Διυλιστήριο: 04/02/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ιταλία: Συνελήφθησαν οι διοργανωτές της ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία της Βενετίας

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 24 ακτιβιστές οι οποίοι διοργάνωσαν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχή του Βένετο.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, τα εντάλματα εκδόθηκαν με την κατηγορία της δημιουργίας ομάδας που προετοίμαζε πράξεις «εξτρεμιστικές και βίαιων φύσεων».
Το Βένετο είναι μία διοικητική περιοχή στη βορειοανατολική Ιταλία.

Ο πληθυσμός της είναι περίπου 4,8 εκατομμύρια με πρωτεύουσα τη Βενετία. Είναι μία από τις πιο βιομηχανοποιημένες περιοχές της Ιταλίας.

Την περιοχή λόγω της φυσικής ιδιομορφίας της και της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, επισκέπτονται περίπου 60 εκατομμύρια ταξιδιώτες το χρόνο.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο ιδρυτής του συνδέσμου «Veneto», Franco Rocchetta, πρώην μέλος του Ιταλικού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, μαζί του συνελήφθησαν και άλλοι ηγέτες της περιοχής. Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε προπαγανδιστικό υλικό και ένα αυτοσχέδιο τεθωρακισμένο όχημα, το οποίο οι ακτιβιστές ονομάζουν Tanko.

Το Tanko της αυτονομιστικής οργάνωσης

To Tanko δημιουργήθηκε σε ένα υπόστεγο με βάση έναν φορτωτή ερπυστριοφόρο Fiatalllis- FM Mod 20 και στη συνέχεια ενισχύθηκε με έναν ρύγχος και με κάμερες και το κουβούκλιο του δοκιμάστηκε στα πυρά.

Σύμφωνα με την οργάνωση το Tanko επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για δράση στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους ήταν οπλισμένοι.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί επεδίωξαν να αποκτήσουν όπλα μέσα από επαφές με την αλβανική μαφία, τα οποία θα διέθεταν στα μέλη της οργάνωσης, σημειώνει η IL Giornale Di Vicenza.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μπαλτάκος δημιουργεί ερωτηματικά για τον ρόλο της Χ.Α με την δήλωση της παραίτησής του

Παραιτήθηκε τελικά  ο Τάκης Μπαλτάκος από την ΝΔ με μια δήλωση που ούτε 10χρόνος μαθητής δεν θα έλεγε σαν δικαιολογία για να αιτιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:

Λόγω της γειτονίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α. στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματος αυτού.

Σε μια από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες και εκείνος και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.

Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλο, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Άλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους - και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων - ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής.

Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης
Τάκης Μπαλτάκος».
Βέβαια εκτός από τις σαχλές δικαιολογίες του Μπαλτάκου στη δήλωσή του, υπάρχει και μια πληροφορία διαμάντi που είναι πάρα πολύ σημαντική και μας εγείρει πολλά ερωτήματα.
Λέει ο Μπαλτάκος:
"Σε μια από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως."

Αυτή η πρόταση μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιος είναι τελικά ο ρόλος της Χρυσής Αυγής.;;
Εφ' όσον το βίντεο αυτό το έχει στα χέρια του ο Κασιδιάρης για τόσο καιρό, για ποιο λόγο δεν το είχε βγάλει στην δημοσιότητα τόσο καίρο;;;
Δεν ήθελε μήπως να αποφυλακιστούν οι βουλευτές της παραταξής του;; 
Κυρίως για ποιο λόγο περίμενε να περάσει η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο ;;;

Το τελευταίο καιρό ακούγεται πολύ  άπο Συριζα και και από ΑΝΕΛ ότι θα κάτσουν στο σκαμνί όσοι έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση (ούτως ή άλλως είναι λαϊκή απαίτηση).
Όπως επίσης  ακούγεται ότι καθοδηγούν το κόσμο της Δεξιάς ανάμεσα στα δυο κόμματα ΝΔ και ΧΑ. Έχοντας  στόχο να εγκλωβισούν τους ψηφοφόρους σε ένα αλισβερίσι και να μην ξεφύγουν σε τίποτα Καμένους ή και Τσίπρα. Στην συνέχεια -όταν θα έρθει ο καιρός- θα αθωωθούν για τα περί εγκληματικής οργάνωσης. Ως αντάλλαγμα όταν θα ανοιξει η κουβέντα για ειδικά Δικαστηρια για τις τραπεζες και τα μνημόνια και λοιπά θα αρνηθούν να τους παραπέμψουν. 
Πράγμα που δεν  φαίνεται καθόλου απίθανο αν αναλογιστούμε τα ψέματα και τις βρώμικες μεθόδους που έχουν χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια για να εξαπατήσουν τον Ελληνικό λαό.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η στάση του Κολοκοτρώνη

Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε ακροθιγώς στις παράπλευρες απώλειες που θα έχουν Κύπρος και Ελλάδα από τις κυρώσεις που θα επιβάλουν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. στη Ρωσία, απώλειες που θα δυσχεράνουν την οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από την κρίση, που γίνεται με τεράστιο κόστος και τιτάνιες προσπάθειες του λαού.
...η σωστή στάση κάθε Ελληνα είναι αυτή του Κολοκοτρώνη, που απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μετά την απελευθέρωση, είπε «ούτε αγγλόφιλος ούτε γαλλόφιλος ούτε ρωσόφιλος, είμαι θεόφιλος, γιατί μόνον ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα»

Επαναλάβαμε, μάλιστα, ότι εμείς οι Ελληνες θα πρέπει να βρούμε τρόπους -τέτοιοι υπάρχουν και μάλιστα πολλοί, αρκεί να το θέλουν οι κυβερνώντες- αντί να περιορίσουμε, να διευρύνουμε την οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία αλλά και με την Ουκρανία, χωρίς να διαταράξουμε τις στρατηγικές σχέσεις που διατηρούμε με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.


Για όσους ενδεχομένως απορούν, να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία, που είναι κι αυτή μέλος του ΝΑΤΟ και διατηρεί στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ απ’ ό,τι η Ελλάδα, αφού η Ουάσινγκτον τα τελευταία 40 χρόνια συμπλέει με την Αγκυρα στα ζητήματα του Αιγαίου και της Κύπρου, με κορυφαίο παράδειγμα την εισβολή αλλά και τη συνεχιζόμενη κατοχή, αμφότερα αδιανόητα, χωρίς όχι απλώς τη στήριξη αλλά την ενεργό εμπλοκή των ΗΠΑ, ενώ έχει ήδη έναν στρατηγικής σημασίας αγωγό με τη Ρωσία, τον Blue Stream, έχει υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για τη διέλευση του South Stream από τη δική της ΑΟΖ, για να καταλήξει στη Βουλγαρία. Να σημειώσουμε ότι και η Βουλγαρία, επίσης μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., υπέγραψε συμφωνία να διέλθει ο αγωγός από το έδαφός της, ενώ στην Ελλάδα έπεσε μια κυβέρνηση για να μην έλθει ο ίδιος αγωγός, και ήλθε στη θέση της η χειρότερη κυβέρνηση αχυρανθρώπων που είχε ποτέ η Ελλάδα. Να μην αναφερθούμε στην περίπτωση της ΔΕΠΑ, γιατί ήδη το κάναμε στο προηγούμενο άρθρο μας.


Ενώ λοιπόν θέλαμε να αφιερώσουμε το παρόν άρθρο στα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για να καλυφθεί η δουλοπρέπεια -υπάρχει πιο ακριβής λέξη, αλλά αποφεύγουμε τη χρησιμοποίησή της δι’ ευνοήτους λόγους- των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στις ΗΠΑ, απέναντι στο ζωτικής σημασίας ζήτημα της συνεργασίας της Ελλάδας με τον ρωσικό παράγοντα, ήλθε στο προσκήνιο το ζήτημα της μετακίνησης των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 από την Κρήτη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, που είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.


Οι S-300 δεν παρήλασαν. Επειδή δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, θα αναφέρουμε τις δύο εκδοχές. Η μία είναι ότι δεν είχε υπολογιστεί το ύψος των ηλεκτροφόρων καλωδίων των τρόλεϊ και η άλλη ότι υπήρξε παρέμβαση της πρεσβείας των ΗΠΑ να μην παρελάσουν, για να μη δώσει αίσθημα σιγουριάς στον ελληνικό λαό ένα όπλο ρωσικής κατασκευής. Αν συμβαίνει το πρώτο, δεν έχουμε να πούμε τίποτα, θα λυθεί το ζήτημα με διοικητικά μέτρα. Αν συμβαίνει το δεύτερο, αν δηλαδή μια ξένη δύναμη πείθει τον πολιτικό προϊστάμενο του ΥΕΘΑ να μην επιτραπεί η συμμετοχή του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος στην παρέλαση, αντιλαμβάνεται ο καθένας τι θα συμβεί αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις πολεμικής κρίσης!


Οι φόβοι και οι ενστάσεις μας λαμβάνουν εφιαλτικό χαρακτήρα, ακριβώς γιατί έχουμε ιδίαν πείραν από τον δουλικό και εξευτελιστικό για Ελληνα υπουργό Εξωτερικών τρόπο με τον οποίο ο νυν ΥΕΘΑ χειρίστηκε τα από κάθε άποψη απαράδεκτα και επαίσχυντα διαβήματα των Τούρκων αλλά και της πρεσβείας των ΗΠΑ για την παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν «Η ανατομία του πολέμου στο Κουρδιστάν» στο Πολεμικό Μουσείο.


Τέλος, αφού υπενθυμίσουμε ότι η σωστή στάση κάθε Ελληνα είναι αυτή του Κολοκοτρώνη, που απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μετά την απελευθέρωση, είπε «ούτε αγγλόφιλος ούτε γαλλόφιλος ούτε ρωσόφιλος, είμαι θεόφιλος, γιατί μόνον ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα», να αναφερθούμε στο…ισχυρότερο επιχείρημα εκείνων που δαιμονοποιούν κάθε απόπειρα συνεργασίας με τη Ρωσία. Αυτό είναι το «μην εμπιστεύεστε τους Ρώσους, γιατί θα μας πουλήσουν όπως έγινε στα Ορλωφικά».


Να πούμε λοιπόν ότι τα Ορλωφικά ήταν μια εξέγερση που υποκινήθηκε από τους Ρώσους, για να δημιουργηθεί κλίμα αστάθειας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και να γίνει ευκολότερη η προέλαση των Ρώσων στην Ουκρανία, στη Βεσσαραβία και τη Δακία. Παρότι η εξέγερση έληξε άδοξα, με μόνη επιτυχία τη ναυμαχία του Τσεσμέ, παρότι ο Ελληνισμός, κυρίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης, πλήρωσε ακριβό τίμημα, τα Ορλωφικά βοήθησαν στην προέλαση των Ρώσων μέχρι το Κιουτσιούκ Καϊναρτζή, όπου υπογράφηκε η συνθήκη που αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μεταξύ άλλων, τα ελληνικά εμπορικά πλοία που ύψωσαν ρωσική σημαία, με βάση αυτή τη συμφωνία, έφεραν τεράστιο πλούτο στους Ελληνες, εξοπλίστηκαν και στη συνέχεια αποτέλεσαν τον βασικότερο συντελεστή της Εθνεγερσίας και του Αγώνα.


Το ξαναλέμε, ούτε αγγλόφιλος ούτε γαλλόφιλος ούτε ρωσόφιλος… Πιστεύουμε βαθύτατα ότι δεν θα μας σώσει κανένα «ξανθό γένος». Θα σωθούμε μόνοι μας, κάνοντας σωστές πολιτικές επιλογές και υπερασπιζόμενοι με πάθος και αυταπάρνηση τα εθνικά συμφέροντά μας.

Σάββας Καλεντερίδης

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βίντεο σοκ αποκαλύπτει την σκευωρία που στήθηκε κατά της Χρυσής Αυγής.


Σοβαρό ζήτημα έχει ξεσπάσει στο πολιτικό σκηνικό του τόπου με την δημοσιοποίηση συνομιλίας του εκπροσώπου του Λαϊκού Συνδέσμου του κόμματος Ηλϊα Κασιδιάρη με τον γ.γ. της κυβέρνηση Τάκη Μπαλτάκο, όπου ο δεύτερος παραδέχεται παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Ν.Δένδια και Χ.Αθανασίου στην δικαιοσύνη για να προφυλακιστούν οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου.

Θα πει κανείς "Σιγά το νέο!", αλλά οπωσδήποτε μια τέτοια παραδοχή είναι πολιτικό ζήτημα.

Να πούμε ότι ο Τ.Μπαλτάκος, ανήκει στην - πολύ - μικρή ομάδα των κυβερνητικών που δεν συμφωνούσαν με τις διώξεις, κάτι που φαίνεται και από την συνομιλία, καθώς νομικά ήταν 100% έωλες.

Επίσης ανήκει στον πατριωτικό πυρήνα της ΝΔ που πιέζει για την ταχύτερη δυνατή εκδίωξη της τρόικα από την Ελλάδα και οι σκέψεις και οι ενέργειές του χαρακτηρίζονταν πάντα από πατριωτικά κίνητρα.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο, εκ των εκποιητών της Ελλάδας, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ε.Βενιζέλος τον έχει χαρακτηρίσει "Παλιό πρόβλημα" λόγω της δηλώσης του κ. Μπαλτάκου ότι "γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομουνιστής".

Ήδη την παραίτηση του Τάκη Μπαλτάκου ζητάει με μήνυμα του στο FB ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν ότι ο κ. Μπαλτάκος στο παρελθόν είχε έρθει σε σύγκρουση με την Χαριλάου Τρικούπη για το θέμα του αντιρατσιστικού νόμου.

Όπως υποστήριξε, ο Η.Κασιδιάρης, λίγες ημέρες μετά την απόφαση των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ να μην προφυλακίσουν τον ίδιο και τους κ.κ. Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο, συνομίλησε με τον κ. Μπαλτάκο.

Ισχυρίστηκε ότι η συνομιλία τους είναι μαγνητοσκοπημένη και περιέχεται στη μήνυση που έχει καταθέσει η ΧΑ εναντίον της κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο κ. Κασιδιάρης ανέγνωσε τη συνομιλία και έδωσε στη δημοσιότητα απομαγνητοφωνημένο αντίγραφο του διαλόγου που είχε με τον κ. Μπαλτάκο.

Πάντως, να σημειωθεί ότι η διαδικασία στη Βουλή επί των αιτήσεων άρσης ασυλίας συνεχίζεται κανονικά με την σχετική ψηφοφορία, καθώς το σύνολο σχεδόν των κομμάτων -πλην ΧΑ και ΑΝΕΛ- εξήγησαν ότι η Βουλή δεν κρίνει αν είναι κάποιος αθώος ή όχι και πως δεν μπορεί να λειτουργεί ως δικαστήριο.

Από την άλλη, ο κ. Πάνος Καμμένος είπε ότι πρέπει να διακοπεί η συνεδρίαση, να μοιραστεί το οπτικοακουστικό υλικό, να διερευνηθεί εάν είναι γνήσιο και μετά να ληφθούν οι αποφάσεις.

Επιπροσθέτως, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε πως «εμείς πιστεύουμε ότι σε εφαρμογή ΚτΒ και Συντάγματος, αυτό που κρίνεται είναι αν θα επιτρέψουμε, αίροντας την ασυλία των βουλευτών, στη Δικαιοσύνη να ερευνήσει κάποιες κατηγορίες. Δεν είμαστε δικαστήριο και δεν πρέπει να γίνουμε. Δεν αποφασίζουμε αν είναι αθώοι ή όχι».

Πρόσθεσε όμως ότι «όσα καταγγέλθηκαν, δεν γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια. Εύχομαι και ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Αν είναι όμως ανεξάρτητα από τη μέθοδο με την οποία αυτά τα στοιχεία προέκυψαν συνιστούν σοβαρό πολιτικό, ηθικό, δημοκρατικό θέμα. Επιφυλασσόμαστε να ενημερωθούμε και αξιολογήσουμε. Αν είναι αληθές, εγείρεται θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί και η Βουλή».

Η Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ) άφησε να εννοηθεί ότι το όποιο υλικό είναι προϊόν«κοπτοραπτικής» ενώ ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο Κανονισμός της Βουλής και επισήμανε ότι «τα βαρύτατα που κατατέθηκαν, διαψεύστηκαν ήδη από τον κ. Αθανασίου».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος πραγματοποίησε παρέμβαση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Είπε συγκεκριμένα: «Η πορεία μου ήταν πάντοτε καθαρή και δεν έχω κάνει την παραμικρή παρέμβαση. Αν ήθελα να κάνω παρέμβαση, θα έκανα στους ανακριτές, που τους γνωρίζω».

Εξήγησε ότι ζήτησε πληροφόρηση κατά την πρώτη ημέρα που δεν κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, σημειώνοντας: «Ζήτησα να μάθω σε ποιο στάδιο είναι η υπόθεση. Δεν έγινε καμία παρέμβαση. Άλλο παρέμβαση και άλλο η ενημέρωση. Είναι δικό τους θέμα αν θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις».

«"Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε. Τι είναι αυτά; Με ξεφτιλίσατε!" είπε ο Πρωθυπουργός», ανέφερε στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης.


Όλη η συνομιλία:



Η επιστολή Κασιδιάρη στις κοινοβουλευτικές ομάδες

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κι ευχαριστώ τον κύριο Τόμσεν..

    Δεν υπάρχει πιό ελεεινή συνομοταξία από τους μισθοφόρους,
..αυτούς δηλαδή που σκοτώνουν επί πληρωμή!
(και οι π@υτάνες επί πληρωμή εκδίδονται, αλλά εκείνες τουλάχιστον προσφέρουν ευχαρίστηση!)

Σε όλη την ροή της Ιστορίας οι μισθοφόροι αντιμετωπίστηκαν από εχθρούς και φίλους σαν καθάρματα,
..σαν άτομα χωρίς καμία ηθική υπόσταση, πιό κοντά στα ζώα παρά στον άνθρωπο!
Για όσους μάλιστα απ' αυτούς έδρασαν εναντίον τής έστω και κατ' όνομα πατρίδας τους, η Ιστορία επεφύλαξε ειδική μνεία υπανθρώπων,
..η δε μοίρα και η ζωή, ειδικό τέλος!

Ένας τέτοιος μισθοφόρος είναι και ο πιθηκάνθρωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ανερμάτιστος, άπατρις, ημιαγράμματος (παρ' όλες τις οικονομικές του περγαμηνές, και την αμφίβολη όπως αποδείχτηκε στην πράξη, επιστημονική του κατάρτιση), εγκάθετος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, κύριος Υπουργός!

Ο θαυμαστής, μαθητής και παρατρεχάμενος ενός άλλου εγκάθετου των μεγάλων συμφερόντων και της διαπλοκής, πρωθυπουργού αυτή την φορά, και υπεύθυνου της οικονομικής καταστροφής που ζούμε σήμερα,
..και που παρέα και από κοινού σμιλέψανε, μαζί και με τον δοτό, προηγούμενο του Ψευταρά, πρωθυπουργό.

Ο πραγματικός και αφανής πρωθυπουργός (ελέω τρόϊκας και τοκογλύφων), που ζήλεψε την δόξα(!) και την τιμή(!!) του ''δάσκαλού'' του, εκείνου που ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τους ''φίλους μας Αμερικανούς'',
..τις τραγικές εκείνες μέρες της πρόσφατης Ιστορίας μας, όταν το ελληνικό εδώ και 50 αιώνες Αιγαίο μετατράπηκε σε ''γκρίζα ζώνη''!

Αυτή την εθνική προδοσία ζηλεύοντας,
..και έχοντας διαπράξει κι αυτός μία ακόμη χειρότερη (αφού αφορά όλη την επικράτεια),
..θεώρησε σωστό κάνοντας τον απολογισμό του, και μετά την τεράστια ''επιτυχία'' ψήφισης του 3ου, ή 4ου μνημονίου με τον πλασματικό τίτλο ''άρθρο 1'', ή ''εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ'',

..ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ''ΚΥΡΙΟ ΤΟΜΣΕΝ'',
..τον υπάλληλο των τοκογλύφων, τον μεσάζοντα της τρόϊκας, τον προΙστάμενο και τοποτηρητή της κυβέρνησης!

Εάν δεν υπάρξει απονομή δικαιοσύνης προς τους ελεεινούς αυτούς ''Έλληνες'' μισθοφόρους, η συνέχεια του κράτους και της κοινωνίας θα είναι προβληματική!
Θα πρέπει να έχουν το ίδιο ή ανάλογο τέλος που επεφύλαξαν κι αυτοί για τους Έλληνες πολίτες!
Οτιδήποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φιντέλ Κάστρο: κοινά σημεία επαφής του χριστιανισμού με το σοσιαλισμό και τη λαϊκή εξουσία

Φράι Μπέττο: Το θεό που αρνείστε εσείς οι μαρξιστές-λενινιστές, τον αρνούμαι και εγώ: το θεό του κεφαλαίου, το θεό της εκμετάλλευσης, το θεό στο όνομα του οποίου έγινε ο ιεραποστολικός εκχριστιανισμός από την Ισπανία και την Πορτογαλία στη Λατινική Αμερική, με τη γενοκτονία των ιθαγενών, το θεό που δικαιολόγησε και καθαγίασε τους δεσμούς της Εκκλησίας με το αστικό Κράτος. Το θεό που σήμερα νομιμοποιεί στρατιωτικές δικτατορίες σαν του Πινοτσέτ. Αυτόν το θεό που εσείς αρνείστε, αυτόν τον θεό που ο Μαρξ στην εποχή του κατάγγειλε, τον αρνούμαστε και εμείς. Δεν είναι αυτός ο Θεός της Βίβλου, δεν είναι ο Θεός Ιησούς.

Από την πιο πρόσφατη (17/2/2014) συνάντηση του
 Φιντέλ Κάστρο με τον Φράι Μπέττο.
Τα βιβλικά κριτήρια για το ποιος πραγματικά εκπληρώνει τη θέληση του Θεού βρίσκονται στο κεφάλαιο 25 του κατά Ματθαίο: ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψασα, καὶ ἐποτίσατέ μοι. Σήμερα μπορούμε να προσθέσουμε: Δεν είχα εκπαίδευση, και μου έφτιαξες σχολεία. Ήμουν άρρωστος, και μου έδωσες υγεία. Δεν είχα κατοικία, και μου έδωσες σπίτι. Και ο Ιησούς συμπεραίνει: ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε.

Μόλις ήρθα από μια συγκέντρωση με μια ομάδα Κουβανών χριστιανών φοιτητών. Κάποια στιγμή μου ζήτησαν να τους πω λίγα λόγια και ένας με ρώτησε πώς ένιωθα σαν χριστιανός μέσα σε μια κοινωνία όπου πολλοί είναι άθεοι. Τους είπα λοιπόν: Κοίτα, για μένα το πρόβλημα του αθεϊσμού δεν έχει σχέση με το μαρξισμό, είναι ζήτημα των χριστιανών. Ο αθεϊσμός υπάρχει, γιατί εμείς οι χριστιανοί ιστορικά δεν σταθήκαμε ικανοί να δώσουμε μια λογική μαρτυρία για την πίστη μας. Από κει, λοιπόν, ξεκινάει το πράγμα. Αναλύοντας την αναστροφή που έκανε η θρησκεία για να δικαιολογήσει την εκμετάλλευση της Γης στο όνομα μιας ανταμοιβής στον Ουρανό, εκεί αρχίζουν οι βάσεις που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τον αθεϊσμό.

Ήθελα να πω ότι, από την άποψη του Ευαγγελίου, η σοσιαλιστική κοινωνία που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη ζωή του λαού, πραγματοποιεί ασυνείδητα αυτό που εμείς, οι άνθρωποι της πίστης, ονομάζουμε προγράμματα του Θεού στην ιστορία.


Φιντέλ Κάστρο: Μερικά πράγματα που μου λες έχουν πολύ ενδιαφέρον. Και εγώ στις συζητήσεις μου με τους Βορειοαμερικάνους επισκόπους —που προκάλεσαν αυτή την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσά μας— ξεκινούσα ακριβώς από τα κοινά αυτά σημεία στη διδασκαλία του χριστιανισμού, και που και σε εμάς τους ίδιους δίδασκαν όταν ήμασταν παιδιά και έφηβοι. Για παράδειγμα, η Εκκλησία κριτίκαρε την πλεονεξία. Ο σοσιαλισμός, ο μαρξισμός-λενινισμός, στηλιτεύει κι αυτός την πλεονεξία, θα μπορούσαμε σχεδόν να πούμε το ίδιο έντονα. Ο εγωισμός είναι κάτι από αυτά που εμείς κριτικάρουμε περισσότερο, κάτι που και η Εκκλησία κριτικάρει. Η φιλαργυρία είναι άλλη μια κριτική για την οποία έχουμε κοινά σημεία.

Εγώ μάλιστα πρόσθεσα στους επισκόπους, ότι εσείς έχετε ιεραποστόλους που πηγαίνουν στον Αμαζόνιο, για παράδειγμα, για να ζήσουν μαζί με τις κοινότητες των Ινδιάνων, ή που πηγαίνουν να δουλέψουν μαζί με τους λεπρούς. Πηγαίνετε και δουλεύετε με τους αρρώστους σε πολλά μέρη του κόσμου. Και εμείς έχουμε τους διεθνιστές. Δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί εκπληρώνουν διεθνιστικές αποστολές. Τους ανέφερα το παράδειγμα των δασκάλων μας που πήγαν στη Νικαράγουα, 2.000 δάσκαλοι, που ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες μαζί με τις αγροτικές οικογένειες. Δάσκαλοι και δασκάλες, που είναι το πιο ενδιαφέρον, γιατί σχεδόν το 50% αυτών των δασκάλων που πήγαν στη Νικαράγουα ήταν γυναίκες, πολλές είχαν οικογένεια, παιδιά. Αποχωρίζονταν την οικογένειά τους για δυο χρόνια για να πάνε στα πιο απομακρυσμένα μέρη, στα βουνά και στους αγρούς της Νικαράγουας, να ζήσουν εκεί που ζουν εκείνοι, σ’ ένα ταπεινό καλύβι, να τρέφονται όπως τρέφονται εκείνοι. Και μερικές φορές ξέρω ότι στο ίδιο σπίτι, κατά κανόνα, ζούσαν η οικογένεια, το ζευγάρι, τα παιδιά, ο δάσκαλος ή η δασκάλα και τα ζώα.

[...] Και έχουμε καθηγητές και δασκάλους σε χώρες της Αφρικής, όπως στην Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, την Αιθιοπία, ή της Ασίας, όπως στη Νότια Υεμένη. Έχουμε γύρω στους 1.500 γιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, στην Ασία, την Αφρική, δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες σε διάφορα διεθνιστικά καθήκοντα.

Θύμισα στους επισκόπους, ότι αν η Εκκλησία έχει τους ιεραποστόλους, εμείς έχουμε τους διεθνιστές. Αν εσείς εκτιμάτε τούτο το πνεύμα αυτοθυσίας και άλλες ηθικές αξίες, αυτές είναι οι αξίες που εμείς εξάρουμε, τιμούμε και προσπαθούμε να προωθήσουμε στη συνείδηση των συμπατριωτών μας.

Τους είπα κάτι ακόμη: Αν η Εκκλησία επρόκειτο να δημιουργήσει ένα Κράτος σύμφωνα με τις αρχές αυτές, θα οργάνωνε ένα Κράτος σαν το δικό μας.


Φράι Μπέττο: Ναι, αλλά ελπίζω πως η Εκκλησία δεν θα έχει ξανά αυτή την πρόθεση, ότι η χριστιανοσύνη “της Δεξιάς” δεν θα είναι η χριστιανοσύνη “της Αριστεράς”.


Φιντέλ Κάστρο: Ε, καλά, εγώ βέβαια δεν συμβούλευα τους επισκόπους να οργανώσουν Κράτος. Τους είπα, όμως, ότι αν το οργάνωναν σύμφωνα με τις χριστιανικές αντιλήψεις, θα οργάνωναν ένα κράτος παρόμοιο με το δικό μας.

Τους είπα: Για παράδειγμα, σίγουρα δεν θα επιτρέπατε και θα αποφεύγατε με κάθε τρόπο τα τυχερά παιχνίδια, σ’ ένα Κράτος που θα διέπεται από τις χριστιανικές αρχές. Εμείς εξαλείψαμε το παιχνίδι. Δεν θα επιτρέπατε την ύπαρξη ζητιάνων και εξαθλιωμένων στους δρόμους. Το δικό μας είναι το μοναδικό Κράτος της Λατινικής Αμερικής, όπου δεν υπάρχουν ούτε ζητιάνοι ούτε εξαθλιωμένοι. Δεν θα επιτρέπατε να υπάρχει παιδί εγκαταλελειμμένο. Σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει ούτε ένα τέτοιο παιδί. Δεν θα επιτρέπατε παιδί πεινασμένο. Σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει πεινασμένο παιδί. Δεν θα αφήνατε γέρο χωρίς βοήθεια, χωρίς περίθαλψη. Σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν ηλικιωμένοι χωρίς βοήθεια, χωρίς περίθαλψη. Δεν θα επιτρέπατε την ιδέα μιας χώρας γεμάτης ανέργους. Σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν άνεργοι. Δεν θα επιτρέπατε τα ναρκωτικά. Στη χώρα μας έχουν εξαλειφθεί. Δεν θα επιτρέπατε την πορνεία, έναν τρομερό θεσμό που υποχρεώνει τη γυναίκα να ζει πουλώντας το κορμί της. Στη χώρα μας η πορνεία έχει εξαλειφθεί, έχουν καταργηθεί οι διακρίσεις, έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες δουλειάς για τη γυναίκα, ανθρώπινες συνθήκες, προωθείται κοινωνικά η γυναίκα. Καταπολεμήσαμε τη διαφθορά, την κλοπή, την υπεξαίρεση. Επομένως όλα αυτά τα πράγματα που καταπολεμήσαμε, όλα αυτά τα προβλήματα που λύσαμε, θα ήταν τα ίδια που θα προσπαθούσε να λύσει η Εκκλησία, αν επρόκειτο να οργανώσει ένα πολιτικό κράτος σύμφωνα με τους χριστιανικούς κανόνες.


Το παραπάνω κείμενο, είναι απόσπασμα από τις συνομιλίες του Φιντέλ Κάστρο με τον βραζιλιάνο καθολικό μοναχό και υποστηρικτή της Θεολογίας της Απελευθέρωσης, Φράι Μπέττο, που έγιναν το 1985, όπως περιέχονται στο βιβλίο “Ο Φιδέλ και η Θρησκεία: συνομιλίες με τον Φράι Μπέττο” (εκδόσεις Γνώσεις, 1987, σελ. 279-283).

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερευνητής διατείνεται ότι ανακάλυψε το μόνο σωζόμενο χρυσό νόμισμα με το πορτραίτο του Αλεξάνδρου, που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της ζωής του μεγάλου στρατηλάτη


Το μοναδικό σωζόμενο χρυσό νόμισμα με το πορτραίτο του Αλεξάνδρου, που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της ζωής του μεγάλου στρατηλάτη, πιστεύει ακράδαντα ότι ανακάλυψε μέσα από περιπετειώδεις διαδρομές ο δρ. Όσμουντ Μποπεράτσι (Osmund Bopearachchi), καθηγητής των Πανεπιστημίων Σορβόννης και Μπέρκλεϊ, διευθυντής του Τμήματος Αρχαιολογίας «Ελληνισμός και Πολιτισμοί της Ανατολής» του Γαλλικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (CNRS-ENS). Και δεν είναι το μόνο, που έχει να καταθέσει.


Η παρουσία του σε ταραχώδεις περιοχές του Αφγανιστάν και του Πακιστάν τον συνδέει με την ανακάλυψη νομισμάτων, που φέρουν ονόματα άγνωστων έως πρότινος Ελληνο-ινδών βασιλιάδων, με τον εντοπισμό αρχαίων ελληνικών πόλεων, καθώς και με την εξερεύνηση ενός θησαυρού νομισμάτων 4 τόνων, από τους μεγαλύτερους που έχουν βρεθεί ποτέ.

Ο δρ. Μποπεράτσι ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα για να εγκαινιάσει την έκθεση «Τα ελληνικά βασίλεια της Βακτρίας και της Ινδίας» στο Νομισματικό Μουσείο, που θα διαρκέσει ως τις 16 Ιουνίου 2014.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με τον ερευνητή, που σαν σύγχρονος «Ιντιάνα Τζόουνς» ψάχνει στα παζάρια της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, αλλά και σε ιδιωτικές συλλογές, ενώ εμπορικοί οίκοι τον καλούν συχνά για να εκτιμήσει την αυθεντικότητα αρχαίων νομισμάτων. Αυτά που ανακαλύπτει συχνά ξεπερνούν τη φαντασία, όπως το χρυσό νόμισμα (μετάλλιο) με τον Μέγα Αλέξανδρο.






«Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για αναμνηστικό μετάλλιο που κόπηκε μετά τη Μάχη του Υδάσπη Ποταμού και την ήττα του Ινδού βασιλιά Πώρου. Θα πρέπει να υπήρχαν κι άλλα τέτοια μετάλλια με το ίδιο πορτραίτο, που διανεμήθηκαν μεταξύ των στρατηγών του. Είναι το πρώτο πορτραίτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» εξηγεί για το νόμισμα που απεικονίζει τον Μακεδόνα βασιλιά να φέρει στην κεφαλή τη δορά ενός ελέφαντα (σύμβολο της Ινδίας), ενώ διακρίνονται η αιγίδα της Γοργόνας και το κέρατο του Διός Άμμωνος.

Ωστόσο, η γνησιότητά του έχει αμφισβητηθεί από ορισμένους ερευνητές, τέσσερις για την ακρίβεια, όπως αναφέρει ο δρ. Μποπεράτσι.






Ο ίδιος όμως έχει στο πλευρό του σημαντικότατους ιστορικούς, όπως ο Άντριου Στιούαρτ και ο Φρανκ Χολτ (που είχε και την ιδέα για τον λόγο κοπής ενός τέτοιου νομίσματος), τα αποτελέσματα από όλες τις αναλύσεις του μετάλλου, φυσικά και τη γνώση του ως αυθεντία στα νομίσματα.

«Στη Μάχη του Υδάσπη το 326 π.Χ., ο Αλέξανδρος είχε να αντιμετωπίσει έναν στρατό από 250.000 ελέφαντες, οι οποίοι έρχονταν κατά μέτωπο.

Ο ίδιος δεν είχε ελέφαντες, παρά μόνο ιππικό. Έκανε λοιπόν κάτι πολύ ευφυές: Ένα τμήμα του ιππικού επιτέθηκε στη μέση και άλλα δύο από τα πλάγια. Οι ελέφαντες μέσα στη σύγχυσή τους άρχισαν να κάνουν σαν τρελοί, πετώντας και ποδοπατώντας τους Ινδούς στρατιώτες. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις ελέφαντες αν δεν είσαι ιδιοφυΐα και ο Αλέξανδρος ήταν» τονίζει.






Πώς όμως βρέθηκε το νόμισμα, το οποίο κυκλοφόρησε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, για να μνημονεύσει το γεγονός που άλλαξε τον γεωπολιτικό χάρτη και την ιστορία της περιοχής;

Σε έναν σωρό νομισμάτων 4 τόνων, που αποτελούνταν από 550.000 νομίσματα (από τον 5ο αι. π.Χ. ως και τον 2ο αι. μ.Χ.), καθώς και από άλλα αντικείμενα, χρυσά, επίχρυσα, ασημένια, ένας πραγματικός θησαυρός, ο οποίος αναδύθηκε μέσα από ένα μεγάλο πηγάδι στο χωριό Mir Zakah του ανατολικού Αφγανιστάν.

Ήταν η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο πηγάδι «έβγαζε» θησαυρό. Η πρώτη ήταν το 1947, όταν βρέθηκαν περίπου 30.000 νομίσματα, τα οποία κατέληξαν στο Εθνικό Μουσείο της Καμπούλ, από όπου εκλάπησαν το 1993 με την καταστροφή του.

Η δεύτερη ήταν το 1992 και, όπως λέει ο καθηγητής, το «απόθεμά» του δεν έχει τελειώσει, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να το προσεγγίσει με ασφάλεια, καθώς βρίσκεται σε μια από τις πιο ταραγμένες περιοχές του πλανήτη. Όσο για τον λόγο που τόσα πολλά πολύτιμα αντικείμενα βρέθηκαν στο βυθό ενός πηγαδιού, που έχει το μέγεθος μικρής λίμνης, μόνον εικασίες μπορούν να ειπωθούν.

Ίσως η πιο πειστική είναι αυτή που αναφέρεται σε αρχαίους συλητές, οι οποίοι αφού λεηλάτησαν παλάτια και ανάκτορα, έκρυψαν τους θησαυρούς τους στη λίμνη, όπου, για άγνωστους λόγους, δεν επέστρεψαν ποτέ.






«Μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω στο παζάρι του Πεσαβάρ (Πακιστάν) το 1994, όταν οι πρώτοι σάκοι με τα νομίσματα και τα άλλα αντικείμενα του θησαυρού θα κατέφθαναν. Βρέθηκα μπροστά σε μια "βροχή" από νομίσματα, ίσως τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει δει ποτέ του νομισματολόγος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είχα συγκλονιστεί.

Το πρώτο και πιο άμεσο που μπορούσα να κάνω ήταν να καταλάβω τη σύνθεση του θησαυρού. Υπό κατάσταση εξαιρετικής πίεσης, άρχισα να τα ταξινομώ σε ομάδες, ανάλογα με τις κοπές τους: ινδικά, ελληνικά, ινδο-ελληνικά, ινδό-σκυθικά, της δυναστείας των Κουσάν. Μελετώ τα νομίσματα των δύο θησαυρών του Mir Zakah από το 1983. Το γεγονός αυτό με έχει σημαδέψει.

Είναι ανείπωτη χαρά για μένα να μπορώ να δημοσιεύω νέους τύπους νομισμάτων και να συζητώ θέματα σχετικά με τη σημασία της νομισματικής κυκλοφορίας στην Ινδία και στην Κεντρική Ασία. Ταυτόχρονα όμως είναι και κατάρα να ξέρω ότι τα περισσότερα από αυτά τα νομίσματα είτε χάθηκαν για πάντα είτε κατέληξαν σε ιδιωτικές συλλογές στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση. Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι το χρυσό μετάλλιο βρέθηκε σε αυτό τον θησαυρό και το δημοσίευσα. Σήμερα ανήκει σε συλλέκτη, ο οποίος σκοπεύει κάποια στιγμή να το δωρίσει σε μουσείο» δηλώνει.

Ο δρ. Μποπεράτσι έχει κι άλλα εκπληκτικά πράγματα να διηγηθεί. Μεταξύ αυτών, η ανακάλυψη αρχαίων ελληνικών πόλεων σε περιοχές του Πακιστάν, όπως εκείνη που εντοπίστηκε συμπτωματικά από τον ίδιο στο χωριό Σαράι Σαλέχ του Χαριπούρ.

