Διυλιστήριο: VIDEO - Θλιβερή εικόνα Α.Σαμαρά - Εμφανίστηκε στη Βουλή να στηρίξει το "δεξί χέρι" του Σ.Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

VIDEO - Θλιβερή εικόνα Α.Σαμαρά - Εμφανίστηκε στη Βουλή να στηρίξει το "δεξί χέρι" του Σ.Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ


Θλιβερή ήταν η εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος εμφανίστηκε χθες στη Βουλή μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί το στενό συνεργάτη του Σταύρο Παπασταύρου, που κατηγορείται ότι διατηρεί λογαριασμούς σε τράπεζα του εξωτερικού και το όνομα του φιγουράριζε στη λίστα Λαγκάρντ προκαλώντας τις αντιδράσεις ακόμη και των βουλευτών της ΝΔ πριν αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι από το Κοινοβούλιο για τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Μακάρι να είχε η Ελλάδα 10 Παπασταύρου. Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο χρωστάμε πάρα πολλά. Συμμετείχε αποφασιστικά στις διαπραγματεύσεις του τόπου. Για αυτά που είπατε έχουν τηρηθεί διαδικασίες, έχουν δοθεί αναλυτικές απαντήσεις και είναι ντροπή με τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς να ρίχνετε λάσπη μέσα στη Βουλή», ήταν αυτά που είπε ο Αντώνης Σαμαράςυπερασπιζόμενος το «δεξί» του χέρι που από χθες βρίσκεται στο μικροσκόπιο της δικαστικής έρευνας, καθώς κατηγορείται ότι το όνομά του είναι στη λίστα Λαγκάρντ.

Αυτό αποκάλυψε η ιταλική La Stampa η οποία σε δημοσίευμα της χθες ανέφερε πώς ο Σταύρος Παπασταύρου, είχε δυο λογαριασμούς στην Ελβετία και ήταν στη λίστα Λαγκάρντ, όμως η έρευνα «κουκουλώθηκε», ενώ την ίδια στιγμή επικαλείται αναφορά στελέχους του ΣΔΟΕ που κάνει λόγο για «άνωθεν» παρεμβάσεις. «Το όνομά του ήταν στη λίστα Λαγκάρντ και οι εισαγγελείς δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους» ανάφερε η ιταλική εφημερίδα.

Με αφορμή το δημοσίευμα αυτό στην πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον Αντώνη Σαμαρά «γιατί δεν προχωρήσατε σε ελέγχους για τη φοροδιαφυγή; Από τα 2.062 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί μόνο τα 25. Σήμερα μαθαίνουμε από δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων ότι δημόσιοι υπάλληλοι παραιτήθηκαν επειδή τους ασκούνταν πιέσεις να μην ελέγξουν όσους αναφέρονταν στη λίστα Λαγκάρντ, επειδή ήταν στενοί σας συνεργάτες κ. Σαμαρά».

Για να δοθεί από τον πρώην πρωθυπουργό η μνημειώδης απάντηση που έκανε ακόμη και τους βουλευτές της ΝΔ να κοιτιούνται μεταξύ τους για την ζέση με την οποία κάλυψε τον στενό του συνεργάτη, αλλά την ίδια στιγμή παρέμεινε κολλημένος στη μνημονιακή πολιτική όταν αυτή πλέον έχει καταδικαστεί απ’ όλο τον ελληνικό λαό.

Ακόμη και στο καφενείο της Βουλής αυτή η στάση του Α. Σαμαρά σχολιάστηκε από δικά του στελέχη αρνητικά δείχνοντας πώς δεν μπορεί να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ. Ή αν μείνει τότε το κόμμα θα είναι αυτό που θα οδηγηθεί στα «βράχια» όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Σαμαράς. "Δεν πάει άλλο" ακούστηκε να λέει ένα στέλεχος του κόμματος.

Μετά την στήριξη του κ Σαμαρά στον συνεργάτη του, ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε στη δευτερολογία με μια θανατηφόρα ατάκα: «Άλλους 2.062 Παπασταύρου έχει η Ελλάδα και θα ελέγθούν όλοι».

Τη σκυτάλη κατά του Αντώνη Σαμαρά για το συγκεκριμένο θέμα πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος λόγω της απουσίας του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και τόνισε, «ακούσαμε τον κ. Σαμαρά να λέει ότι χρωστάμε πολλά σε εκείνους που είναι το όνομά τους στη λίστα Λαγκάρντ. Είπε "μακάρι να είχαμε και άλλους Παπασταύρου". Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα! Ο κ. Παπασταύρου, όταν βγήκε η λίστα Λαγκάρντ, με εντολή Σαμαρά, πήγε στις Ελβετικές τράπεζες συνοδεύοντας τον κ. Μαυραγάνη», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αυτή η αντιπαράθεση κράτησε μέχρι τη ώρα που ο Α. Σαμαράς αποφάσισε να πάρει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, συνεπικουρούμενος και από Βαγγέλη Μειμαράκη και να αποχωρήσουν από τη Βουλή.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus