έχει εξαπατηθεί ξανά και ξανά και ξανά και ξανά, είναι έτοιμος να εξαπατηθεί και πάλι,
..αρκεί να του τάξουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες;

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποιός είναι ο λαός που εξακολουθεί να ''ενημερώνεται'' από τα μεγκάλα-συστημικά-κυβερνητικά κανάλια;
Πού πιστεύει ακόμα στις προκατασκευασμένες ''δημοσκοπήσεις'';

Ποιός είναι ο λαός που ενώ έχαψε αμάσητα πρόπερσι τα παραμύθια της Αυτού Χυδαιότητας, όταν ήταν υπουργός οικονομικών, πως με το PSI πάει και τελείωσε ''σώσαμε την Ελλάδα για πάντα!'', για να αποδειχτούν στην πορεία οικτρά ψέματα και σωτηρία μόνο για τους τοκογλύφους κι αεριτζήδες ''επενδυτές'' του εξωτερικού,

..είναι τώρα έτοιμος να ξαναχάψει το νέο παραμύθι που θα του σερβίρουν σήμερα ή αύριο(κυριολεκτικά), πως στις 5 Μαϊου θα αρχίσουν οι συζητήσεις στην Κομισιόν με τις ευλογίες Μέρκελ-Λαγκάρντ για την ΤΑΧΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ του ελληνικού χρέους;

( Και βιάζονται τόσο πολύ ν' αρχίσουν τις ''συζητήσεις'' ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ασχέτως αν και πώς θα τελειώσουν ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ,
..μπας και μπορέσουν να διασώσουν τον ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ και καρπαζοεισπράκτορά τους, τον απίθανο αυτόν τύπο που νομίζει πως είναι πρωθυπουργός,
..μπας και μπορέσουν να σώσουν αυτόν και το υπόλοιπο ''συνεργείο'' κατοχής που κρατά την χώρα δέσμια στις εντολές τους,
..από τον εκλογικό όλεθρο που ανοίγεται μπροστά τους,
..κουνώντας και τάζοντας καθρεφτάκια και χάντρες,
..τάχα ελαφρύνσεις,, πέτσινα πρωτογενή περισσεύματα, και ντεμέκ ανάπτυξη και άνοδο του ΑΕΠ ! )

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποιός είναι ο λαός που θα ακούσει όλα αυτά κι άλλα τόσα ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ, και θα πέσει ξανά-μανά και πάλι στην παγίδα;

Άσε! Μη μου πείς!
Δεν θέλω να ξέρω!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"ΗΠΑ: Ψηφίζουν τη Σαντορίνη ως το καλύτερο νησί στον κόσμο"


Η λίστα με τα 16 πιο όμορφα νησιά του κόσμου δημοσιεύθηκε από USNews. Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα και η Σαντορίνη είναι στην κορυφή αφήνοντας πίσω εξωτικούς προορισμούς, όπως τα νησιά Bora Bora, οι Μαλδίβες, οι Σεϊχέλες και τα νησιά Φίτζι. Στη θέση 11 φιγουράρει ακόμα ένα ελληνικό νησί, η Μύκονος, γνωστή για τη διασκέδαση που προσφέρει! Διαβάστε παρακάτω την πλήρη λίστα για τους μικρούς παραδείσους:
Ένα νησί για να θεωρείται ένα από τα «καλύτερα», θα πρέπει να έχει αυτό το «κάτι», μια μαγική σπίθα! Τα νησιά που περιλαμβάνονται στη λίστα διαθέτουν μια μικρή σπίθα επιπλέον… Κάτι που κρατά τους ταξιδιώτες μαγεμένους!

1. Σαντορίνη:

 Ο ιδανικός προορισμός για το μήνα του μέλιτος, μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα είδη των ταξιδιωτών. Ατέλειωτες παραλίες και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Τι άλλο θα μπορούσατε να ζητήσετε;

2. Μπόρα Μπόρα: 

Ποιος θα προσπερνούσε την ευκαιρία να στέκεται πάνω από το τιρκουάζ Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό; Ή να ζαλαρώνει στην κατάλευκη άμμο;

3. Μαλδίβες:

 Αυτά τα μικροσκοπικά νησιά στον Ινδικό Ωκεανό προσφέρουν απομόνωση. Μπορείτε να περάσετε τις μέρες σας με καταδύσεις και ψαροντούφεκο σε κοραλλιογενείς υφάλους και χαλάρωση στην άμμο πούδρας.

4. Σεντ Κιτς και Νέβις: 

Δεν είναι περίεργο ότι τα νησιά επιλέγουν οι διάσημοι. Ποιος δεν θα ήθελε να βρεθεί σε όμορφες παραλίες ή να έχει μια αυθεντική εμπειρία της Καραϊβικής.


5. Φίτζι:

 ακτές με λευκή άμμο και φανταστική θέα.

6. Maui:

Θα βρείτε πολυτελή θέρετρα, εντυπωσιακά τοπία και περιπετειώδεις δραστηριότητες, όλα σε ένα μέρος. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια ημέρα στην κόκκινη παραλία Kaihalulu ή στις χρυσές ακτές Wailea.

7. Νησιά Καϊμάν: 

Είτε ψάχνετε για μια νέα περιπέτεια ή ι ησυχία, αυτά τα τρία νησιά βορειοδυτικά της Τζαμάικα έχουν όλα όσα χρειάζεστε για να ζήσετε κάτι νέο. Μπορείτε να κάνετε καταδύσεις σε υφάλους και πεζοπορία στο Mastic Trail. Αγίου Μαρτίνου 

8 . St Maarten: 

Ένα πανέμορφο σκηνικό με ψηλά βουνά και όμορφες ακτές σας περιμένει.

9 . Σεϊχέλες:

 Μπορεί να μην έχει την πολυτελή φήμη των Μαλδίβων, αλλά οι Σεϊχέλες διαθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο. Αυτή η αλυσίδα των νησιών στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Αφρικής θα σας καταπλήξει με τις αμμουδιές, τις τεράστιες πέτρες και τα ήρεμα νερά, για να μην αναφέρουμε γιγαντιαίες χελώνες της.

10. Μπαλί: 

Με ορίζοντα τα πανέμορφα βουνά και τις παγόδες. Μπαλί σημαίνει «ουρανός». Σε αυτό το ινδονησιακό νησί, μπορείτε να περιηγηθείτε σε αρχαίους ναούς, να πάτε εκδρομή με ελέφαντες ή να ατενίζετε απλά τον ωκεανό.

11. Μύκονος:

 Είναι σαν την άγρια αδελφή της Σαντορίνης. Πάλλεται στον ρυθμό της διασκέδασης 24 ώρες την ημέρα. Αλλά υπάρχει και μια ήσυχη πλευρά σε αυτό το νησί.

12. Kauai:

 Είναι το παλαιότερο και το πιο κακοτράχαλο νησί στο αρχιπέλαγος της Χαβάη. Λάτρεις της περιπέτειας θα λατρέψουν το Kalalau Trail και την πεζοπορία στο Waimea Canyon.

13. Ανγκουίλα: 

Χάρη σε ένα εμπάργκο για τα κρουαζιερόπλοια, τα καζίνο και τα πολυώροφα ξενοδοχεία, η Ανγκουίλα είναι ένα χαμηλών τόνων νησί.

14. Νησιά Γκαλαπάγκος:

 Το νησί των θαυμάτων του Δαρβίνου δεν έχει χάσει τη μαγεία της και δεν θα απογοητευτείτε με ότι βρείτε: πελώριες χελώνες και τα περίεργα πουλιά αλλά και όμορφες παραλίες.

15. Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι: 

Από τη στιγμή που θα φτάσετε εδώ, θα ξέρετε ότι δεν είστε πια στο Κάνσας. Η ζωή κινείται με βραδύτερους ρυθμούς και τα ιγκουάνα περιδιαβαίνουν τα πεζοδρόμια.

16. Ντομίνικα: 

Αυτό το 290 τετραγωνικών μιλίων νησί της Καραϊβικής είναι σχεδόν γεμάτο με πράσινο. Πλούσια ζούγκλα, άφθονη άγρια φύση και απότομοι καταρράκτες είναι ιδανικά για τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες που προσπαθούν να έρθουν πιο κοντά με τη φύση.
Πηγή: USNews
www.ellines.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάπυρος Αιγύπτου: «Δωροδοκία πρώτον των Ελλήνων εφεύρημα»...




Ένας μόλις αποκρυπτογραφηθείς πάπυρος μας γνωστοποιεί για ... στημένους αγώνες πάλης μεταξύ Ελλήνων αθλητών.

Οι ερευνητές έχουν μεταφράσει ένα αρχαίο ελληνικό κείμενο σε πάπυρο του 267 μ.Χ., που βρέθηκε στην αρχαία πόλη Οξύρρυγχος της Αιγύπτου και ομιλεί για έναν αγώνα ελληνικής πάλης.

Το έγγραφο είναι ένα συμβόλαιο, μεταξύ δύο εγγυητών των έφηβων παλαιστών, του Ντικάντινου και του Δημητρίου, που έφθασαν στο τελικό στάδιο των αγώνων που διεξήχθησαν στην Αντινοπόλιν (ονομαστική Αντινόπολις) της Αιγύπτου.

Στο αρχαίο ελληνικό πάπυρο αναφέρεται η δέσμευση του πατέρα του Νικάντινου να καταβάλει στο Δημήτριο το ποσό των 3.800 (αρχαίων) δραχμών, εάν επιτρέψει το υιό του να κερδίσει τον αγώνα.

Σημειώνεται – όπως αναφέρει η April Holloway-ότι είναι η πρώτη εγγραφή σε δωροδοκία για τον καθορισμό ενός αγώνα που βρέθηκε ποτε στον αρχαίο κόσμο.
(Από τότε είχαν οι Έλληνες την προϊστορία τους στη δωροδοκία...)

Ο πάπυρος με τη συμφωνία αυτή ανακαλύφθηκε από την αρχαιολογική ομάδα των αρχαιολόγων Bernard Grenfell και του Arthur Hunt, πριν από έναν αιώνα στην πόλη Οξύρρυγχο της Αιγύπτου ( ελληνική ονομασία από το ‘οξύ ρύγχος’ ενός ψαριού του ποταμού Νείλου).


Το αρχαίο χειρόγραφο σε πάπυρο μεταφράσθηκε από τoν Dominic Rathbone καθηγητή στοKing’s College του Λονδίνου και δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες (17 Απριλίου) στο‘The Oxyrhynchus Papyri’.

Οι αγώνες γίνονταν προς τιμήν των Μεγάλων Αντινόειων, μια σημαντική εκδήλωση περιφερειακών αγώνων που πραγματοποιούνταν προς τιμήν του Αντίνοου, του νεκρού εραστή του (ομοφυλόφιλου) αυτοκράτορα Αδριανού (117-138 π.Χ.).


Ο Αντίνοος


Μετέπειτα, για άγνωστους λόγους, ο Αντίνοος πνίγηκε στον ποταμό Νείλο και στο σημείο εκείνο χτίστηκε πόλη προς τιμήν του, με την ονομασία Αντινόπολις και λατρεύτηκε ως θεός από το λαό και αγάλματά του, έχουν βρεθεί σε όλη την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Στη διαδικασία του αρχαίου αθλήματος, ο στόχος ήταν να ρίξει ο παλαιστής τον αντίπαλό του στο έδαφος τρεις φορές για να κερδίσει.

Ο πάπυρος της σύμβασης, έλεγε ρητά, ότι ο Δημήτριος έπρεπε να πέσει τρεις φορές, ώστε να κερδίσει ο Νικάντινος και θα λάβαινε αμοιβή τις 3.800 δραχμές (ποσό αρκετό για να αγοράσει ένα γάιδαρο που θα τον εξυπηρετούσε σε καθημερινές μεταφορές).

Η σύμβαση αναφέρει ότι εάν ο Δημήτριος πέρα από τη συμφωνία είχε την πρόθεση να νικήσει (από παρότρυνση των θεατών), έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο «τρία τάλαντα αργυρά των παλαιών νομισμάτων χωρίς καμία καθυστέρηση ή υπεκφυγή).

Η μεταφράστρια του ελληνικού παπύρου της αρχαίας Αιγύπτου, θα τονίσει ότι είναι το πρώτο κείμενο με τέτοια αναφορά, ενώ κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, οι δωροδοκίες σε αθλητικούς αγώνες ήταν διαδεδομένο «άθλημα» και αρκετά προσοδοφόρο.

http://www. mikres-ekdoseis.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....