«Βρισκόμουν στο παζάρι του Πεσαβάρ όταν έμαθα ότι βρέθηκε ένας θησαυρός στο Σαράι Σαλέχ. Είχαν αρχίσει οι εκσκαφές για το χτίσιμο του τάφου ενός μουλά, όταν η μπουλντόζα χτύπησε κάτι μεταλλικό, ένα δοχείο μέσα στο οποίο βρίσκονταν 2.500 νομίσματα -τα περισσότερα από τα οποία κατάφερα να δημοσιεύσω. Μόλις πήγα στην περιοχή κατάλαβα ότι πρόκειται για ελληνο-ινδική πόλη.

Απευθύνθηκα άμεσα στους συναδέλφους μου στο πανεπιστήμιο του Πεσαβάρ και τους πρότεινα να ξεκινήσουν ανασκαφές, κάτι που έγινε. Και πράγματι, βρέθηκε μια ελληνο-ινδική πόλη, που χρονολογείται μεταξύ 2ου αι. π.Χ. και 1ου αι. μ.Χ., με κεραμική και κτίρια παρόμοια με εκείνα που υπάρχουν στην πόλη Τάξιλα, η οποία ανασκάφτηκε τη δεκαετία του '30 από τον Σερ Τζον Μάρσαλ» αναφέρει.

Τα εξαιρετικά ευρήματα ωστόσο συνεχίζονται, καθώς οι νομισματικές έρευνες του δρ. Μποπεράτσι τον έχουν οδηγήσει στην αποκάλυψη ονομάτων δεκάδων Ελλήνων βασιλιάδων, άγνωστων μέχρι πρόσφατα, που κυβέρνησαν ως τα τέλη του 1ου αι. π.Χ. στη Βακτρία και στην Ινδία, δηλαδή βόρεια και νότια του Ινδικού Καυκάσου.

Πρόκειται για τις περιοχές που γεωγραφικά σήμερα τοποθετούνται δυτικά του Αφγανιστάν (Βακτρία), ανατολικά του Αφγανιστάν και βόρεια του Πακιστάν όσον αφορά τα ελληνο-ινδικά βασίλεια.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «αρχαίοι συγγραφείς, όπως ο Ιουστίνος και ο Πολύβιος, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονταν και τόσο για τη μακρινή αυτή περιοχή, αναφέρουν μόνον επτά βασιλιάδες. Ο Διόδοτος, ο Ευθύδημος και ο Δημήτριος ήταν μεταξύ αυτών. Ερευνώντας όμως τα νομίσματα, ανακύπτουν συνολικά 45 ηγεμόνες, όπως ο Λυσίας, ο Στράτων, ο Απολλόδωτος, ο Ιππόστρατος και ο Ηλιόδοτος, καθώς τα ονόματά τους είναι γραμμένα σε αυτά».

Όσο για τη γλώσσα των επιγραφών τους, οι εκδοχές ήταν δύο. Οι βασιλιάδες της Βακτρίας «έκοβαν» νομίσματα στην ελληνική γραφή, καθώς οι λαοί της περιοχής γνώριζαν ελληνικά. Τα νομίσματα που κυκλοφόρησαν νότια του Ινδικού Καυκάσου έφεραν δίγλωσσες επιγραφές: Ελληνικά στην εμπρόσθια όψη και Πράκριτ, δηλαδή αρχαία ινδικά, στην οπίσθια, καθώς οι λαοί της περιοχής δεν μιλούσαν ελληνικά.

Παράδειγμα δίγλωσσης επιγραφής είναι το χρυσό τετράγωνο νόμισμα με τον βασιλιά Ηλιόδοτο (περίπου 50 π. Χ.), ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα που εντοπίστηκε πρόσφατα στο ινδικό Κασμίρ και μελέτησε ο κ. Μποπεράτσι.

Στην εμπρόσθια όψη υπάρχει το πορτραίτο του ηγεμόνα και η επιγραφή «ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΗΛ(Ι)ΟΔΟΤΟ(Υ)» που επαναλαμβάνεται σε γλώσσα Πράκριτ (γραμμένη σε αλφάβητα βράχμι και χαρόστι) στην οπίσθια όψη, όπου απεικονίζεται ο Ηρακλής, όρθιος και κατά μέτωπο, να στεφανώνει τον εαυτό του με το δεξί χέρι και με το αριστερό να κρατά φοίνικα και ρόπαλο, ενώ η λεοντή του κρέμεται πάνω από τον ώμο.

«Ο Ηλιόδοτος βγήκε από την αφάνεια και προστέθηκε στους άλλους 44 ηγεμόνες οι οποίοι έγιναν γνωστοί από τα νομίσματα, μια ακόμα απόδειξη ότι η ιστορία των Ελληνο-Ινδών είναι πρωτίστως μια νομισματική ιστορία», επισημαίνει ο ερευνητής. Ταυτόχρονα δεν παραλείπει να τονίζει την τεράστια επίδραση που είχε ο ελληνικός πολιτισμός στους λαούς της περιοχής (σημερινό Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν κλπ.).

«Ακόμα και όταν η ελληνική ισχύς στην Ινδία ήρθε στο τέλος της (περίπου το 20 μ. Χ.), το ελληνικό αλφάβητο χρησιμοποιήθηκε για ακόμα δύο αιώνες. Επιπλέον, από την ελληνική μυθολογία ο βουδισμός δανείστηκε θεούς, όπως ο Ηρακλής και ο Διόνυσος. Οι Έλληνες είχαν τεράστια επίδραση στους λαού αυτούς, τόση που δεν μπορούμε να φανταστούμε» καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....